Trends in het kort | Week 8

24-2-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere de Febao en de opening van het eerste café en restaurant in één van de Albert Heijn filialen.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Pop-up bar, Bar Broker langer open

Pop-up bar waar de drankprijzen fluctueren blijft drie maanden langer open. De prijzen in Bar Broker veranderen de hele avond. “Ze worden beïnvloed door verandering in vraag en aanbod, wanneer het sneeuwt, wanneer president Trump iets geks twittert of wanneer er veertig mensen met een wit T-shirt binnen zijn.” Je vindt Bar Broker aan de Reguliersdwarsstraat 44 en is iedere donderdag (20.00-01.00), vrijdag (17.00-03.00) en zaterdag (20.00-03.00) geopend.

Dunkin’ Donuts | Terug naar Nederland

Dunkin’ Donuts is vanaf 23 maart 2017 weer te vinden in Nederland en gaat zich vestigen aan de Nieuwendijk 147 in Amsterdam. De verwachting is dat in 2022 in ieder geval 25 filialen in Nederland geopend zijn. Tot het jaar 2000 waren er in Nederland filialen van de donut winkel, maar moesten sluiten vanwege een gebrek aan investeerders.

Bakery Café en Deli Kitchen | Café en restaurant in AH filialen

In de komende maanden gaat Albert Heijn in verschillende supermarken restaurants en koffiecafés openen waar de klant maaltijden meteen kan opeten. In de vestiging aan het Amsterdamse Gelderlandplein wordt vandaag de eerste Deli Kitchen en het Bakery Café geopend. In de Deli Kitchen worden verse maaltijden bereid, pizza’s gebakken, salades samengesteld en kip en spareribs gegrild. Bij het Bakery Café worden onder andere koffie, belegde broodjes en sapjes geserveerd.

Febao | Samenwerking tussen FEBO en Happyhappyjoyjoy

Alle bao liefhebbers opgelet! Deze bun gaat zich vestigen in de snackmuur van de FEBO. Een gestoomde bao met daarop een gebakken patty van eend met hoisin saus, zoetzure komkommer en wasabimayonaise. De introductie vindt plaats op 2 t/m 5 juni tijdens het culinaire festival Taste of Amsterdam. De Febao zal deze periode ook een maand lang verkrijgbaar zijn bij Happyhappyjoyjoy en wordt deze periode ook verkocht bij een aantal FEBO filialen.

Slager maakt Jägermeister worst

Steeds meer ondernemers bedenken manieren om drank door de bloedbanen van de carnavalvierende Nederlanders te laten stomen. In Venlo maakt ‘slager van extremen’ Toine Schreinemachers worst van Jägermeister, ookwel jakkerworst genoemd. Vorig jaar maakte hij bloedworst met Jägermeister, dit jaar droge worst met Jägermeister. Buiten de ‘extreme’ worst met Jägermeister verkoopt hij onder andere ook worst van haring (met haring en gehakt) en heeft hij in het verleden balkenbreikroketten gemaakt.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.