Trends in het kort | Week 25

23-6-2017

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere de FG Food Labs bike tour en na het succes van de Top 50 Best Restaurants komt er vanaf juli ook een Top 50 Pizza.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

FG Food Labs Fietstocht

Wil jij weten hoe Rotterdam ‘smaakt’? Dat is mogelijk tijdens de FB Bike Tour. Samen met een fietswinkel in de regio heeft FG Food Labs een route langs verschillende hotspots in Rotterdam uitgestippeld. De tour start met een kop koffie/thee met huisgemaakt gebak in FG Bistro. Het is geheel aan jou en je reisgenoten hoe vaak je tijdens de tour stopt. Halverwege de route wordt er bij sterrenrestaurant FG Food Labs een delicate driegangenlunch geserveerd. Tijdens die lunch worden de bijpassende wijnen als Bob-arrangement geschonken want je hebt na de lunch nog een aantal kilometer af te leggen door deze indrukwekkende stad. FG Bike Tour eindigt bij FG Bistro. De tour is op basis van beschikbaarheid vanaf zes personen te boeken op een donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag naar keuze. Bij de prijs van 100 euro per persoon zit de huur van een e-Bike inbegrepen. Voor groepen boven de 10 personen kan het voorkomen dat er onvoldoende e-Bikes voorhanden zijn. Voor 90 euro per persoon staat er in dat geval een stoere stadsfiets gereed.

Stan de parkeer robot | Op Charles de Gaulle airport parkeren robots je auto

Stan, de elektronische robot ontworpen door Stanley Robotics blaast de parkeerplaats bij Charles de Gaulle airport in Parijs nieuw leven in. Autobestuurders hoeven alleen hun auto in een parkeergarage te plaatsen, de booking te confirmeren en Stan zorgt vervolgens voor de rest. Hij synchroniseert automatisch met de vluchtgegevens zodat je auto weer klaarstaat als je het vliegveld wilt verlaten.

Een gigantische automaat van Walmart’s, hier kun je je boodschappen ophalen

Bij Walmart in Warr Acres, Oklahoma kun je bij een grote ‘vending machine’ je boodschappen bestellen en ophalen. Medewerkers van de supermarkt pakken je bestelling in en brengen deze naar je toe. Als je bestelling klaar is hoef je alleen een code in te vullen, waarna vervolgens de boodschappen uit de automaat komen. De kiosk heeft vriezers en koelkasten zodat het eten vers blijft. De kiosk is 24/7 open. Tot op heden hoef je geen toeslag te betalen voor te service. Je kan alleen bij de kiosk bestellen als het totaal van je boodschappen minimaal 30 dollar is.

TeleRetail | Een kleine bezorg robot

TeleRetail, een startup in Zwitserland is op dit moment een robot aan het ontwerpen die in steden en buitenwijken bestellingen aflevert. TeleRetail automatiseert lokale logistiek om tijd te besparen, en de ecologische voetafdruk van het vervoer te beperken. Hun activiteiten omvatten de ontwikkeling van geautomatiseerde koeriersdiensten op aanvraag. De kunstmatige intelligentie van het bedrijf vermindert de ruimte-, kosten- en energiebehoeften van de lokale logistiek met ongeveer 90% – waarmee ze de kwaliteit van het leven op aarde aanzienlijk willen verbeteren.

Deze macarons kosten €9.000,=

In het St. Regis Bal Harbour Resort in Miami kan je sinds deze week voor €9.000,= een plateau bestellen met vier exclusieve macarons. Deze macarons zijn daarmee de duurste ter wereld. De koekjes werden gecreëerd in samenwerking met de Franse juwelier Lalique en zijn gemaakt van witte thee met daarop eetbare goudblaadjes. Ze worden gepresenteerd op een kussentje van suikerkristallen in een kristallen doos. Als je de macarons bestelt krijg je er een overnachting in het exclusieve hotel bij. Je krijgt een suite voor acht personen die uitkijkt op de Atlantische Oceaan. En je krijgt er ook een privé-butler bij.

Top 50 Pizza | Welk restaurant serveert de beste pizza?

Top 50 Pizza onthult de beste voorbeelden van de meest geliefde gerecht van Italië, de pizza. Het evenement wordt georganiseerd door Formamentis en Luciano Pignataro, samen met twee gevestigde namen achter het congres over Mozzarella di Bufala, LSDM, Barbara Guerra en Albert Sapere. Het event wordt onder andere gesponsord door Acqua Panna en San Pellegrino. De ranglijst van duizenden pizzeria’s in Italië en de rest van de wereld wordt gemaakt door 100 anonieme inspecteurs. Elke pizzeria is beoordeeld op verschillende criteria, waaronder kwaliteit, service, wijn en bier menukaart  en het restaurantinterieur. Op de website van de Top 50 Pizza’s tellen ze af van 150 tot 51 en op 30 juni worden de eerste prijzen voor de internationale categorieën uitgereikt in New York. De aankondiging van de volledige lijst wordt live uitgezonden vanaf Castel dell’Ovo in Napels op 20 juli.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.