Trends in het kort | Week 44

3-11-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere over het feit dat de Verspillingsfabriek de hoogste PSO-certificering heeft behaald en de Michelinsterren zijn uitgedeeld in New York.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

De Verspillingsfabriek krijgt hoogste PSO-certificering

De Verspillingsfabriek heeft Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) behaald. Dat is de hoogst haalbare notering en hiermee is De Verspillingsfabriek koploper als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. De Verspillingsfabriek startte anderhalf jaar geleden met de ambitie om zowel voedselverspilling als verspilling van talent aan te pakken.

Ambachtelijk bier bevat vaker schimmelgif

Ambachtelijk gebrouwen bieren bevat gemiddeld meer schimmelgifstoffen dan industrieel bier. Dat kan bij dagelijkse inname een risico vormen voor de gezondheid. Dit ontdekte RIKILT-onderzoeker Jeroen Peters en zijn collega’s. Voor de studie verzamelde Peters duizend verschillende bieren afkomstig uit 47 verschillende landen, met  de nadruk op Europa. Vervolgens bepaalde hij de hoeveelheid mycotoxines, dit zijn giftige stoffen die door schimmels worden uitgescheiden. Een belangrijke schimmelgifstof is deoxynivalenol, kortweg DON. ‘Vrijwel elk bier bevat DON’, legt Peters uit. ‘Maar bij de ambachtelijke bieren liggen de gehaltes gemiddeld hoger.’ Bij 22 ambachtelijke biertjes lag de concentratie DON boven de toegestane dagelijkse hoeveelheid. Peters: ‘De stof is niet extreem giftig, maar het onderdrukt het immuunsysteem en veroorzaakt soms braken en diarree.’

Volkszanger Gertjan Wels opent zijn eigen partycafé met zingende barman

Nijmegen krijgt een gloednieuwe kroeg met zingende barmannen. De naam: Partycafé Nooit Meer Naar Huus. Naar verwachting gaat deze gezellige tent begin januari open. Maar eerst moeten alle vergunningen nog geregeld worden.

Restaurant Bijvangst is open in Amsterdam

Wij schreven al over de plannen voor dit restaurant en hun crowdfund campagne. Deze is geslaagd en zij zijn recent geopend op de Middenweg 33 in Amsterdam. De ondernemers achter dit restaurant serveren de bekende vissoorten maar verrassen je ook met vissen waarvan je misschien nog nooit gehoord hebt.

Den Haag organiseert avondduik in zee vanaf Scheveningse strand

Op woensdag 8 november organiseert Den Haag een avondduik in zee vanaf het strand van Scheveningen. Onder het motto ‘Duik in Den Haag’, nemen bekende en onbekende Hagenaars een frisse duik in de zee. Deze ludieke duik is het startschot van de internationale crossmediale campagne waarmee Den Haag zich nog duidelijker op de kaart zet als stad die aan zee ligt, iets wat nog steeds veel mensen niet weten. Op 8 november geeft Wethouder Karsten Klein op de Pier in Scheveningen een ‘sneak preview’ van de campagne, die vanaf 13 november te zien is in Nederland, Duitsland, Engeland en België. De avondduik belooft spectaculaire beelden op te leveren met een mooi verlicht strand en reuzenrad op de achtergrond. Iedereen mag deelnemen aan de duik en deelname is gratis. De eerste 100 deelnemers krijgen na afloop een badhanddoek cadeau. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de link in de titel.

Dubai’s eerste Bulgari hotel opent eind 2017

Dubai’s eerste Bulgari hotel gaat open op 7 december. Het luxe hotel zal het 5e Bulgari hotel en resort worden en zal opereren onder Marriot International. Ontworpen door het Italiaanse architectenbureau Antionio Citterio Patricia Viel en Partners, zal het hotel zich vestigen op het Jumeirah Bay Island, op de kust van Jumeirah Beach road. Het hotel krijgt de vorm van een zeepaard.

New York City’s Michelin Sterren voor 2018 zijn bekendgemaakt

Jean-Georges Vongerichten is voor de eerste keer in tien jaar gedaald. De beste Franse hotspot van New York dat 20 jaar geleden opende, behoord niet langer tot de beste restaurant ter wereld, volgens de Michelin Guide. De anonieme inspecteur van de bekendste restaurant gids van Frankrijk, heeft het restaurant, uit het Trump International Hotel & Tower, gedegradeerd naar twee sterren. Het restaurant had al sinds 2006 drie sterren.

De degradatie bevestigd dat New York niet langer de fine-dining hoofdstad is van het land. Slechts vijf lokale restaurants – Per Se, Le Bernardin, Masa, Brooklyn Fare and Eleven Madison Park – behouden de eer van drie sterren in tegenstelling tot het aantal van zeven in the San Francisco Bay Area. Wil je de gehele lijst bekijken? Check het artikel van New Yorks Eater.

Is Klatch koffie $55 per kopje waard?

Wanneer je een kop koffie van $55 verkoopt, moet je wel met een heel goed verhaal komen. Het in Los Angeles gevestigde koffie branderij ‘Klatch’ heeft “werelds duurste kop koffie” gebrouwen. De tour van dit kopje koffie begon begin dit jaar tijdens ‘The Best of Panama” competitie, waar ze super-premium koffie evalueren en veilen. De boon dat groeit op het landgoed Hacienda La Esmeralda en kreeg een buitengewoon hoge score van de jury. Het 45-gram wegende zakje werd zeer snel geveild en behaalde een record bedrag van $601 per 0,45 gram.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.