Trends in het kort – week 42

21-10-2016

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere over de introductie van het hotelmerk van Karl Lagerfeld en een aantal voorbeelden van het gebruiken van rooftops in Melbourne en nieuws voor de bierliefhebber.

Wil je het volledige artikel lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Karl Lagerfeld gaat zijn eigen hotelmerk lanceren

Het is misschien een voorspelbare sprong om zijn eigen hotelmerk te beginnen. Tenslotte ontwierp hij al de Coco Chanel suite in het onlangs heropende Ritz hotel in Parijs en in 2017 zal het Karl Lagerfeld Hotel in Macau openen. Tot de Karl Lagerfeld Hotels & Resorts zullen hotels, residentieel vastgoed, restaurants en privéclubs behoren. De onderneming in hotels wordt opgezet in samenwerking met Brandmark Collective BV.

Notel claimt geen hotel te zijn

Notel is opgedoken op het dak van een gebouw in Melbourne, Australië. Het trailer park Hotel is gecreëerd door James Fry: “Het verblijf bij Notel is een beleving die voor 50% over het slapen gaat en de andere 50% over Melbourne.” In de 6 gerenoveerde Airstream trailers uit 1930 kunnen de gasten van Notel verblijven. Geen ontvangst, conciërge of roomservice beschikbaar. Entree is via een deur waarop de tekst ‘in a car park’ staat, je komt binnen met een code die je via een smartphone app ontvangt’. Bekijk de mooie foto’s op Pop Up City.

Rooftops zijn hot in Melbourne

The Hotel boven St. Jerome’s nodigt hun gasten om in een wereld te stappen waar een luxe accommodatie het buitenleven ontmoet. Zij zijn baanbrekend bezig op het gebied van luxe kamperen ofwel glamping. The Hotel is geplaatst op het dak van Melbourne Central Shopping Centre, St. Jerome’s en bestaat uit 21 ruime tenten die gemaakt zijn van wereldklasse materiaal en alle luxe bieden die je verwacht van een hotelkamer.

IntelligentX bier: ’s werelds eerste bier gebrouwen onder invloed van kunstmatige intelligentie

IntelligentX Brewing Company creëerde een premium bier onder invloed van kunstmatige intelligentie. Met behulp van complexe algoritmen wordt hun bier door middel van ontvangen feedback aangepast. Nadat mensen één van hun vier smaken bier geprobeerd hebben, kunnen ze vertellen via hun online feedback aangeven hoe het biertje smaakte. Deze gegevens worden vervolgens via een algoritme gebruikte om de volgende batch te brouwen. Omdat hun A.I. voortdurend reageert op feedback, brouwen ze bier dat overeenkomt met wat de mensen willen drinken. IntelligentX Brewing Company is gevestigd in Engeland. Check hun video op de website.

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.