Trends in het kort | Week 17

28-4-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere FG Food Labs Rotterdam houdt Big Green Egg BBQ Contest en Kwalitaria lanceert nieuw concept: Kwalitaria 4.0.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Schilo van Coevorden viert de lente met Hanami menu

In Taiko, het modern Aziatische restaurant in het Conservatorium hotel is de lente officieel ingeluid. Chef Schilo van Coevorden deed dit door zijn nieuwe Hanami menu te introduceren. Schilo heeft zijn eigen interpretatie gegeven aan de traditionele Hanami picknick. In een zeer geraffineerd achtgangen Hanami menu worden gasten meegevoerd op een prikkelende ontdekkingsreis langs de onweerstaanbare seasonal highlights van Japan, China en Thailand.

FG Food Labs Rotterdam houdt Big Green Egg BBQ Contest

Ook dit jaar organiseert FG Food Labs weer een Big Green Egg BBQ Contest. Op zondag 25 juni wordt er bij FG Food Labs per koppel voor de vierde keer op rij gestreden om de titel ‘grillmasters van het jaar’. Deelnemers krijgen op die dag verschillende opdrachten, ze hebben onder meer een gerecht te bereiden met ingrediënten uit de black box. Het winnende duo wint een heuse Big Green Egg voor thuis. Voor de nummers 2 en 3 wacht eveneens een interessante prijs.

World Disco Soup Day zet voedselverspilling wereldwijd op de kaart

Op meer dan 90 plekken wereldwijd wordt aanstaande zaterdag 29 april de eerste World Disco Soup Day gevierd. Jongeren uit het Slow Food Youth Network (SFYN) verzamelen op lokaal niveau voedsel dat anders verspilt zou worden en organiseren een feestelijk evenement waarop bezoekers kunnen dansen, soep eten en tegelijkertijd bewust worden gemaakt van het wereldwijde probleem dat voedselverspilling is.

Kwalitaria lanceert nieuw concept: Kwalitaria 4.0

Franchiseformule Kwalitaria gaat voor 2020 al haar 150 locaties ombouwen naar het nieuwste concept: Kwalitaria 4.0. De Kwalitaria 4.0 bestaat uit een gevarieerder assortiment, een vernieuwde inrichting en een nieuw logo. Marketing Manager, Martijn Boone vertelt: “We volgen de laatste trends en ontwikkelingen in de markt. Dit doen we om nieuw publiek aan te trekken, maar ook om relevant te blijven voor onze huidige gasten. Uit eigen onderzoek bleek dat 50% van het marktpotentieel ons nog niet bezoekt. Daar brengen we met de nieuwe generatie verandering in. En dat omvat meer dan een nieuw fris logo. De vernieuwde moderne inrichting is erop gericht dat gasten graag wat langer blijven zitten. We bieden zoveel mogelijk verse en huisgemaakte producten met ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Een goed voorbeeld is ons burgerconcept. We maken onze burgers met vers gehakt van Hollands MRIJ-rundvlees. De consument waardeert onze producten en is best bereid om wat meer te betalen voor goede kwaliteit.”

Eetbare auto’s van Nederlandse en Belgische topchefs

Steeds vaker werken topchefs samen met lifestyle-brands. Nederlandse topchefs Sergio Herman en Jonnie Boer maakte samen met hun Belgische collega’s Gert de Mangeleer, David Martin en Dominique Persoone een eigen versie van de Land Rover Defender in chocoladevorm. Elke chef heeft zelf een Land Rover en werd gevraagd een pralinevulling te maken die hun persoonlijkheid typeert. De chocolade Land Rover Defenders zijn alleen te koop in The Chocolate Line winkels van Dominque Persoone in Brugge en Antwerpen.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.