Trends in het kort | Week 22

2-6-2017

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere de iPizza box van Apple en het ‘Hollywood’ menu in Grant Achatz’s restaurant Next. De foto’s van de gerechten moet je echt gezien hebben.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

De iPizza box van Apple

‘Tech giant’ Apple heeft een pizzabox ontworpen die zorgt dat pizzakorsten niet slap worden. De iPizza box van Apple vervangt de standaard kartonnen pizzadoos met een glanzende witte, cirkelvormige pizzadoos. Acht gaten in het ontwerp zorgen ervoor dat de stoom vrij kan komen, waardoor de pizza niet slap wordt. De iPizza box is gemaakt van papier resten en maakt het ontwerp ook duurzaam. Foto’s vind je in het artikel op de website van Designboom.

‘Hollywood’ menu in Grant Achatz’s restaurant Next

Alleen al om inspiratie op te doen moet je een kijkje nemen in het artikel op de website van Eater. Voor zijn restaurant Next in Chicago creëerde chef Grant Achatz een ‘Hollywood’ menu. Alvorens gasten het restaurant betreden, geeft Achatz zijn gasten het ultieme Hollywood gevoel door de gasten over een ‘Step en Repeat’ (een soort rode loper) te laten lopen. De gerechten op het menu zijn gerelateerd aan Hollywood klassiekers. Enkele voorbeelden zijn: Mary Poppins (Honingdauw, menthol, Fernet), The Breakfast Club (Bento box, een broodje, soep en een Pixie stick), Star Wars (kikker, Ethiopische kruiden en gele gespleten erwten), The Godfather (Taro root, ricotta en olijf), filmcitaat “gone with the caviar” en een gerecht gelinked aan de film Ratatouille (byaldi geserveerd op een muizenval).

Een supermarkt in Frankrijk gebruikt Snapchat om te laten zien hoe vers hun vis is

Supermarktketen U heeft een campagne gelanceerd die gebruik maakt van Snapchat Stories. Een functie op Snapchat waarbij filmpjes 24 uur zichtbaar zijn. De ‘Fresh Stories’ campagne van agency TBWA Paris geeft snapchatgebruikers de kans om een kijkje te nemen in het leven van de vissers, sales managers en visverkopers bij U. Dit kan gedaan worden door een Snapcode te scannen die op de visproducten staan afgedrukt. Door Snapchat te gebruiken kunnen consumenten zien dat de vis die bij de supermarkt verkocht wordt, vers is.

Jose Andres, Ferran en Albert Adria openen volgend jaar een Spaanse foodhal in New York

Sterrenchefs en broers Ferran en Albert Adria én sterrenchef Jose Andres gaan in 2018 in New York hun debuut maken. In 2018 lanceren zij een foodhal die helemaal in het teken staat van Spanje. De samenwerking tussen de drie machtigste culinaire titanen zal het beste van de Spaanse keuken, in een ruimte van 35.000 vierkante meter naar New York brengen. Het idee lijkt op het idee van Eataly maar dan met Spaanse gerechten zoals de beroemde tapas en paella.

China bouwt een ‘Disney World’ voor wijn

Om de passie voor druiven in het land te stimuleren bouwt Changyu, China’s wijnbouwcentrale, Franse kastelen, Italiaanse kastelen én een “Wijnstad”. Naast Frankrijk is China de tweede grootste wijnproducent ter wereld. Met wijnstokken in een gebied met ongeveer dezelfde grootte als Puerto Rico.

Kobe Desmaraults opent restaurant Chambre Séparée in Gent

Op 11 december 2016 sloot hij zijn restaurant ‘In de Wulf’, en nu in juni opent Kobe Desmaraults zijn nieuwe – tijdelijke – zaak Chambre Séparée in Gent. Het is gevestigd in de Belgacomtoren die over 3 jaar wordt ontmanteld. Het restaurant is uitsluitend ’s avonds open. Zestien couverts, twintig gangen, 200 euro per persoon, maximaal twee mensen per reservatie.

Een capsule hotel alleen voor vrouwen opent binnenkort in Kanda, Tokyo

Hotelketen 9 Hours opent een nieuw capsulehotel in Kanda, vlakbij het beroemde Ginza in Tokio. Dít hotel is alleen ontworpen voor vrouwen. De opening van het hotel staat gepland op 27 juli. Het hotel in Kanda is de eerste uit de gehele hotelketen die zijn accommodaties alleen aanbieden aan vrouwelijke gasten. Het hotel heeft een capaciteit voor 70 gasten en biedt verblijf vanaf ¥ 4.900 per nacht aan. Een ‘powernap’ kost ongeveer ¥ 1.000. Ideaal voor mensen die een meeting gepland hebben staan en nog even hun rust willen pakken. Douche faciliteiten zijn beschikbaar voor ¥ 800 uren per uur.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.