Trends in het kort | Week 10

9-3-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over de Tia Maria Espresso Martini Party tijdens het Amsterdam Coffee Festival, de eerste plasticvrije supermarkt ter wereld in Amsterdam en Deliveroo gaat in Londen een enorm billboard neerzetten met eetbare burgers.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

De eerste plasticvrije supermarkt ter wereld staat in Amsterdam

Sinds 28 februari huisvest Amsterdam een wereldprimeur: de allereerste plasticvrije supermarkt. In de Nederlandse pers kreeg het nieuws niet veel aandacht. In het buitenland des te meer, onder meer website Treehugger en krant The Independent schreven erover. Meer dan 700 levensmiddelen, van vlees, sauzen, yoghurt en ontbijtgranen tot chocola zijn te herkennen aan het nieuwe Plastic Free-label. Volgens veel supermarkteigenaars zou het onmogelijk zijn plastic uit te bannen, zegt Erik Does, algemeen directeur van Ekoplaza. “Het idee om dit te doen, kwam van de Britse organisatie A Plastic Planet. Zij hebben een half jaar gezocht naar een Europese supermarkt die plasticvrij wilde gaan, maar het lukte ze niet om er een te vinden. De Plastic Soup Foundation uit Amsterdam heeft ons in contact gebracht, en wij zeiden meteen ja.”

Amsterdam Coffee Festival | 5de editie met onder andere een Tia Maria Espresso Martini Party

Dit weekend vindt de 5e editie van The Amsterdam Coffee Festival plaats. Hier vermaken liefhebbers en professionals zich met 200 soorten koffie, street food, kunst, shoppen en workshops. Hieronder meer over het veelzijdige programma.

Vrijdagavond 9 maart host Tia Maria een Espresso Martini Party. Het hele weekend kunnen de bezoekers genieten van de Coffee Mixologists Competitie, ook gehost door Tia Maria: 8 teams bestaande uit één barista en één bartender strijden om de titel in vier verschillende rondes. Op zondag vindt de grote finale plaats met de prijsuitreiking: De titel Coffee Mixologist 2018, € 1.000 cash en een trip naar London tijdens The London Coffee Festival in april.

Deliveroo | ‘s werelds eerste billboard met eetbare burgers

In Londen staat binnenkort een bijzonder billboard. Deliveroo komt met ’s werelds eerste billboard volledig gemaakt van hamburgers. Het billboard, zo groot als een dubbeldekker, zal bestaan uit duizenden burgers – die volledig gratis zijn voor het publiek. De keuze voor hamburgers is bewust gedaan, in Engeland is dit één van de populairste bezorgmaaltijden in het land.

Spice & Rye | Een sfeervolle, verborgen pop-upbar in Londen

Spice & Rye is een sfeervolle, verborgen pop-upbar die deze maand voor vijf dagen in Londen te vinden is. De ruimte wordt uitgedost in authentieke jaren ’30-stijl met onder meer ouderwetse fauteuils die rondom de tafels met kaarslicht staan, oude boekenkasten die een selectie aan goede whisky’s bevatten en een antieke kassa bij de art deco-bar die het helemaal afmaakt. Geheel toepasselijk zal er een live jazzband zijn die zorgt voor de muzikale ondersteuning.

Verbouwing bij Michelin restaurant The French Laundry*** voltooid

De grote renovatie bij Michelin restaurant The French Laundry is eindelijk voltooid. Het artikel dat Tasting Table hierover schreef is de moeite waard om te lezen. Het restaurant van één van ’s werelds toonaangevende restaurants is na de verbouwing twee keer zo groot geworden. Bekijk de foto’s op Tasting Table. En voor wie naar Californië gaat komende tijd, misschien leuk om een kijkje te nemen?

Win een reis naar Amerika met jouw profielwerkstuk! | Wageningen University & Research

Het Wageningen Borlaug Youth Institute is hét project dat middelbare scholieren uitdaagt om op zoek te gaan naar een oplossing voor een van de grootste uitdagingen waar we in de wereld voor staan: “Hoe voeden we de groeiende wereldbevolking in de toekomst?”. Middelbare scholieren worden uitgedaagd hun advies te geven en daarmee het verschil te maken.

Public Londen | Cocktails, yumplings & trampolines

Public in Londen is de nieuwste locatie van Street Feast (ook bekend van Hawker House, Giant Robot en Dinerama). Public is te vinden in de wijk Woolwich en heeft vijf bars, een trampolineveld, pooltafels en acht wisselende foodstands. De huidige selectie bestaat nu uit Jumplings, Lava Bar, Henhaus, Rust Bucket, The Gin Kitchen, Rumhole en Street Vin.

Internationale Vrouwendag | Fastfood giganten McDonald’s en KFC Malaysia doen mee

Ter ere van Internationale Vrouwendag zijn fastfoodgiganten McDonald’s en KFC creatief bezig geweest. McDonald’s veranderde de wereldberoemde ‘M’ tijdelijk in een ‘W’ terwijl Colonel Sanders van KFC even plaats moest maken voor zijn vrouw; Mrs. Claudia Sanders.

Coca-Cola lanceert alcoholisch drankje in Japan

Coca-Cola introduceert hun eerste alcoholische drankje, maar alleen in Japan. Het drankje gaat verkocht worden in blikjes en wordt gemaakt van bruisend water en shochu. Jorge Garduño van Coca-Cola Japan zegt dat er nog geen plannen zijn om het drankje ook buiten Japan te introduceren.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.