Trends in het kort | Week 9

6-3-2023

  • Trends we spotted
  • Greggs wants to be carbon-neutral by 2040Greggs wants to be carbon-neutral by 2040
  • Fletcher Hotels partners with Shiji to enhance guest experience with cloud-based property management systemFletcher Hotels partners with Shiji to enhance guest experience with cloud-based property management system

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. visconservenbedrijf John West, die twee vegan visvrije tonijnproducten op de markt heeft gebracht.

Fletcher Hotels werkt samen met Shiji Enterprise Platform om de gastervaring te verbeteren met een cloud-based vastgoedbeheersysteem voor alle Fletcher Hotels locaties. 

Ser.vi Worldwide en United Robotics Group onthulden afgelopen weekend hun oplossing voor het personeelstekort in de horeca, terwijl ze de gastervaring verbeteren.

Greggs eco shop, een grote bakkerijketen, wil in 2040 klimaatneutraal zijn, hiervoor is een Greggs eco-initiatievenwinkel ontwikkeld. Vanuit deze winkel zullen initiatieven die werken geïmplementeerd worden in andere winkels.

Vanaf 15 maart, Espresso Martini Day, kan men de ‘Espresso Martini Trail’ in Londen volgen! Je kunt zo een aantal variaties op de espresso martini proeven bij o.a. restaurant Zuaya, restaurant In Horto, het Indiase restaurant Kahani en bijvoorbeeld bij restaurant Como Garden.

Het hele broodbakproces volledig geautomatiseerd met de BreadBot van Wilkinson Baking Company, een mooie machine om het proces in te laten zien aan klanten van bijvoorbeeld supermarkten. De Breadbot was populair op de recent gehouden expo voor National Grocers in Las Vegas.

Last but not least: leuk tafelvoetbal spelen met hotdogs op de BBQ.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Visvrije tonijn van John West

Visconservenbedrijf John West introduceert twee vegan visvrije tonijnproducten op basis van soja en tarwe. Met de nieuwe producten wil het bedrijf de ambitie versterken om innovatieve producten te bieden die een gezonde levensstijl ondersteunen. Meer details in het artikeltje op Vis Magazine, link in de titel. Hebben we tot nu toe nieuwe, vaak kleinere bedrijven gezien die visvrije vis producten aanbieden, nu beginnen ook de grotere producenten dit aan te bieden.

Fletcher Hotels werkt samen met Shiji om de gastervaring te verbeteren met een cloud-based vastgoedbeheersysteem

Fletcher Hotels, de onafhankelijke Nederlandse hotelketen met 110 vestigingen, werkt samen met de wereldwijde innovator op het gebied van horecatechnologie Shiji om geavanceerde cloud-based oplossingen voor vastgoedbeheer naar zijn hotels te brengen. De Shiji Enterprise Platform PMS-oplossing stelt Fletcher Hotels in staat om de activiteiten te stroomlijnen en de efficiëntie te verbeteren en tegelijkertijd de algehele gastervaring te verbeteren. De samenwerking met Shiji Group sluit aan bij de toewijding van Fletcher Hotels om het verblijf van de gasten te verbeteren door middel van innovatieve technologische oplossingen. Shiji Enterprise Platform is gebouwd voor groepen en ketens met meerdere locaties. Meer details in het persbericht van Shiji, link in de titel.

Ser.vi Worldwide en United Robotics Group en hun oplossing voor het personeelstekort in de horeca

Ser.vi Worldwide, een toonaangevende leverancier van QR-besteloplossingen voor restaurants, en de toonaangevende innovator in robottechnologie United Robotics Group, hebben innovatieve technologieën geïntroduceerd die zijn hebben ontworpen om de eetervaring voor klanten en efficiëntie voor personeel te verbeteren op de International Restaurant & Foodservice Show van New York (IRFS) van 5 tot 7 maart in het Javits Center in New York. De basis van de oplossing: gasten kunnen bestellen en betalen met hun telefoon via Ser.vi en Plato. De service Cobiot van United Robotics Group levert de maaltijd rechtstreeks aan hun tafel. Door hun respectieve expertise te combineren, willen United Robotics Group en Ser.vi Worldwide een revolutie teweegbrengen in de manier waarop restaurants en hotels hun klanten bedienen. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

Greggs eco shop wil in 2040 klimaatneutraal zijn

De Engelse bakkerijketen Greggs heeft toegezegd om in 2040 klimaatneutraal te zijn – een decennium eerder dan het plan van de Engelse regering om een einde te maken aan de bijdrage aan door de mens veroorzaakte klimaatverandering. Als onderdeel van deze betrokkenheid hebben ze de Greggs eco-initiatievenwinkel ontwikkeld, ontworpen om zo duurzaam mogelijk te opereren met hun formule als basis van de ‘winkels van de toekomst’.

Greggs heeft nu één Eco-Shop in Great Billing in Northampton, die meerdere duurzaamheidsmethoden aan het testen is om effectieve en succesvolle manieren te ontdekken om hun impact op het milieu te verminderen. De oplossingen die worden uitgeprobeerd richten zich op afvalbeheer en water- en energiereductie. Ze hebben tot dusver recyclebare vloeren, stortbak loze en lucht ondersteunde toiletten, eco-ovens, warmtepompluchtgordijnen en zonwerend glas geïmplementeerd. De succesvolle ideeën en technologieën worden vervolgens uitgerold over hun bredere winkelpark, ruim 2.000 locaties. Meer details in hun nieuwsartikel, link in de titel.

Een ‘Espresso Martini Trail’ in Londen om Espresso Martini Day te vieren

15 maart is Espresso Martini Day en zeven van de beste restaurants van Londen hebben een uniek Espresso Martini Trail gecreëerd. Leuke manier om deze dag te vieren! Bekijk de routekaart in het artikel op Secret London, link in de titel. Een maand lang kun je vanaf 15 maart genieten van een Jungle Espresso Martini bij restaurant Zuaya, een rokerige versie van de klassieker bij In Horto, een Indiaas gekruide variant bij Kahani en bijvoorbeeld de Classic Espresso Martini bij Como Garden. Bekijk de hele trail.

 

De BreadBot van Wilkinson Baking Company

De BreadBot van de Wilkinson Baking Company, de eerste in zijn soort, baant de weg naar een volledig geautomatiseerde manier om brood te bakken. Het mengt, vormt, laat rijzen, bakt en koelt het brood helemaal zelf. Van automatisch starten tot het informeren van werknemers wanneer brood moet worden gesneden, de BreadBot zit boordevol functies en heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de broodindustrie. De BreadBot wordt in een winkel geplaatst waar klanten de bakkerij kunnen zien, ruiken en ermee kunnen communiceren. De BreadBot is al een paar jaar op de markt, maar was een grote hype op de recent gehouden National Grocers expo in Las Vegas.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wilkinson Baking (@wilkinsonbaking)

WeenieBall voor op de BBQ

Gewoon voor de lol! Gespot in een artikel bij Food Beast, link in de titel. Leuk idee gespot in een Instagram video geplaatst door de in Atlanta gevestigde kunstenaar en creatief directeur Pablo Rochat. Tafelvoetbal met hotdogs en een balletje van folie! Bekijk de Instagram post hieronder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sports (@sports)

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.