Trends in het kort week 49

9-12-2016

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere over de halve marathon door het Walt Disney Studios park en het Icehotel 365 in Zweden.

Wil je het volledige artikel lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Disneyland Paris start verkoop 2de halve marathon

Disneyland Paris is gestart met de verkoop van verblijven inclusief startbewijzen voor de tweede editie van het Disneyland Paris – Val d’Europe halve marathon weekend. Het weekend vindt plaats van 21 tot en met 24 september 2017. Deze ‘fun run’ gaat door het Walt Disney Studios Park waar de deelnemers worden aangemoedigd door Disney figuren. Gasten kunnen aan dit avontuur deelnemen als gezin of met vrienden, ongeacht hun conditie. Een nieuwe kans om te genieten van het hardlopen in een magische omgeving. Inschrijven kan via deze website.

Icehotel 365 in Zweden

Afgelopen november vond de opening van Icehotel 365 plaats, een permanente ijs experience met ijsbar, ijsgalerij en ijssuites. Als de zon niet te hard schijnt dan is het hotel 365 dagen per jaar open.

Icehotel 365 biedt gasten het langverwachte alternatief voor het klassieke winterhotel: een combinatie van ijs experience met hondenslee, het noorderlicht en een boottrip op de rivier bij ‘The Midnight Sun’.

“Wij zijn beter gepositioneerd om te voldoen aan de vraag voor zowel ‘The Midnight Sun’ als het Noorderlicht. We trekken gasten voor zowel zomer- als winteractiviteiten ten noorden van de poolcirkel” aldus Yngve Bergqvist, oprichter en bedenker van het Icehotel en Icehotel 365.

Dunkin Donuts in 2017 ook weer in Nederland

De Amerikaanse bakkerij- en koffieketen Dunkin’ Donuts is vanaf volgend jaar weer terug in Nederland. Een Nederlandse franchisenemer is bereid gevonden vier vestigingen te openen in Amsterdam. Daar moeten er de komende vijf jaar verspreid over het land nog zeker 25 bij komen.

Dunkin’ Donuts heeft meer dan 12.000 zaken in 45 landen over de hele wereld. In Europa heeft het bedrijf 240 vestigingen.

Kerstgedachte

De ondernemer van een Turks restaurant in Londen zal de komende kerstvakantie in zijn eentje het vertrouwen in de mensheid herstellen. Shish, zoals het restaurant heet, zal tijdens de Kerstdagen gratis maaltijden aanbieden aan daklozen en ouderen. Het bericht werd een aantal weken geleden verspreid door middel van een a4-tje aan de voordeur en werd massaal gedeeld op de sociale media. Op het briefje staat “niemand eet alleen met de Kerstdagen. Wij zijn hier om met jou te Kerst de vieren.”

Marriott Hotels Europa lanceert eigen tech startup programma

Marriott Hotels Europa lanceert een eigen uniek programma om de startups met nieuwe technologieën op het gebied van reizen en gastvrijheid te vinden en te ondersteunen. Het programma geeft veelbelovende bedrijven de kans te groeien door de begeleiding van experts en tevens hun product als pilot in één van de Marriott hotels te testen. Na voltooiing van een succesvolle test periode kan Marriott Hotels de start up een partnership aanbieden.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.