Lentein | Proteïnerijk poeder voor in je shake of yoghurt

14-9-2017

Alhoewel het al een tijdje op de markt is, willen we er toch nog even aandacht aan besteden: Lentein. Een proteïnerijk product die de eigenschappen bezit van eendenkroos (de groene drijvende waterplantjes op het water). Lentein heeft niet alleen een positief effect op het menselijk lichaam, het kan in de toekomst een rol gaan spelen op de manier hoe we met eten omgaan. Het proteïnerijke poeder van Lentein is ideaal voor yoghurt- en sappenbarren die met superfoods werken. Veel gezonder dan dit krijg je het niet.

Lentein

De naam Lentein zal je in eerste instantie niet zoveel zeggen, het is een poedervorm die gemaakt is van eendenkroos. Eendenkroos komt vaak voor op stilstaand water en bevat ontzettend veel proteïne. Veehouders zijn al langer bekend met het voedsel, die gebruiken de gedroogde variant vaak als voedingsmiddel voor dieren. In delen van Azië wordt eendenkroos al gegeten door mensen.

Voor de mens kan eendenkroos ofwel Lentein, in de toekomst ook een belangrijkere rol spelen. Vanwege het hoge aantal eiwitten in eendenkroos, is het een echte superfood. Daarnaast is er weinig water voor nodig om het te produceren en vermenigvuldigt de plant zich razendsnel. Waar je 20.000 liter aan water nodig hebt om een kilo vlees te produceren, ligt de hoeveelheid voor een eendenkroos veel lager. En laat water nou net hetgeen zijn waar we veel zuiniger mee om moeten gaan. Bekijk deze video van Lentein waarin ze de rol van dit voedingsmiddel in de toekomst toelichten.

 Eendenkroos in de horeca

Voor zover wij weten, heeft het Ministerie van Volksgezondheid nog geen toestemming gegeven tot menselijke consumptie van eendenkroos. Dus het is nog even wachten tot we het op ons bord krijgen in restaurants. Wel is het proteïnerijkpoeder van Lentein ideaal voor yoghurt- en sappenbarren die met superfoods werken. Veel gezonder dat dit krijg je het niet.

Website: Lentein superfood 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.