Trends in het kort | Week 14

6-4-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over nieuwe technologie waarmee je automatisch je biervaten kunt vervangen, een nieuw concept dat de brug moet vormen tussen hotels en Airbnb en de inschrijvingen voor de Circular Food Awards 2018 zijn geopend.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Milkybar Wowsomes | Zoetere smaak maar toch minder suiker

Voedingsmiddelenproducent Nestlé gaat Milkybar Wowsomes met ‘gestructureerde suiker’ op de Engelse en Ierse markt verkopen. De nieuwe Milkybar Wowsomes bevatten 30% minder suiker, meldt The Guardian. Nestlé werkt al sinds 2016 aan de ‘holle suiker’, ze verstuiven gewone suiker met melkpoeder en water en laat dit dan snel drogen. Hierdoor ontstaan er amorfe moleculen, die veel sneller hun smaak afgeven en daardoor zoeter smaken. De Milkybar bevat verder melk en havervlokken.

Circular Food Award 2018 inschrijving geopend!

Met een wereldbevolking die in 2050 naar schatting uit 9,5 miljard mensen bestaat, neemt de vraag naar goederen in alle delen van de wereld snel toe. Met het huidige consumptiepatroon komen de grenzen van wat de planeet aankan in zicht. De transitie naar een circulaire economie is dan ook cruciaal. Maar het upcyclen van grondstoffen en reststromen staat nog in de kinderschoenen. Ook voor onze voedselvoorziening. Er zijn inspirerende en schaalbare initiatieven nodig om de circulaire economie te versnellen. Naar deze initiatieven gaat ABN AMRO op zoek! De ABN AMRO Circular Food Award is een vakprijs die wordt uitgereikt tijdens het Foodservice Instituut Nederland Zomercongres op 27 juni 2018. Voor deze prijs zijn wordt er gezocht naar bedrijven in de foodservice, foodretail en productie die succesvol de circulaire economie versnellen.

Wederom een Brabantse sterrenchef in pop-up restaurant GAST | Met Dennis Middeldorp op culinair avontuur in ‘De tuin der lusten’

Vorige maand werd GAST officieel geopend. Een pop-up restaurant in een voormalige kapel in het centrum van ‘s-Hertogenbosch, waar de beste chefs van Brabant het komende jaar de sterren van de hemel koken. Tweesterrenchef Soenil Bahadoer gaf de aftrap met Soenil loves Vincent: een culinaire ode aan Vincent van Gogh. Deze maand is de beurt aan sterrenchef Dennis Middeldorp van restaurant Sense*. Van 19 t/m 22 april kunnen gasten met hem op een culinair avontuur in ’De tuin der lusten’. Een bijzonder diner geïnspireerd op de creatieve denkwijze van Jheronimus Bosch.

1 april | Taalleer website Duolingo brouwt bier dat je helpt vloeiend te worden in vreemde taal

Vloeibare moed als middel om een vreemde taal te leren? Taalleer website Duolingo liep met dit idee rond en kwam zo met een eigen merk ambachtelijk bier, Brewolingo. Helaas voor ons zal het brouwsel niet in de schappen komen te liggen. Het concept werd bedacht als een 1 april grap, gebaseerd op het idee dat drinken je taalvaardigheid kan verbeteren.

Nieuwe technologie vervangt biervaten automatisch

Maak kennis met KegoMatic, een technologie dat het bierniveau van een vat bier zelf kan controleren. Hiermee kunnen meerdere fusten tegelijk gebruikt worden en wordt er automatisch van vat gewisseld wanneer die leeg is. Niet alleen voorkom je het probleem van het vervangen van een vat tijdens de drukte, de data levert je ook nog eens waardevolle informatie op.

Cannabis-Infused Water | Te koop in het Verenigd Koninkrijk

Nadat cannabis in veel Amerikaanse staten gelegaliseerd werd, is de populariteit en beschikbaarheid van eetbare cannabisproducten daar dramatisch gestegen. Love Hemp Water is het eerste CBD-geïnfundeerde hennepwater in Europa en Ocado is de eerste Britse supermarkt die het verkoopt. Love Hemp bevat 2 mg hennepextract, dat cannabidiol bevat maar geen THC, de stof die je high maakt. Cannabidiol heeft invloed op de afgifte en opname bijvoorbeeld dopamine en serotonine, wat resulteert in een verbeterde feelgood-stemming.

Hometels Room2  | Een brug tussen hotels en Airbnb’s

Britse vastgoedontwikkelaar Lamington Group lanceert ‘Hometels’. Eerder deden ze in 2016 al een pilot in Hammersmith waarna het nu tijd is voor Room2. Deze flexibele woonomgeving met 71 kamers wordt gebouwd in Southampton, waar per nacht betaald kan worden. “Na met verschillende gasten gesproken te hebben kwam naar voren dat er behoefte is aan meer dan wat traditionele hotels, aparthotels of Airbnb momenteel aanbieden”, vertelt Managing Director Robert Godwin. “Ze willen iets dat het beste van alle drie combineert; flexibel wonen, alle comfort van thuis en persoonlijke en attente service.”

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.