Trends in het kort | Week 8

28-2-2023

  • Trends we spotted
  • The Brake Room for delivery workers by Chick-fil-AThe Brake Room for delivery workers by Chick-fil-A
  • Public Access Lagoons™ Projects of Crystal Lagoons expand into IsraelPublic Access Lagoons™ Projects of Crystal Lagoons expand into Israel
  • Beyond Meat® launches plant-based chicken-style range in the NetherlandsBeyond Meat® launches plant-based chicken-style range in the Netherlands
  • Beyond SchnitzelBeyond Schnitzel
  • Marriott International has joined forces with Internet Watch FoundationMarriott International has joined forces with Internet Watch Foundation

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. de Tsjechische startup Mewery, die de succesvolle ontwikkeling aankondigde van een prototype van gekweekt varkensvlees met behulp van een eigen groeimedium op basis van microalgen.

Beyond Meat® lanceert een assortiment plantaardige kip-stijl producten in Nederland. Zoals een Beyond Burger® Chicken- Style, een Schnitzel en Tenders. vly een vervangingsproduct voor melk dat wordt gemaakt van gele spliterwten. Het zit boordevol eiwitten en is laag in suikers is nu ook verkrijgbaar in Nederland o.a. bij Albert Heijn. Ook hun vly Barista.

The Brake Room in New York van Chick-fil-A is een speciale ruimte voor maaltijdbezorgers om te pauzeren, hun apparaten op te laden en te genieten van gratis drankjes en snacks. Geweldig idee voor de winter?

Israël krijgt enkele Public Access Lagoons™ (PAL™) Projecten van Crystal Lagoons. Die lagunes zien er geweldig uit! Marriott International sluit zich aan bij de Internet Watch Foundation en zet Cisco-technologie in om online ‘materiaal over seksueel misbruik van kinderen’ te bestrijden.

Meati, een in Colorado gevestigde startup die vleesalternatieven op basis van schimmels produceert, heeft een nieuwe productiefaciliteit geopend met de naam ‘Mega Ranch’ in Thornton, VS.

Yumminn, een in Barcelona gevestigde startup, biedt een mobiele webapp-oplossing voor dine-in restaurants, die integreert met kassasystemen. Gasten kunnen de rekening bekijken, splitten, fooien, betalen en beoordelen binnen enkele seconden.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Mewery ontwikkelt ’s werelds eerste prototype van gekweekt varkensvlees op basis van microalgen

Mewery, een Tsjechische start-up gericht op gecultiveerd varkensvlees, kondigt de succesvolle ontwikkeling aan van een prototype van gecultiveerd varkensvlees met behulp van een eigen groeimedium op basis van microalgen. Een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf, dat beweert dat zijn groeimedium 70% van de kosten bespaart in vergelijking met conventionele FBS-methoden (Fixed Budget Selection), waarmee het de uitdaging van prijspariteit met dierlijk vlees overbrugt. Meer details in het artikel op de website van de Vegconomist, link in de titel. Als je op hun website kijkt, zijn ze zelfs al op zoek naar restaurants die geïnteresseerd zijn om bij de eerste uitverkoren restaurants te horen die deze kweekvleesproducten gaan serveren.

Beyond Meat® lanceert plantaardig chicken-style assortiment in Nederland

Schreven we vorige week nog in onze ‘trends in het kort week 7’ dat Beyond Meat de plantaardige nuggets bij McDonalds in Duitsland maakt, komen ze nu in Nederland ook met kip-stijl producten, de nieuwe Beyond Burger® Chicken-Style, Beyond Schnitzel® en Beyond Tenders™. De smakelijke nieuwe innovaties zijn vanaf vorige week verkrijgbaar bij geselecteerde Albert Heijn- en Jumbo-winkels.

Zoals alle Beyond Meat-producten, zijn ook de Beyond Chicken-Style-producten gemaakt van plantaardige ingrediënten en zo ontwikkeld dat ze qua textuur, bereidingswijze en smaak voldoen aan de verwachtingen van de consument. De nieuwe producten zijn krokant van buiten, door een laagje paneermeel, met een malse sappige bite van binnen. Meer informatie vind je op hun website, link in de titel.

vly | Hét gezonde en smaakvolle melk alternatief

vly smaakt niet alleen goed, het is voedzaam en écht duurzaam. vly is geen haver, geen soja maar gemaakt van gele spliterwten. Het zit boordevol eiwitten en bevat weinig suikers. vly is online verkrijgbaar en nu ook bij de Albert Heijn. Sinds de start in 2018 in Berlijn streeft vly met haar drie oprichters Moritz Braunwarth, Nicolas Hartmann en Niklas Katter naar het gezondste, lekkerste en duurzaamste melk alternatief ter wereld. In Duitsland ligt vly al in meer dan 8000 supermarkten, en nu dus ook in de Nederlandse supermarkt. We schreven in 2020 over hun product in een artikeltje over Proveg’s incubator.

vly Barista is dé melk voor in je cappuccino met de laagste hoeveelheid suiker: het bevat 2-3 keer minder suiker dan haver, soja, of koemelk. Samen met Tony Chocolonely heeft vly een plantaardige protein on the go drink ontwikkeld. Gemaakt van de hazelnoten van Tony Chocolonely en natuurlijk gezoet met dadels (lees chocolade melk smaak). Meer informatie op hun website, link in de titel.

The Brake Room van Amerikaanse fastfoodketen Chick-fil-A biedt maaltijdbezorgers een warme plek om uit te rusten en op te laden

The Brake Room van Chick-fil-A in New York is een speciale ruimte voor maaltijdbezorgers om even te pauzeren, hun apparaten op te laden en te genieten van gratis drankjes en snacks. De ruimte is ontworpen om een comfortabele en veilige omgeving te bieden aan bezorgers, die vaak onder alle weersomstandigheden buiten moeten wachten. De ruimte is geopend van februari tot half april.

De Brake Room van Chick-fil-A staat open voor alle bezorgers, ongeacht voor welk platform ze werken. Naast het bieden van een handige ruimte voor bezorgers, wil The Brake Room ook een gemeenschapsgevoel onder deze werknemers bevorderen. Chick-fil-A hoopt dat de ruimte zal dienen als een hub voor bezorgers om met elkaar in contact te komen en tips te delen. Meer informatie op hun website, link in de titel.

Public Access Lagoons™ (PAL™) Projecten van Crystal Lagoons breiden zich uit naar Israël

Crystal Lagoons en Israël hebben twee dingen gemeen: liefde voor technologie en de wens om de kwaliteit van leven te verbeteren door middel van innovatie. Crystal Lagoons werkt samen met de internationale vastgoedholding Ecipsa voor nieuwe projecten in de grootste steden van Israël. De Public Access Lagoons (PAL) Projecten zullen het publiek toegang geven tot kristalheldere lagunes met stranden en recreatieve voorzieningen. PAL-projecten zijn ecologisch duurzaam en gebruiken tot 100 keer minder chemicaliën en 50 keer minder energie dan traditionele filtersystemen voor zwembaden. Meer informatie op hun website, link in de titel.

Marriott International sluit zich aan bij de Internet Watch Foundation en zet Cisco-technologie in om online materiaal over seksueel misbruik van kinderen te bestrijden

Marriott International werkt samen met de Internet Watch Foundation (IWF) om online materiaal met seksueel misbruik van kinderen te helpen bestrijden. Marriott International is het eerste hotelbedrijf dat zich heeft aangesloten bij de IWF, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde liefdadigheidsinstelling die zich wereldwijd inzet om het materiaal van seksueel misbruik uit te bannen. Marriott zal zijn werknemers trainen en Cisco’s “netwerkverkeersanalyse”-technologie gebruiken om het online materiaal te detecteren en te verwijderen van zijn netwerken. Het partnerschap maakt deel uit van de bredere inspanningen van Marriott International om mensenhandel en uitbuiting van kinderen te voorkomen, inclusief het trainen van werknemers om mogelijke gevallen te identificeren en te rapporteren. Meer informatie op hun website, link in de titel.

Meati opent ‘Mega Ranch’ productiefaciliteit, plannen om miljoenen kilo’s vlees op basis van schimmels te produceren

Meati, een in Colorado gevestigde startup die vleesalternatieven op basis van schimmels produceert, heeft een nieuwe productiefaciliteit geopend genaamd ‘Mega Ranch’ in Thornton, VS. De faciliteit zal miljoenen kilo’s van Meati’s veganistische, eiwitrijke producten per jaar produceren met behulp van een eigen proces om schimmels te laten groeien in een voedingsrijke vloeistof. De producten van Meati hebben een vleesachtige textuur en zijn duurzamer en milieuvriendelijker dan traditionele vleesproducten. Meer informatie op hun website, link in de titel.

Yumminn | Een mobiele webapp-oplossing voor dineren

Yumminn is een in Barcelona gevestigde start-up die een mobiele webapp-oplossing biedt voor dinerrestaurants en is geïntegreerd met kassasystemen. Met de app kunnen klanten door menu’s bladeren, bestellingen plaatsen en betalingen doen vanaf hun smartphone. Gebruikers scannen op eenvoudige wijze een QR-code aan tafel, bekijken hun rekening en splitten, fooien, betalen en beoordelen binnen enkele seconden.

Yumminn wil restaurants helpen hun activiteiten te stroomlijnen, tafelomzet te vergroten en wachttijden voor klanten te verkorten. Het bedrijf biedt ook analyses en data-inzichten om restaurants te helpen hun menu’s te optimaliseren en de klantbetrokkenheid te verbeteren. Meer informatie op hun website, link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.