Trends in het kort | Week 35

1-9-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere de opening van een biologisch fast-food restaurant in de Walmart en nooit meer in de rij voor een ijsje.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Walmart opent biologisch fast-food restaurant in Orlando

Het healthy fast-food concept Grown opent een vestiging in één van de Walmarts in Orlando, Florida. Vorig jaar schreven we al over de groeiende populariteit van het concept, waar onder meer fruit smoothies, salades met zalm, glutenvrije pannenkoeken en wraps op het menu staan. De opening van een restaurant in de Amerikaanse supermarktketen is een nieuwe stap voor het nog relatief jonge bedrijf. Boegbeeld en bedenker van het bedrijf is Shanon Allen, gesteund door haar man Ray Allen (voormalig NBA speler). Zij zoeken naar manieren om Diabetes type 1 te genezen.

In Japan staat een café waar je kunt knuffelen met otters en chinchilla’s

De honden- en kattencafés kennen we inmiddels wel, in Japan opende er daarom onlangs een café waar je kunt knuffelen en spelen met otters, chinchilla’s (knaagdier) en egels. Het café was eigenlijk een plek waar alleen egels te zien waren, maar tegenwoordig zijn otters en andere knaagdieren er dus ook welkom.

Nooit meer in de rij voor een ijsje van de ijscoman

Barclaycard heeft onlangs in Londen een test gedaan met een ijscowagen die rondreed met een self-service machine. Liefhebbers van een vanille soft-ijsje konden met hun Barclaycard betalen door deze te laten scannen en vervolgens zelf hun ijs klaarmaken. De test is gedaan om te kijken in hoeverre de wachttijden verminderd konden worden. Zeker op warme dagen gaf dit nog wel eens problemen.

Limited edition snacks bij je fles vodka

Een nachtclub in Toronto, Canada serveert geïmporteerde en ‘limited edition’ snacks naast de standaard bottle service. Voorbeelden zijn onder andere ‘Fourth of July’ Oreo’s en Pringles met wasabi smaak, soorten snacks en snoep die niet (meer) in de winkel te verkrijgen zijn. Leuke toevoeging naast een fles vodka of rum.

McDonald’s werkt aan hun restaurantervaring van de toekomst

Adviesbureau Capgemini gaat samenwerken met Publicis.Sapient om de digitale innovatiestrategie van McDonalds’s te bepalen en de restaurantervaring bij de ‘McDonald’s van de toekomst’ te bedenken. “McDonald’s hanteert een assertieve strategie om het bedrijf door innovatie te transformeren; wij omarmen de mogelijkheid om digitale innovatie centraal te stellen,” zegt Paul Hermelin, voorzitter en Chief Executive Officer van de Capgemini Group. “We waarderen de visie en het vertrouwen van McDonald’s. We kijken ernaar uit om hun groeiplan te ondersteunen door nieuwe manieren te ontwikkelen om de klanten- en werknemerservaring, en de restaurantactiviteiten drastisch te verbeteren.”

Reserveren via Google

Via Google Maps een reservering maken bij een spa, nagelsalon of kapper? Dit kan nu in Amerika bij Wellness salons die zijn aangesloten bij diverse organisaties. Het is trouwens ook al mogelijk om op deze manier een fitness les te reserveren. Google heeft al aangegeven deze markt verder te zullen gaan uitbreiden. Via een ‘book’ knop op Google Maps kom je rechtstreeks bij de salon of de spa die jij wil gaan bezoeken. Ook handig voor restaurants en hotels, wat zullen de ‘reserveringspercentages’ zijn voor deze diensten.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.