Trends in het kort – week 39

30-9-2016

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere, een unicorn cafe in Bangkok en voedsel doneren door een Instagram foto te verwijderen.

Wil je het hele artikel lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Unicorn Cafe in Bangkok

Het eten en drinken in het Unicorn Cafe bestaat uit regenboogtaart, regenboogwafels, een cheeseburger met een gefrituurd hoorntje en verschillende regenboogdrankjes. Daarnaast wordt er gigantische suikerspin-milkshake in een grote glazen ster geserveerd. Bekijk het Instagram account voor foto’s waarvan het glazuur van je tanden springt!

Clarion Hotel heeft de eerste chatbot conciërge voor gasten

The Clarion Hotel in Amaranten, Stockholm heeft op dit moment een pilot lopen van een spraakgestuurd systeem. Het systeem is ontwikkeld in samenwerking met het Amerikaanse technologie bedijf EdgeDNA. Het systeem neemt diverse taken over, zoals het wakker maken van gasten, bestellen van taxi’s, afspelen van muziek en het delen van de weersverwachting.

Delete to Feed | delete een foto van een gerecht op Instagram om mensen met honger te voeden.

Delete to Feed is een simpel idee: bezoek de website van Delete to Feed, maak connectie met je Instagram account, kies een foto van een gerecht en verwijder hem. Vervolgens ontvang je een badge welke je online kunt delen en waarmee je vrienden zien dat je hieraan meedoet. Elke foto die word verwijderd levert 11 maaltijden op voor diegene die het het hardst nodig hebben. De campagne, een initatief van Land O’Lakes en Feeding America, duurt nog tot en met midden okober of tot er 2,75 miljoen maaltijden zijn gedoneerd.

Blik voor hamburgers

In 2014 accepteerde McDonald’s Stockholm in samenwerking met DDB een deal om blikjes te ruilen voor eten. Vanwege de vele festivals in de stad werd een programma ontwikkeld om jonge festivalgangers te stimuleren hun bier en frisdrank blikjes op te ruimen.

De chicste McDonald’s ooit?

Waar anders dan in Parijs opent McDonald’s een cafe waar gourmet bagels, macarons, club sandwiches, soepen en koffiespecialiteit worden geserveerd (zonder burgers en friet). De gouden boog is overigens nergens te vinden in deze stand-alone McCafé aan Rue Ramuteau.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.