Trends in het kort | week 2 2017

13-1-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere over dat Starbucks wijn en bier van het menu afhaalt in meer dan 400 vestigingen verspreid over heel Amerika. En krijgen we in Nederland ook te maken met de Food Bowl mania in 2017?

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel plezier met het lezen!

Starbucks stopt met het serveren van wijn en bier in Amerika

In 2010 is Starbucks in Seattle begonnen met het testen van een avondmenu. Ze gingen kleine gerechtjes, wijn en bier verkopen in een poging om meer klanten te bereiken in de late namiddag en vroege avond. Dit is uitgebreid tot meer dan 400 Starbucks-winkels in Amerika. Volgens dit artikel in de Seattle Times is nu dus besloten te stoppen met het avondmenu.

Food bowl mania in 2017? 

We hebben er nog niet veel voorbeelden van gezien in Nederland, maar volgens dit artikel op Fine Dining Lovers is 2017 het jaar van de food bowls. Natuurlijk hebben wij ook al het eerste Poké restaurant in Rotterdam gespot in 2016 en zien we steeds meer ontbijtgerechten die in kommen worden geserveerd maar wij denken dat we nog tot 2018 moeten wachten voordat we kunnen spreken van een food bowl mania ;-). Wij hadden bijvoorbeeld nog nooit gehoord van Boeddha bowls. We hebben hier even naar gekeken op Google en het lijkt erop dat ze vaak veganistisch zijn, gezond, smaakvol en kunstig in kleuren. En dat is dan wel weer trendy in Nederland.

Hotel met aangepaste kamers voor gehandicapten

Allgo is winnaar van de Celia Thomas design award 2016 en levert gepersonaliseerde, toegankelijke hotelkamers over de hele wereld. Hiermee willen zij barrières om te reizen verwijderen en creëren zij een warme hotelomgeving voor gehandicapten. Experts in toegankelijk design Motion Spot creëerde de Allgo hotelkamers samen met de Engelse Architecten Ryder. Zij waren gefrustreerd door het gebrek aan design en schoonheid in gebouwen voor mensen met een handicap. De AllGo kamers kunnen worden aangepast aan elke inwoner en bevatten een aantal geïntegreerde essentials.

Edipeel | een ingenieuze, plantaardige oplossing om producten veel langer vers te houden

Wanneer je producten bedekt met Edipeel, een onzichtbare, eetbare coating gaat dit product twee keer zo lang mee. Weer een stap voorwaarts in de food waste problematiek. Deze startup, Apeel Sciences, maakt gebruik van een nieuwe methode voor de bestrijding van voedselverspilling. Apeel verandert niet opgegeten voedsel materiaal zoals sinaasappelschillen, stengels, bladeren en druivenschillen, in een samengesteld poeder dat kan worden gebruikt om een onzichtbare, eetbare en ongelooflijk dunne vlies op producten te creëren. Check de video in het artikel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.