Trends in het kort | Week 6

10-2-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere over de eerste gin school in Ierland en over ReclaVilt, gratis persoonlijke bierviltjes met reclame.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel plezier!

Gin School | Leer je eigen gin stoken

Ben jij een liefhebber van gin en heb je altijd al je eigen gin willen stoken? Dan is de Listoke Gin School bij de Listoke Distillery in County Louth, de plek waar je naartoe moet. De studenten krijgen een introductie over drie gin profielen, verschillende botanicals en worden geholpen om hun eigen unieke smaak te ontwikkelen in de 200 jaar oude distilleerderij.

Kinderverhalen verwerken in drankjes en eten | Wordt dit een nieuwe trend?

Vorige week schreven wij over The Blind Pig, een speakeasy bar in Londen dat zijn nieuwe cocktailmenu heeft gebaseerd op Britse kinderverhalen. Zij creëerden onder andere een cocktail gebaseerd op de honingpot van Winnie de Pooh. Nu hebben we chocolaatjes gespot, geïnspireerd op sprookjes van de Deense auteur Hans Christian Anderson. Chocolamerk Konnerup & Co heeft deze nieuwe collectie chocolaatjes ontworpen. De verpakking is ontworpen door Bessermachen, die de wereld van Hans Christian wilde laten herbeleven. De smaken van de chocolaatjes zijn onder andere lavendel, kers, melkchocolade en drop. Iedere smaak is gerelateerd aan een sprookje.

ReclaVilt | Gratis persoonlijke bierviltjes en biervilt reclame

ReclaVilt is de nieuwste partij voor gratis persoonlijke bierviltjes voor de horeca, sportkantines en evenementenbranche. Tevens kun je hier terecht voor volledig gepersonaliseerde bierviltjes voor in de zaak.

Horecazaken ontvangen bierviltjes, waarvan de voorzijde is ontworpen in een eigen huisstijl. De achterzijde wordt gevuld, in overeenstemming met de horeca-eigenaar, met adverteerders. Op deze wijze kunnen adverteerders doelgericht (elke horecazaak heeft immers zijn eigen doelgroep) adverteren en de horecazaak heeft een eigen bierviltje. Joost Braam, oprichter van ReclaVilt zegt, “wij merken dat er veel aandacht uitgaat naar bierviltjes, waardoor het een interessant advertentiemedium is”.

Starbucks | Via spraakbesturing te bestellen

Eind januari heeft Starbucks zijn digitale klantenervaring verder ontwikkelt. Via de Starbucks iOS app en het Amazon Alexa platform kan via een geïmplementeerd spraakbesturing systeem een bestelling geplaatst worden. Deze feature is een uitbreiding van Starbucks Mobile Order & Pay waarbij de klant voordat hij/zij arriveert, een bestelling kan plaatsen. Via Starbuck’s digitale systeem, wordt de interactie tussen de barista en de consument uitgebreid. In een testversie kunnen geselecteerde klanten via de Starbucks® barista, een feature van de Starbucks app, hun koffie bestellen. Bekijk hier de video om te zien hoe dit in zijn werk gaat.

Dineren met voordelen | Bij restaurant Taiko in Amsterdam

Tijdens Valentijnsdag kan je jou geliefde verwennen bij restaurant Taiko en maakt een gelukkig koppel kans op een gratis overnachting bij het Conservatorium hotel. Ben jij degene die deze fortune cookie pakt?

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.