Trends in het kort | Week 9

2-3-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere McDonald’s dat op de gezonde tour gaat, een pop-up restaurant van de Vegetarische Slager en naast paaseitjes kun je dit jaar ook kaaseitjes kopen in het Verenigd Koninkrijk.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

‘The Hunted Experience’ komt naar Londen

Liefhebbers van televisieserie Hunted kunnen komende lente zelf ervaren hoe het is om voortvluchtig te zijn. In Londen gaat dan The Hunted Experience van start, onder leiding van dezelfde groep mensen die zich bezig houden met het televisieprogramma. Net als bij de televisieshow ben je op de vlucht en moet je uit handen zien te blijven van de zogeheten ‘Hunters’. Naast een telefoon heb je ook een contactpersoon tot je beschikking die je helpt om uit handen te blijven van de Hunters. Het spel duurt zo’n anderhalf uur en is te boeken voor maximaal 3 spelers.

McDonald’s gaat Happy Meals gezonder maken

McDonald’s gaat voor gezond, en dan met name bij de Happy Meals voor kinderen. De inhoud van het kindermenu zal de komende jaren veranderen, onder meer de cheeseburger, Fristi en Chocomel maken plaats voor gezondere opties. De bedoeling is om zowel het aantal calorieën als de hoeveelheid suiker, vet en zout terug te dringen. De komende jaren zal dit geleidelijk aan gebeuren in de 120 landen waarin het bedrijf actief is.

Vegetarische slager opent tijdelijk restaurant

De Vegetarische Slager opent komend voorjaar een pop-up-restaurant in Den Haag. Restaurant New York werd bij de opening tijdelijk omgevormd naar New Pork, dit zal echter niet de definitieve naam worden van de pop-up. Uiteraard wordt het een vegetarische restaurant waarbij ‘plantaardig vleesch’ het centrale thema zal worden.

Geen paaseitjes maar kaaseitjes bij Britse supermarkt

In de Britse supermarktketen Asda liggen met Pasen niet alleen chocolade-eitjes in de schappen, maar ook kaaseitjes: Cheester Eggs. “We zijn een land van kaasfanaten, dus het Cheester Egg gaat zeker in de smaak vallen”, voorspelt James Clapham van Butlers Farmhouse Cheeses op ESM. Zijn Blacksticks Blue, populairste blauwe kaas in Groot-Brittannië, vult de helft van het kaasei. De andere helft is gevuld met mini-crackers en een gekarameliseerde uienchutney.

Het beste culinaire talent ter wereld komt samen in Las Vegas

Vegas Uncork’d door Bon Appétit, het grootste gastronomische festival van Amerika keert 10-13 mei terug met een buitengewone line-up van wereldwijd gerenommeerde chefs en meester sommeliers van de beste hotels zoals Caesars Palace, The Cosmopolitan, The Cromwell, MGM Resorts International, The Venetian en The Palazzo Las Vegas.  De traditie om ’s werelds meest iconische chefs samen te brengen wordt voortgezet in dit 12e jaarlijkse culinaire evenement en zal onder meer bijgewoond worden door chefs zoals Gordon Ramsay, Guy Savoy, Julian Serrano en Masaharu Morimoto.

Bram Ladage winkel overgenomen door Fred van Leer

De langgekoesterde jongensdroom van de bekende Nederlandse fashion stylist Fred van Leer is onlangs in vervulling gegaan. Voor twee dagen was hij de baas van een eigen Bram Ladage filiaal op het Rotterdamse Kruisplein. “Ik kom al jaren bij de Bram Ladage. Heerlijke verse friet uit een puntzak en een flinke klodder mayonaise, het is voor mij echt pure verwennerij!” vertelt Fred. De vestiging werd tijdelijk omgedoopt tot Fred’s Filiaal en BN’ers onder wie Jandino Asporaat, Nienke Plas en Koen Kardashian kwamen bij de stylist langs voor gezellige kletspraat en natuurlijk voor de heerlijke patat en snacks, bereid door Fred himself.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.