Trends in het kort – week 35

2-9-2016

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere, Sage een platform dat de gegevens van je voedsel inzichtelijk en begrijpbaar maakt en over Feastive een catering start-up dat party kits verstuurd per post.

Wil je het hele artikel lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Sage: Food data eenvoudig gemaakt

Sage is een platform dat informatie biedt over meer dan 20.000 bestaande verse en verpakte levensmiddelen, momenteel voornamelijk biologische merken van Whole Foods. Sage deconstrueert voedsel gegevens en creëert op de consument afgestemde gegevens en infographics. Het doel is mensen helpen te begrijpen wat de voedingswaarde van een voedingsmiddel eigenlijk betekent in het kader van hun gezondheid, mate van activiteit en fitness doelen. Ze willen deze data ontsluiten en teruggeven aan de mensen. Artikel via Springwise.

Catering: Maaltijd delivery start-up stuurt party kits per post.

Uw volgende diner per post ontvangen, in New York doet start up Feastive dat. Tegenwoordig kan alles thuis worden geleverd dus waarom geen catering voor feestjes en diners? Feastive is een nieuwe food delivery service dat een dinertje organiseren makkelijker maakt voor drukke New Yorkers. Door het wegnemen van de stress zoals de planning en het klaarmaken van ingewikkelde en exotische maaltijden, inspireren zij mensen om vaker mensen uit te nodigen voor een dinertje. De maaltijden zijn altijd makkelijk te bereiden, spannend en gemaakt om te delen.

‘Bed & Beverage’ Hotel voor cocktail liefhebbers gaat binnenkort open

Eigenaar van New York’s Death & Co bar, David Kaplan, gaat een nieuw hotel openen gericht op de cocktail snob. Het in Los Angeles gevestigde hotel is gericht op dertigers en ouder, en geen party hotel. Mensen moeten in de bar en op hun kamer kunnen genieten van één of meerdere slaapmutsjes. De 10 kamers van het Walker Inn worden ingericht met vintage meubelen en kitsch. Er is een bar beneden maar ook één in je hotelkamer. Hier kan je je eigen cocktails mixen met hoge kwaliteit drank en ingrediënten. Er is zelfs een receptenboek om te experimenteren.

In Londen kan je je mobieltje laten maken in een ouderwetse rode telefooncel

Mobiele telefoon en tablet reparatie bedrijf Lovefone opent een mobiele telefoon reparatie winkel in één van de beroemde rode telefooncellen in Londen, nu een Lovefonebox. In de telefooncel zit een werkbank, opslagruimte voor onderdelen en gereedschappen en net genoeg ruimte voor één monteur! De telefooncel wordt gehuurd van de Red Kiosk Company en je kunt er ook gratis je telefoon opladen. Lovefone gaat meer van dit soort fix-it winkels in andere delen van Londen openen. Een gaaf nieuw voorbeeld van hergebruik van deze beroemde telefooncellen!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.