Trends in het kort | Week 11

17-3-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere over koffie met wijnsmaak en New York krijgt een Fried Pickle restaurant.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Koffie met wijnsmaak

Molinari Private Reserve, heeft rode wijn gemixt met koffie. De mix moet ruiken en proeven als wijn, met een vleugje bosbes. Volgens de Metro UK smaakt het vooral naar romige koffie. Als je het drankje een tijdje in de diepvries zet krijg je ijswijnkoffie.

Chocolade museum in New York

Na de chocolade musea in België, Frankrijk en Mexico vond Eddy van Belle het tijd om er ook één in New York te openen. Hij overtuigde master chocolatier Jacques Torres om met hem mee te werken. Ruimte genoeg nu Mr. Torres het productieproces uit zijn flagship shop verplaatst heeft naar de Hudson Square op Manhattan.

Starbucks laat klanten koffie betalen met bitcoins

Starbucks is een samenwerkingsverband aangegaan met iPayYou, een methode die het voor Bitcoin-gebruikers mogelijk maakt aankopen te doen. De methode van betalen met iPayYou wordt geïntegreerd in de Starbucks winkels. Met deze applicatie kan je vanaf nu dus een aantal menu items van Starbucks betalen met bitcoins.

Aldi Süd in Düsseldorf |Tijdelijke wijnwinkel ‘Meine Weinwelt‘

De Duitse afdeling van supermarktketen Aldi heeft van 17 tot 21 maart de pop-up ‘Meine Weinwelt’ geopend. De pop-up geeft klanten een unieke kans om de wijnen, welke te koop zijn bij hun lokale supermarkt eerst te proeven. Vrijdag tot en met dinsdag worden er diverse wijnproeverijen gehouden.

NYC krijgt een Fried Pickle restaurant

De in New York gevestigde Pickle Guys heeft aangekondigd om de ‘fried pickle’ of wel gefrituurde augurk ook te laten zien in een Fried Pickle restaurant aan de Lower East Side. Volgens Eater, gaat dit koosjere restaurant het aanbod van gepaneerde en gefrituurde groenten uitbreiden met onder andere okra, tomaten en champignons. Daarnaast worden er burgers en sliders geserveerd. De gefrituurde augurken blijven wel de ‘main thing’.

Jonnie en Thérèse Boer beginnen restaurant op Bonaire

Jonnie en Thérèse Boer gaan een culinair avontuur aan in het Caribisch gebied. Het koppel gaat het management verzorgen van het restaurant op het strand van Delfins Beach Resort op Bonaire, onder de naam Delfins Beachrestaurant by Jonnie & Thérèse. De gerechten zijn geschikt voor de locatie en krijgen de signatuur van De Librije. Het menu zal bestaan uit gerechten die Jonnie en Thérèse wereldwijd hebben gegeten met hun eigen personal touch.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.