Trends in het kort | Week 48

1-12-2017

 • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Met deze week onder andere een trein van de toekomst en een lijst van invloedrijke professionals op het gebied van eten en drinken.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Parabel wint FIE Innovations Award voor Lentein Plant Protein

Tijdens Food Ingredients Europe won Parabel een Innovations Award in de categorie Growth voor hun product Lentein Plant Protein. Lentein is een plantaardig eproteïne dat wordt gehaald uit lemnaceae, oftewel kroos. Het Amerikaanse Parabel ontwikkelde als eerste bedrijf een open hydrocultuur om kroos in te kweken, verwerken en te commercialiseren. Het Nederlandse Barentz verzorgt de wereldwijde distributie. Wij schreven er recent nog over.

Top 100 door Favorflav

De FavorFlav Food Top 100 lijst wordt jaarlijks samengesteld door de redactie en de lezers van FavorFlav.com. De lijst bestaat uit bekende en minder bekende professionals op het gebied van eten en drinken die in 2017 een aantoonbare bijdrage hebben geleverd aan het promoten en verrijken van de eetcultuur en eetbewustzijn in Nederland. Dit resulteert in een bonte mix van chefs, foodproducenten, food ondernemers, restaurateurs, merkenbouwers en food start-ups. De lijst heeft als belangrijkste criterium: wat heeft deze persoon bijgedragen aan lekker en goed eten in Nederland.

Top 10 in Nederland:

 1. Joris Bijdendijk – chef-kok RIJKS®
  2. Yvette van Boven – kookboekenschrijver en tv-kok
  3. Ruud Zanders en Styn Claessens – Kipster Farm
  4. Alain, David en Tom Caron – Café Caron
  5. Janny van der Heijden – tv- en kookboekmaker
  6. Ron Simpson en Julien Zaal – The Avocado Show
  7. Miljuschka Witzenhausen – tv- en kookboekmaker
  8. Edwin Streep – Vegan Junk Food Bar
  9. Team Dahl TV en Maarten Remmers – Keuringsdienst van Waarde
  10. Bram Ladage – frietmaker

Aan boord van de Duits trein van de toekomst

Ondanks dat de trein in veel landen het meest populaire transportmiddel is, kan het reizen soms nog voelen alsof je tientallen jaren terug de tijd in gaat. Het Duitse spoorbedrijf Deutsche Bahn heeft daarom een nieuw concept ontwikkelt waarbij het reizen een stuk aangenamer wordt. De zogeheten ‘train-car’ heeft verschillende faciliteiten die je tijdens een treinreis bezighouden. Zo kun je er onder meer in tv kijken, gamen, fitnessen en er is ook een ruimte waar kinderen kunnen spelen!

Michel Trosgro is volgens ‘Le Chef List’ de beste chef ter wereld

De Le Chef list is samengesteld door twee en drie-michelin sterren chefs, zij zijn gevraagd om vijf koks te benoemen die volgens hun uitblinken in het vak. De Le Chef list krijgt vaker kritiek vanwege het grote aantal Franse keukens en chefs op de lijst. Bekijk de top 10 hieronder en lees het artikel op Fine Dining Lovers. Wat vind jij ervan?

 1. Michel Troisgros – Maison Troisgros Restaurant (Ouches, France)
 2. Yannick Alleno – Alleno Paris (Paris, France)
 3. Joan Roca – El Celler De Can Roca (Girona, Spain)
 4. Arnaud Donckele – Residence De La Pinede (Saint Tropez, France)
 5. Pierre Gagnaire – Restaurant Pierre Gagnaire (Paris, France)
 6. Emmanuel Renaut – Flocons De Sel (Megève, France)
 7. Enrico Crippa – Piazza Duomo (Alba, Italy)
 8. Pascal Barbot – L’Astrance (Paris, France)
 9. Seiji Yamamoto – Nihonryori Ryugin (Tokyo, Japan)
 10. Alain Ducasse – Plaza Athénée (Paris, France)

Museum + hotel inspiratie bij het Conservatorium Hotel in Amsterdam

Via het Conservatorium Hotel in Amsterdam kun je een exclusieve after-hours tour in het Moco museum boeken. Wil je een unieke ervaring? Als aanvulling op het boeken van één van de signature suites van het hotel, krijg je na sluitingstijd een rondleiding bij de Banksky en Roy Lichtenstein expositie in het museum, een vroege check-in en een Roy Lichtenstein catalogus.

Speakeasy in Breda

Eind januari zal Breda een horecazaak rijker zijn. Barbier Breda neemt haar publiek mee terug in de tijd, terug naar de jaren van drooglegging, de jaren waarin het verboden was om alcoholische dranken te schenken. Inmiddels welbekend is het speak-easy concept, waar in deze barre tijden geen ruimte was voor horeca werden hier creatieve oplossingen voor gezocht.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.