Trends in het kort | Week 30

28-7-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere, er zijn plannen voor een op Star Wars geïnspireerd resort en wat denk je van een sandwich met pindakaas en Merlot of rosé gelei?

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Walt Dinsey World maakt plannen voor Star Wars resort bekend

Bob Chapek, president van Walt Disney Parks & Resort, heeft zojuist bevestigd dat er een Star Wars resort komt als onderdeel van het nieuwe Disney 360 vacation concept. Volgens Bob is deze nieuwe revolutionaire vakantie ervaring een waar avontuur dat gasten in staat stelt zich te verdiepen in een compleet nieuwe vorm van storytelling. “Het is totaal anders dan alles dat vandaag de dag bestaat.”, aldus Bob. “Vanaf het moment van binnenkomst, word je deel van een Star Wars-verhaal! Je wordt onmiddellijk een burger van de Melkweg en ervaart alles wat daarbij hoort, hier hoort ook de juiste kleding bij. Wanneer je de Aarde gaat verkennen maak je kennis met het sterrenschip met levende karakters, verhalen en avonturen die verschijnen. Je dompelt volledig onder in het verhaal en wordt deel van een unieke reis, voor elke persoon die het bezoekt.”

Er worden in de Disney blog geen details gegeven over waar en wanneer het resort wordt geopend. Wij houden het voor je in de gaten!

Rosé jam | Sandwich met pindakaas en Merlot of rosé gelei

Merlot of rosé jam in plaats van gewone, standaard jam. Klinkt als de ideale start van je zondagochtend. Geen aardbeien jam maar wijnjam zoals de Amerikanen het noemen. Zal de wijntoast de nieuwe avocadotoast worden in het land van horeca trends? Het product heeft overigens de toepasselijke naam ‘Drunk Jelly’.

Nationale Tequila Dag | De ‘H2Cuervo’ fontein van Jose Cuervo

In de Verenigde Staten zijn bizar veel verschillende ´National Days´, volgens ons komen ze gewoon dagen in het jaar te kort om alles te kunnen vieren! Desalniettemin heeft José Cuervo Tequila zijn stempel dit jaar gedrukt op de Nationale Tequila Dag. Ter ere van deze dag hebben ze een te gekke marketing stunt opgezet in Los Angeles, California door een ´H2Cuervo´ fontein neer te zetten waar je uit kunt drinken. Ondanks dat de fontein op publiek terrein staat, is deze alleen toegankelijk voor personen met een geldige ID waar je op kunt aantonen dat je oud genoeg bent om alcohol te mogen drinken.

Amazon richt zich op de kant-en-klaar maaltijden

Amazon gaat zich in de VS richten op de markt van kant-en-klaar maaltijden. De intenties van Amazon werden bekend gemaakt onder de noemer: “Wij doen de prep. U bent de chef.” Amazon gaat 17 maaltijdopties verkopen, zoals ‘Falafel Patties met tomaten & sumac salade en een Zalm Niçoise salade met kruidkorst & olijf aioli, prijzen voor twee porties variëren tussen de $15.99 en $19.99. De maaltijden zijn beschikbaar voor klanten die in geselecteerde steden wonen waar de Amazon Fresh Grocery Delivery Service zich gaat vestigen.

Immigranten vertellen hun verhalen via NYC telefooncabines

Een nieuwe kunstinstallatie in Times Square maakt gebruik van oude telefooncabines. De installatie is bedoeld om opnamen te maken van immigranten die hun persoonlijke verhalen vertellen aan bezoekers. Een mooi voorbeeld van het hergebruiken van oude telefooncabines! De Afghaans-Amerikaanse kunstenaar Aman Mojadid heeft 3 Booths ontwikkeld op Times Square. De telefooncentrales zijn een viering van de immigratie-centrische smeltkroes in de VS. De opgenomen verhalen van verschillende immigranten vormen een pop-art monument genaamd ‘Once Upon A Place’.

LinKids with LINE FRIENDS Speeltuin | In Beijing, China

LinKids with LINE FRIENDS is een 880 vierkante meter indoor speeltuin voor kinderen in het Beijing Yintai Centre in het 01 luxury winkelcentrum. Het is een frisse en opwindende witte speeltuin gecreëerd door de ontwikkelaars en exploitanten van het winkelcentrum. Uitstekend voorbeeld van speciaal gecreëerde ruimtes in winkelcentra. Wij moesten meteen denken aan een ‘Nijntje speeltuin´ in het ‘Hoog Catharijne’ winkelcentrum in Utrecht. De auteur en illustrator van Nijntje komt uit Utrecht. LINE FRIENDS worden ook populairder in de VS, zo kondigden ze de opening van hun eerste winkel in de VS aan op Times Square in NYC.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.