Trends in het kort | Week 5

3-2-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere over huisgemaakte noten melk voor de vegan lattes en in Boston heeft er een Big Mac ATM gestaan waar je kon betalen met een tweet.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel plezier!

Big Mac ATM | 31 januari serveerde deze McDonalds een gratis lunch!

Deze marketing stunt van de fast-food keten geeft een mooi inzicht in de toekomstige wereld van de retail automatisering. Een McDonald’s vestiging in Boston heeft op 31 januari een Big Mac ATM in de zaak gehad, je kon hier een Big Mac trekken en betalen met een tweet. De ATM was alleen beschikbaar op 31 januari om de nieuwe Mac Jr. en Grand Mac van McDonalds te promoten.

Melk gemaakt van noten | Hiermee maak je next level veganistische lattes

Een artikel op Tasting Table waarin César Vega, oprichter van branderij en New York’s hot spot Café Integral zijn visie geeft op zuivelvrije melk opties. Bij zijn bedrijf maakt hij zelfgemaakte notenmelk, zoals een cashew-pepita blend. Onder het artikel ook een recept voor een veganistische latte met deze blend. Zijn idee: met de opkomst van het aantal zuivelvrije koffiedrinkers, moet je gaan nadenken over alternatieven voor melk. Zo serveert hij zelfgemaakte amandel tahin, de cashew pepita blend en kokosmelk die je kunt toevoegen aan je cortados of iced lattes.

Webdesign voorbeeld | Restaurant La Sirena voegt notities toe aan het online menu

Een interessant webdesign door restaurant La Sirena in NYC. Aan een paar gerechten van dit restaurant voegen eigenaar Mario Batali en chef-kok Anthony Sasso aantekeningen toe op hun  online menu. De gerechten die geel gemarkeerd zijn, zijn aanklikbaar. Je krijgt dan ofwel een kleine blog te zien die is geschreven door de chef-kok of een inspiratie schets van dat specifieke gerecht. Een geweldige manier om je gasten een stukje van het creatieproces te laten zien. Bekijk hier hun menu.

Worstenbroodjes | De nieuwe trend in snacks?

We hebben afgelopen week twee artikelen op de website van London Inside gelezen over worsten- of saucijzenbroodjes. Een artikel over The Great Sausage Roll Off. Bij deze wedstrijd gaan chefs uit Londen en daarbuiten de strijd aan om het ultieme worstenbroodje te creëren. De wedstrijd werd al weer voor het vijfde jaar gehouden bij de Red Lion in Barnes.

Een ander artikel op Londense Inside vertelt over Greggs Eastcheap en Greggs Cheapside, 2 bakkerijen die een bezorgservice gaan beginnen waarbij ze onder andere worstenbroodjes gaan bezorgen.

We genieten regelmatig bij een glaasje wijn van de kleine worsten- of saucijzenbroodjes van onze lokale slager. We vragen ons dus af of deze worstenbroodjes niet een volgende trend zouden kunnen worden?

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.