Trends in het kort – week 13

1-4-2016

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere de ‘René Redzepi in Australië’, ‘Kussengevecht op plein in Toronto aankomende zaterdag’, en ‘Pizzacle, pizza op een stokje’. Wil je het hele artikel lezen, klik dan op de titel. Veel lees plezier!

René Redzepi in Australië

Afgelopen jaar heeft het bericht dat restaurant Noma uit Kopenhagen een pop-up restaurant zou openen voor 10 weken in Sydney veel aandacht gehad in de pers. René Redzepi en zijn team zijn in Sydney op zoek naar nieuwe gesprekken, ideeën, ingrediënten en smaken. Een journalist van Fine Dining Lovers schreef over de ervaring en welk effect, voor zover je hier over kunt spreken, het pop-up restaurant heeft op Australië. Leuk artikel voor fijnproevers!

Groot kussengevecht op plein in Toronto

Aanstaande zaterdag, 2 april, wordt er in Toronto een groot stedelijke kussengevecht gehouden. Kussengevechten wordt normaal gesproken natuurlijk geassocieerd met jonge kinderen. De organisatie achter de ‘Urban Pillow Fight’ willen echter aantonen dat deze activiteit even leuk voor volwassenen kan zijn. Het evenement ‘Pillow Fight Toronto 2016’ vindt plaats op het Nathan Phillips square. Volgens de event pagina op Facebook worden deelnemers verzocht hun eigen zachte, veren-vrije kussen mee te nemen.

Weer een pizza op een stokje gespot, nu op de Filipijnen!

Een Filipijnse food truck serveert zoete en hartige pizza’s op een stokje. ‘Pizzelle’ is een relatief nieuw food truck concept. Alhoewel voedsel op een stokje meestal geassocieerd wordt met kermissen, is de opkomst van handheld maaltijden onstuitbaar, een verschuiving van vertrouwde voedingsmiddelen geserveerd in een meer geschikte vorm. Deze food truck geeft een unieke draai aan een geliefd Italiaanse gerecht en maakt het makkelijk om er onderweg van te genieten. We hebben spotte in 2013 al een pizza op een stok in Italië.

In plaats van een wijn of bier proeverij, een lokale water proeverij in deze Water bar.

In Amerika zeer populair: a flight of wine or beer bij je maaltijd. Je krijgt dan bijvoorbeeld 3 mini hamburgers met 3 soorten bier. De Water Bar in Minnesota gaat variaties van leidingwater serveren vanaf de opening in mei. De bar begon als pop-up in 2014. Gasten zullen worden aangemoedigd om het verschil in smaak van leidingwater uit diverse regio’s te onderscheiden.

Carlsberg creëerde een pop-up bar van chocolade rond de paasdagen

Het biermerk Carlsberg onthulde haar chocolade pop-up bar buiten de Truman Brewery in Shoreditch op 23 maart, voorafgaand aan de Paasdagen. Bier geserveerd in eetbare chocolade glazen! Gave foto’s vind je in het artikel op de website van het Event Magazine.

Café in Japan gaat cakes gemaakt van gezonde salades serveren

In het Vegedeco Salad Café worden alleen gezonde salade taarten gemaakt. Van bietjes tot wortels. Het Vegedeco salade Café opent op 5 april en is het idee van Mitsuki Moriyasu die het concept van de groentetaarten in bedacht in 2015.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.