Trends in het kort – week 45

11-11-2016

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere over de uitbreiding van Spirit naar Amsterdam en WineStein, de digitale sommelier.

Wil je het volledige artikel lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Spirit Rotterdam nu ook in Amsterdam

Spirit Rotterdam, bekend van de 100% biologische en 100% vegetarische gerechten opende deze week haar deuren in Amsterdam. Wat Spirit bijzonder maakt, is dat je zelf beslist hoeveel je eet en hoeveel je betaalt. Alleen het eten dat wordt opgeschept wordt afgerekend. Milieubewust! Wij wensen Spirit veel succes met hun nieuwe vestiging.

Aaltense bakker komt met trump rozijnen cake

Specialiteitenbakkerij Van den Dobbelsteen in het Gelderse Aalten bakte afgelopen 9 november (t)rum(p)-rozijnen-cake. Dit werd gedaan in het kader van de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen. Hier werd Donald Trump verkozen tot de nieuwe president van de Verenigde Staten.

WineStein | digitale sommelier bij Ron Gastrobar Paris

Ron’s nieuwste Gastrobar, Ron Gastrobar Paris werkt vanaf heden met WineStein. WineStein is een digitale sommelier, die voor elk denkbaar gerecht de best passende wijnen adviseert. WineStein is ontwikkeld in samenwerking met wetenschappers van Smart Research, een spin-off van de Radboud Universiteit in Nijmegen. De score in het wijnadvies van WineStein geeft aan hoe goed een wijn bij een gerecht past. Een score van 100 is een perfecte match, vanaf 60 is een prima combinatie. WineStein kan ook een gerecht adviseren bij een specifieke wijn of wijnen adviseren op basis van smaakvoorkeuren.

Wijn met een snack

Designer Gary Matsch heeft een uniek wijnglas ontworpen. Het normaal ogende wijnglas is namelijk gevuld met een snack. Elk drankje bevat 187 milliliter wijn en een aparte snack welke in de wijn ligt. Benieuwd hoe de snack eruit ziet? Klik dan op de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.