Trends in het kort | Week 39

29-9-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere over een chatbot die je helpt leuke uitjes te vinden en VR maakt het mogelijk om Rembrandt te ontmoeten.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Antwerpse Tripfixer  | Een chatbot die helpt leuke uitjes te vinden

Afgelopen zomer heeft de provincie Antwerpen de chatrobot Tripfixer gelanceerd. Een chatbot die bezoekers gepersonaliseerde tips geeft over het aanbod van ruim 14.000 activiteiten in de provincie. De Tripfixer voerde 11.400 gesprekken in juli en augustus met als gevolg dat je de Tripfixer ook deze herfst en winter kunt raadplegen.

Virtual reality  | Ontmoet Rembrandt

Virtual Reality maakt het mogelijk om Rembrandt te ontmoeten. Met de ‘Meeting Rembrandt’ app neem je een kijkje in de Gouden Eeuw van Amsterdam. De VR bril brengt de geschiedenis tot leven vertelt Arthur Houtman, CEO van Force Field. “Het voelt alsof je er daadwerkelijk bij bent op het moment dat de geschiedenis werd geschreven. Je hebt interactie met Rembrandt in zijn atelier en huis en hij vertelt jou waarom zijn werk zo controversieel was in die tijd.”

Detroit wil de lucht in met de auto

Detroit staat, of stond, bekend als de autostad van Amerika. Het is daarom ook niet gek dat ze hier bezig zijn met de nieuwste ontwikkelingen: vliegende auto’s. Detroit Flying Cars wil volgend jaar de lucht in met hun WD-1. Het zal echter zeker jaren duren voordat de eerste vliegende auto’s daadwerkelijk het (lucht)verkeer in mogen.

Symposium over Hongaars eten in Budapest

Honderden chefs, hoteliers, sommeliers, vakmensen en journalisten zullen eind oktober samenkomen voor de eerste editie van het door San Pellegrino gesponsorde Terroir Budapest. Bezoekers en liefhebbers van Hongaars eten zullen zich zonder twijfel vermaken in een weekend vol culinair eten, diners, wijn en meer! Meer info in deze video!

Deliveroo investeert in ‘Dark Kitchens’

Deliveroo heeft 385 miljoen dollar opgehaald om meer ‘Dark Kitchens’ te openen in zowel het Verenigd Koninkrijk als het buitenland. ‘Dark Kitchens’ zijn keukens die door Deliveroo beschikbaar worden gesteld voor restaurants, hierbij zijn de spullen geregeld maar dienen de restaurants zelf menu’s en personeel regelen. Op deze manier kunnen restaurants beginnen met bezorgen of hun huidige bezorgcapaciteit uitbreiden.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.