Trends in het kort | Week 12

24-3-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere Dunkin’ Donuts met een Hollands tintje en een pop-up restaurant in de Utrechtse Wolvenplein gevangenis.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Sigaren in combinatie met dranken bij Four Seasons Washington

The Bourbon Steak in het Four Seasons hotel in Washington, gaat voor het eerst een menu serveren dat sigaren en dranken combineert. Het evenement Sip & Smoke vindt plaats van 27 tot 31 maart. Het Sip & Smoke menu bestaat uit zorgvuldig geselecteerde sigaren die gecombineerd worden met onorthodoxe, gratis dranken die de ervaring van de sigaar rokende gast moet versterken. Met ambachtelijke cocktails, wijnen en overige alcoholische dranken zal Mason Foster, restaurant medewerker (tevens gecertificeerd tobaconist) ervoor zorgen dat de ‘hotel standards’ overtroffen worden.

Dunkin’ Donuts Amsterdam gaat donuts verkopen met een Hollands tintje

Gisteren geopend in Amsterdam, de eerste Nederlandse vestiging van Dunkin’ Donuts. De komende jaren wil Dunkin’ Donuts nog 25 nieuwe zaken in Nederland openen. De nieuwe vestiging heeft een aantal primeurs, zo is de inrichting van de winkel vormgegeven volgens de nieuwe huisstijl. Exclusief voor Nederland zijn donuts met namen van Hollandse iconen als Delfts Blauw, De Tulp en De Molen aan het assortiment toegevoegd. Ook doet het nieuwste koekje bij de koffie zijn intrede, een donut met een oer-Hollandse koekjessmaak.

Boutique Fitness Club | Krush-It in Braga, Portugal

Krush-It is een nieuw ‘boetiek’ fitness club concept dat recent geopend is in het Nova Arcada winkelcentrum in Braga, noordwest Portugal. Op de website van The Coolhunter zijn vele foto’s van de ‘boetiek’ fitnessclub te vinden. João Amaral en Manuela Tamborino, oprichters van Estúdio AMATAM hebben het concept gecreëerd voor fitness club keten Kalorias. Het moet zeer inspirerend zijn om te fitnessen in deze mooie omgeving. Op dit moment is er in de stedelijke gebieden van Portugal veel concurrentie tussen fitnessclubs. Concurrentie is vaak gebaseerd op het gebied van de hoeveelheid faciliteiten en op basis van kosten.

Pop-up restaurant De Lik opent in Utrechtse gevangenis

Pop-up restaurant De Lik opende 23 maart gevangenis Wolvenplein in Utrecht. De Lik bevindt zich aan de Wittevrouwensingel. Op dit moment worden er in de gevangenis bedrijven ontvangen voor vergaderingen en andere zakelijke bijeenkomsten. Door het restaurant wordt de gevangenis toegankelijk voor iedereen die een kijkje wil nemen in de Wolvenplein. Freek van Kooten namens De Lik: “We hopen een ongedwongen, relaxte sfeer te creëren, met goed eten en lekkere wijnen. De in het pand gebruikte kleuren en materialen proberen wij in het meubilair en de mastiek terug te laten komen. Met het restaurant hopen we dat iedereen die al eens binnen heeft willen kijken dit komt doen, en ondertussen kan genieten van een mooi diner.”

Zero waste club De Fruithaven | Clubconcept van de toekomst?

Interessant artikel op Munchies door Marlou Kusters over de nieuwe club, De Fruithaven die halverwege april open gaat in een enorme loods in Rotterdam, tussen de fruithavens. Hier zal het afval van lokale restaurants ervoor zorgen dat er voldoende elektriciteit naar de club gaat om muziek te kunnen blijven maken terwijl er gefeest wordt.

Seacuterie | salami of sea-lami

Een artikel op de website van Fine Dining Lovers over sea-lami, zalm pastrami, zalm rilette, tonijn bresaola, octopus torchon, coquille mortadella en zwaardvis ham, allemaal vormen van ‘seacuterie’. In het artikel worden een aantal chefs genoemd die ‘seacuterie’ creëren. Enkele namen zijn David Burke (Tavern62, NYC), Aaron Black (PB Catch Seafood and Raw Bar, Palm Beach Florida), Markus Glocker (Bâtard in TriBeCa, New York) etcetera.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.