Trends in het kort | Week 13

31-3-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere slapen in een schilderij van Van Gogh en een zoete pizza met suikerspin.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Slapen in een schilderij van Van Gogh

In Boxmeer bij hotel Riche kun je een nachtje slapen in het schilderij ‘De Slaapkamer’ van Vincent van Gogh. Eigenaar Sven Janssen heeft het beroemde schilderij met het gele eenpersoonsbed gebruikt als voorbeeld genomen bij de inrichting van een hotelkamer. Natuurlijk klopt niet alles – er zijn verwarmingsbuizen zichtbaar en achter een deurtje zit een kleine televisie verstopt.

Een zoete pizza met suikerspin

Duits-thema restaurant Schmatz Beer Dining (met drie locaties in Tokyo) serveert een ‘cherry blossom cotton candy’ pizza. De pizza is ontworpen om de start van het Japanse kersenbloesem seizoen te vieren. De pizza met dunne korst bestaat uit drie kazen, honing gember saus en een dot suikerspin daarop kersenbloesem bladeren.

‘Vegan Afternoon Tea’ in The Egerton House Hotel

In het verleden schreven wij over een ‘100% suikervrije high tea’ in Nederland, maar een ‘Vegan Afternoon Tea’ hebben wij nog niet eerder gespot. The Egerton House Hotel ontwierp de ‘afternoon tea’ voor mensen met een speciaal dieet, maar die wel verlangen naar veganistische lekkernijen, sandwiches, dipjes en andere hapjes tijdens een ‘afternoon tea’. Hapjes die onder andere geserveerd worden zijn granen baguettes met gegrilde groentes en ‘iced chocolate brownies’.

Koffiebonen uit een whisky vat

Een koffie met aroma’s van bourbon whisky. Bij Espresso Smith in Colorado worden groene koffiebonen, voordat ze geroosterd worden, in authentieke bourbon vaten gerijpt. “Het doel was niet om een koffie met whisky smaak te creëren… het doel was om een ervaring te creëren die begint met koffie en eindigt met bourbon.” Er zit geen alcohol in het eindproduct, maar de typische Bourbon aroma’s zijn wel aanwezig. De verpakking ziet er in ieder geval leuk uit.

Smeerbare koffie is de laatste foodtrend in Japan

Het Japanse bedrijf Snow Brand Milk Products heeft een nieuwe smeerbare koffie spread ontworpen. Koffie op je toast als ontbijt? Met de consistentie en de veelzijdigheid van pindakaas of Nutella is smeerbare koffie, volgens PSFK de laatste snack trend. De smeerbare koffie wordt gegeten op crackers, toast, bagels en fruit. Ze gebruiken het zelfs in smoothies, in een kopje koffie en in koffie ijs.

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.