Trends in het kort – week 34

26-8-2016

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere over dat het poëzie regent in Boston, en Jamie’s Italian restaurant in Rotterdam doneert 2 euro per verkochte ‘pasta All’Amatriciana’ aan de slachtoffers van de aardbevingen in Amatrice (Italië).

Wil je het hele artikel lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Het regent poëzie in Boston

Dit kunnen we in Nederland ook toepassen, regen genoeg! Wolken voorspellen meestal slecht nieuws voor voetgangers. Maar de voetgangers van sommige trottoirs in Boston, ontdekken bij een regenbui geheime gedichten. Gestencild in waterdichte verf die bij toverslag zichtbaar wordt als er regen overheen valt. Letterlijk en figuurlijk regent het poëzie in Boston! Bekijk de youtube video.

Jamie’s Italian Rotterdam helpt de slachtoffers van de aardbeving in Italie met 2 euro per verkochte ‘Pasta All’Amatriciana’

Een week lang serveert Jamie’s Italian Rotterdam de pasta all’Amatriciana als special om de slachtoffers van de aardbeving in Italië te helpen. Per verkochte pasta wordt 2 euro gedoneerd aan het Italiaanse Rode Kruis. Italiaanse restaurants wereldwijd is gevraagd om voor elk bord pasta all’Amatriciana dat ze serveren, een donatie te doen voor het stadje Amatrice waar deze pasta vandaan komt. Het Italiaanse stadje is woensdag bij de aardbeving voor een groot deel verwoest.

KFC’s extra crispy sunscreen

‘Schadelijke ultraviolette straling wordt geblokkeerd, terwijl de heerlijke geur door de huid gaat en je een gezond kippenaroma geeft.’ Kentucky Fried Chicken lanceerde deze week gratis zonnebrand met de geur van gebraden kip. KFC Extra Crispy Sunscreen is bedoeld ter promotie van de Extra Crispy Chicken. Alhoewel wij er niet aan moeten denken om te ruiken naar gebakken kip, heeft KFC hier weer veel free publicity mee gekregen!

Cuisine on tour sluit zich aan bij Dudok Groep

Wederom is de Dudok Groep erin geslaagd om haar cateringtak uit te breiden met een opvallend merk: Cuisine on tour. Dit cateringlabel heeft naam en faam verworven door haar culinaire en innovatieve maatwerkconcepten en sluit hiermee feilloos aan bij de Rotterdamse horecagroep. Algemeen directeur Dennis Rens is trots met de aanwinst van deze kwalitatieve en landelijk opererende cateraar met Utrechtse roots. “Met de expertise van Cuisine on tour is het palet aan de gewenste diversiteit catering-specialisten compleet.”

Aardappeloogstdag 2016 – piepers jassen, patat snaaien én alles leren over eten

Op 10 september is weer de jaarlijkse, gratis toegankelijke Aardappeloogstdag (van 10.00 tot 16.00 uur). Kinderen leren dan niet alleen alles over aardappels, ze mogen bovendien zelf aan de slag. De Aardappeloogstdag, een initiatief van Nederlands bekendste ‘patatbakker’ Bram Ladage, trekt ieder jaar veel enthousiaste kinderen van 0 tot 90 jaar. We schreven er in 2012 al over. 

Executive Chef Amstel Hotel, Rogér Rassin in China voor jubileum InterContinental Hotels & Resorts

Om het 70-jarig bestaan van InterContinental te vieren, reizen Chef Rogér Rassin en Senior Sous-Chef La Rive Emiel Kwekkeboom af naar China. Beiden zijn namens InterContinental Amstel Amsterdam, het Amstel Hotel, aanwezig bij het vieren van het jublieum in Shanghai en Shenzhen met een culinaire missie. In samenwerking met lokale chefs zullen Rassin en Kwekkeboom 70 jaar inspiratie demonstreren en bereiden zij Westerse gerechten met invloeden van lokale Chinese ingrediënten tijdens vier feestelijke diners.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.