Trends in het kort – week 11

18-3-2016

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Met deze week onder andere de 50ste editie van het blad Bouillon! en ‘Nintendo Land’ dat in 2020 open gaat in Japan. Klik op de titels om het gehele artikel te lezen.

50ste editie van Bouillon!

Een ongewoon dikke editie van het voorjaarsnummer van de Bouillon! Dit magazine verschijnt 4x per jaar en staat vol met inspirerende en bijzondere artikelen over ons voedsel en uit eten gaan. Uitgever Will Jansen staat prominent op de cover van zijn 50ste editie. Het hoe en waarom van de naam bouillon! wordt in deze 50e editie beschreven door Ronald Giphart. Hij interviewde Will Jansen onder het mom dat hij een nieuw boek aan het schrijven was. De cover en de uitreiking door Ronald Giphart waren dan ook een onverwacht feestje!

High tea met ambachtelijke bieren?

Volgens Wallpaper heeft chef Anna Hansen van de The Modern Pantry haar eigen interpretatie van het bekende ritueel, high tea gecreëerd. Het is speciaal bedacht voor de opening van het nieuwe pand van The Modern Pantry op Finsbury Square in Londen. Haar Afternoon tea is deels een verwennerij voor de  middag en deels een proeverij menu, ontworpen in samenwerking met het hoofd banketbakker Jennifer Moseley. Zes gangen – variërend van dhansak gekruid kalfsgehakt met Parsi invloeden in Maleisische korst, gochugaru en lente-ui scones met varkensvlees, umeboshi mayonaise en venkel kimchi (een knappe interpretatie van traditionele Koreaanse smaken en texturen). Ze serveren de High tea met de originele thee rituelen van de Aziatische culturen of met ambachtelijke bieren afkomstig van de talrijke brouwerijen uit Londen.

Schilderijen op cocktails

Geïnspireerd door een aantal van de meest iconische meesterwerken van grote meesters heeft mixologist Rajendra Limbu, van de stijlvolle cocktaillounge ‘The Artesian’ van  The Langham hotel in Hong Kong. Van zijn nieuwe cocktails is veel werk gemaakt. Je kunt bij hem van een Dali, Van Gogh of een Mondriaan nippen. Geïnspireerd door de Art Basel Hong Kong (24-26 maart) proberen de restaurants en hotels om meer bedrijven en kunstliefhebbers te bereiken.

Gerechten zoals ‘Street Art’ of ‘Paint Box’

Ook tijdens de Art Basel Hong Kong serveert het Mandarin Grill + Bar, onder leiding van de met één Michelin-ster bekroonde Duitse chef Uwe Opocensky, een drie-gangen lunch en een vijf-gangen diner met een uitgesproken art thema. Gerechten met namen als ‘Street Art’, ‘Paint Box’ en ‘Art Excavation’.

Eerste Virtual Reality bioscoop geopend in Amsterdam

Virtual reality heeft de afgelopen jaren terrein gewonnen in video games en online video’s, in Utah ging zelfs ’s werelds eerste VR themapark open. Aan het begin van deze maand, is ’s werelds eerste Virtual Reality Bioscoop geopend in Amsterdam. We schreven eerder al over hun pop-up editie.

In 2020 opent ‘Nintendo land’ bij de Universal Studios in Japan

Dit moet het beste nieuws voor Nintendo-fans zijn sinds de aankondiging van de Game Boy. Eindelijk gaat Nintendo profiteren van de immens populaire personages en games in een pretpark. Technisch gezien is het niet echt een pretpark, maar een onderdeel in Universal Studios Japan. Het park moet voor de Olympische Spelen van 2020  in Tokio geopend zijn.

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.