Trends in het kort week 51

23-12-2016

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week een artikeltje over Amaranth, een alternatief voor koren of rijst waar wij nog nooit van hadden gehoord. Restaurant Taiko van het Conservatorium Hotel heeft een limited edition Japanse gin ontwikkeld. In Londen is het eerste Gin hotel aan het proefdraaien en in Amsterdam krijgen we begin volgend jaar een nieuw restaurant; The Avocado Show.

Wil je het volledige artikel lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Amarant, super food of zoals ook wel wordt gezegd ‘granen van de goden’.

Een artikel over Amarant, een graan die een beetje lijkt op quinoa, op de website van Fine Dining Lovers. Wij kenden het graan niet en uit het onderzoek blijkt dat ook slechts 15% van de Noord-Amerikanen het kent. Amarant is een zogenaamde ‘pseudo graansoort’ dat erg eiwitrijk is en het wordt langzaam een populair alternatief voor tarwe en rijst. Het wordt al ruim 8000 jaar geteeld en was een bron van voedsel voor de Maya’s. Het is één van de beste bronnen van plantaardige eiwitten in de wereld, zowel qua kwantiteit als kwaliteit van de eiwitten. In het kielzog van quinoa, en na eeuwen van vergetelheid, is dit graan nu bezig met een comeback.

Restaurant Taiko lanceert zijn eerste gin

Ter ere van het vijfjarig bestaan van Het Conservatorium Hotel en Tunes Bar hebben Schilo van Coevorden en Tim Hoevenagel een unieke limited edition Japanse gin ontwikkeld. Taiko’s Gin op basis van gember, wasabi, sakura en yuzu, is in een oplage van slechts 500 flessen geproduceerd. Deze unieke gourmand gin is voorlopig alleen te proeven bij Tunes Bar. Een recept van Tim Hoevenagel met Taiko’s Gin:

Perfect Serve Gin & Tonic: 50 ml Taiko’s Gin | 200 ml Yuzu tonic | Garnering: Verse gember & appelbloesem. Kanpai!

Distillery Portobello Road Gin Hotel & Bar is aan het proefdraaien.

Nog een ontwikkeling op gin gebied! We schreven er al over afgelopen juni; het Portobello Road Gin Hotel. Wel het hotel is nu begonnen aan een ‘soft launch’, een periode van proefdraaien voor de officiële opening volgens dit artikel op The Nudge.

The Avocado Show

In Amsterdam opent begin 2017 The Avocado Show, zoals de naam al doet vermoeden zal de avocado centraal staan in het restaurant. Initiatiefnemers achter het restaurant zijn chef Jamie van Heije en zijn vrienden Ron Simpson en Julien Zaal. De spectaculaire avocado bar, zoals ze het zelf noemen, zal open zijn voor ontbijt, lunch, diner en late night dining. Ideeën voor gerechten zijn er al volop, vertelde Ron Simpson aan het Parool: “ avocadoburgers, avocadoroomijs, chocosmoothies met avocado, gepaneerde avocadofrietjes”.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.