Trends in het kort | Week 38

22-9-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere over een nieuwe truffelsoort die is ontdekt in Thailand, laten we hopen dat deze niet zo duur is als de originele! En over een nieuw product in Nederland, Meat Your Veggies, half vlees, half groenten. Wie weet, kunnen zij zelfs de grootste vleesliefhebber overhalen minder vlees te eten!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Algae Dome

De Algae Dome van Space10 was een project op de CHART Art Fair in Denemarken om mensen kennis te laten maken met micro-algen en waarom deze zo goed voor ons, dieren en het milieu zijn. Er wordt hard gewerkt om algen toegankelijker te maken voor iedereen maar daarvoor is wel bewustwording nodig, vandaar de Algae Dome. Er werd samengewerkt met architecten en koks en bezoekers konden de superfood zelf proberen. Het Algae Dome produceerde gedurende de drie dagen 450 liter aan micro-alg, die boordevol eiwitten, vitamines en mineralen zitten.

Meat Your Veggies

Meat Your Veggies, het nieuwste concept van vleesbedrijf Bolscher uit Enschede, is sinds deze week voor het eerst te verkrijgen op een testlocatie van Sodexo. De producten van Meat Your Veggies bestaan voor 50% uit groenten en 50% uit vlees en helpen om op een smakelijke manier de consumptie van vlees te minderen. Er is een rundvlees-champignon burger, een kip-broccoli burger en een kip-bloemkoolburger. Meer informatie of het aanvragen van monsters, klik hier.

Gehaktballetjes in tomatensaus | Samenwerking Unox en De Vegetarische Slager

Unox en De Vegetarische Slager werkten opnieuw samen om een kant-en-klaar product dat lang houdbaar is (nieuw in het vegetarische segment) geschikt te maken voor de sterk groeiende doelgroep van flexitariërs en vegetariërs. Ditmaal werden de ouderwets lekkere gehaktballetjes in tomatensaus gehackt. Het resultaat: vlezige, maar vegetarische balletjes in rijke tomatensaus. Geschikt voor vleesliefhebbers, flexitariërs en vegetariërs. Weer een product om te variëren met de vegetarische gerechten binnen grand-café concepten.

New truffles species discovered in Thailand

Volgens onderzoek artikelen van Thailands’ Chiang Mai universiteit op 7 september, 2017, zijn er twee nieuwe soorten truffels gevonden ergens ver in het noordelijk deel van het land. “We kunnen bevestigen dat het truffels zijn door zowel het DNA als het uiterlijk,” zegt Jaturong Khamla (een van de onderzoekers). Een van de nieuwe soorten is een witgekleurde truffel, terwijl de ander bruin gekleurd van buiten en witgekleurd van binnen is. Eerder dit jaar vond het team van Khamla nog een soort witte truffel gevonden, “tuber magnatum”, hetzelfde soort als de dure truffel uit Italië.

The 17 Most Exciting Restaurants Opening Around the World This Fall

Deze herfst heropenen de twee werelds beste restaurants, Eleven Madison Park (New York) en Noma (Kopenhagen). Maar ook openen Frenchette in Tribeca (New York) en North Spring (Los Angeles) zijn deuren. Interesse in het wereldwijd openen van fine dining restaurants? Bekijk de samengestelde lijst van Bloomberg Persuits, met openingen in New York, Chicago, Washington, London, Madrid, Hong Kong en Sydney.

List of the most innovative women in food and drink

Fortune en Food and Wine hebben een lijst samengesteld van de meest innovatieve vrouwen op het gebied van eten en drinken uit 2017. Het is gebaseerd op vrouwen die afgelopen jaar de meeste impact hadden op wat we eten en drinken. In de lijst staan chefs, CEO’s en entrepreneurs die het beeld hebben veranderd. Namen zoals: April Bloomfield (The Spotted Pig, NYC), Katherine Miller (Founder of Chef Action Network), Karissa Kruse (President of Sonoma Winegrowers), Liz Muller (Senior Vice President of Starbucks’ Creative Global Design), Isabelle Legeron (Founder of Raw Wine) en 15 meer.

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.