Bijvangst Amsterdam | Leer nieuwe vissen kennen

31-5-2017

Niet alle vissen die gevangen worden in de Noordzee belanden uiteindelijk op ons bord. Zonde, vonden een drietal ondernemers. Daarom ligt er nu een plan klaar om in Amsterdam een nieuw restaurant te openen: Bijvangst Amsterdam. Een restaurant waar je naast de bekende vissoorten ook verrast wordt met vissen waarvan je misschien nog nooit gehoord hebt. Op CrowdAboutNow kun je nu investeren in het concept.

Het idee

Visrestaurant Bijvangst neemt alle vis die in het net van de visser belandt als basis voor het menu. Op de kaart vind je bekende vissoorten maar ook vissoorten waarvan je het bestaan niet wist. Hierbij hanteren ze de voorwaarde dat de vis uit de Nederlandse wateren komt en het ‘het seizoen’ is. Dankzij verschillende kleine vissers die in IJmuiden hun vangst aan land brengen, beschikt het restaurant dagelijks over de meest verse vis. Daarnaast kun je dezelfde vissen ook kopen om zelf te bereiden, inclusief recept.

Sociaal ondernemen

Naast dat het restaurant de verspilling van gevangen vis probeert tegen te gaan, gaat Bijvangst ook werken met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Het doel is om in het eerste jaar al 9 fulltimers in dienst te hebben die bij Bijvangst werkervaring op kunnen doen.

Bijvangst Amsterdam crowdfunding

Het plan ligt er, de vergunning is er, een enthousiaste bank is er en er is een chef-kok. Het enige wat Bijvangst Amsterdam nog mist is een investering van toekomstige gasten. Daarom kun je via deze crowdfunding pagina alvast je diner vooruit betalen zodat het restaurant er ook daadwerkelijk komt. Met nog meer dan 60 dagen te gaan is de helft van het streefbedrag al gefinancierd. Meer informatie over onder meer begrotingen, investeringen en de ondernemers kunnen ook teruggevonden worden op deze pagina.

Bron: Duurzaam Nieuws

Website: CrowdAboutNow

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.