Trends in het kort | Week 29

21-7-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere, is het een goed idee als KLM kauwgum met stroopwafel smaak gaat uitdelen bij de landing?

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Air France kauwgom met de smaken van Frankrijk, tijd voor stroopwafel kauwgom KLM?

Air France gaat kauwgom verkopen die de smaken hebben van macarons of creme brulee. De kauwgom zal verkocht worden op vluchten van Parijs naar Los Angeles en San Fransicsco. Geen last meer van dichte oren meer tijdens het opstijgen en landen. De kauwgom is ook te koop op de website van de luchtvaartmaatschappij, voor € 3,50 heb je een pakje van 12 stuks. KLM, misschien een leuk idee om stroopwafel kauwgom te gaan verkopen?

Oma helpt telefoonverslaafde jongeren met oversteken

Een mooie campagne ter bewustwording door het Braziliaanse koekjes merk Biscoitos Zeze. Het is levensgevaarlijk, al die smartphone gebruikers die als zombies over straat lopen, in de auto zitten of op de fiets rijden. Dit is de groep waar de reclame van het Braziliaanse koekjes merk zich op richt. In de reclame is er een oude oma die de zogeheten ‘smombies’ helpt met het oversteken van een druk kruispunt. Het heeft niets te maken met hotels, restaurants of leisure maar we kwamen het tegen en we wilden het toch even vermelden! En trouwens, het verkopen van koekjes heeft ook helemaal niets te maken met smombies maar humor helpt wel in de bewustwording van het gebruik van mobiele telefoons op straat. En het is nooit slecht om je naam aan zo’n initiatief te verbinden. Ook leuk om verder in te duiken is de trend smombies urbanism.

KFC opent gezonde vestiging in Hangzhou, China

Geen aardappelpuree en jus meer bij KFC’s K Pro maar salades en panini’s. Zij bieden hun gasten in Hangzhou gezondere fastfood opties die gemaakt worden van de verste ingrediënten. Voor de branding van haar nieuwe onderneming heeft KFC het rode kleurenschema vervangen voor een frisse, groene en witte versie.

Zhongshuge Book Store, Chengdu, China

En we blijven nog even in China, inspiratie kan uit verschillende hoeken komen, zo ook via een boekenwinkel waar boeken ‘beleven’ de normaalste zaak is. Boekhandels worden ‘ge-amazoned’ en ‘getabletiseerd’, maar op één of andere manier lijkt het er op dat die boekwinkels die echt ervaringen bieden als we winkelen, lijken terug te komen. In toenemende mate spelen boekenwinkels in op de veranderde omstandigheden, ze creëren in hun winkel koffieshops, leestafels, signeersessies en deskundig personeel. In de Zhonghuge Book Store in Chengdu, China kun je nu ook genieten van het bijzondere interieur. Architectuur om kopers te trekken! Eigenaar en boekuitgever Jin Hao uit Shanghai is altijd in zijn  boekwinkels blijven geloven. Hij ging terug naar de tekentafel en nodigde Shanghai-ontwerper Li Xiang van XL-Muse uit om hem te helpen de ‘boekervaring’ te herstellen. Zijn conceptwinkel van 10.000 vierkante meter (930 vierkante meter) in een winkelcentrum in Hangzhou heeft vaste ruimtes, spiegelplafonds, grillige planken en op de natuur geïnspireerde eigenzinnigheid. Bekijk de inspirerende foto’s op door te klikken op de titel.

Indrukwekkende visualisatie van de opkomst van Airbnb in Amsterdam

Bekijk eerst het filmpje op de site door te klikken op bovenstaande titel. Elk puntje in het filmpje is de eerste keer dat een appartement wordt verhuurd via Airbnb met de naam van de eigenaar. Dezelfde visualisatie heeft Kor Dwarshuis ook gemaakt voor Barcelona en Berlijn en New York, deze komen binnenkort op zijn website. Indrukwekkend!

Restaurant Dirty Bones deelt Instagram kits uit om de perfecte foto te maken

We zouden niet graag een chef-kok willen zijn en alle slechte #foodporno foto’s die op het internet rondgaan van jouw met liefde en creativiteit gemaakte gerechten tegenkomen. Op hun nieuwe Soho-locatie in Londen gaat restaurant Dirty Bones dit probleem omzeilen door diners hun eigen Instagram-kits te geven. De gratis kits zijn voorzien van alles wat nodig is voor de perfecte Instagram foto: een LED-camera licht, clip-on groothoek camera lens, multi-device oplader en zelfs een statief selfie stick voor shots van boven de tafel. Het restaurant zelf is ook ontworpen met het “Instagram universe” in gedachten, waardoor gasten voldoende ruimte en natuurlijk licht krijgen om goede foto’s te kunnen maken. Zelfs het restaurantmenu is gericht op de sociale media, het wordt vaak bijgewerkt met trendy gerechten die reflecteren wat populair is online.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.