Gezocht: ’s werelds beste food startups | ProVeg Incubator is open voor aanvragen

12-6-2020

  • De eigenaren van Meet Jack
  • The product of Meet Jack
  • Vly Foods founders, Nicolas Hartmann, Niklas Katter, and Moritz Braunwarth GERMANY
  • Vly Foods products from Germany

De toonaangevende ProVeg incubator voor voedsel startups is open voor aanvragen. ProVeg ondersteunt hiermee baanbrekende bedrijven die het wereldwijde voedselsysteem verduurzamen. Ieder bedrijf dat zich inzet op innovatieve alternatieven voor op dieren gebaseerde producten en diensten kan een aanvraag doen.

In dit artikeltje voorbeelden van bedrijven die gebruik hebben gemaakt van de ProVeg Incubator, zoals Vly Foods, Mushlabs en Cellular Agriculture. Bij de huidige ProVeg Incubator doet onder andere Meet Jack mee dat producten ontwikkelt gemaakt van jackfruit. Lees verder om te kijken wat de Incubator voor jouw startup kan betekenen en je kunt je inschrijven tot 31 juli 2020.

Leestijd: 1 minuut

ProVeg Incubator

Startups die worden geaccepteerd om deel te nemen aan de ProVeg Incubator krijgen toegang tot een programma van drie maanden op maat, een gift van 20.000 euro, potentiële financiering tot 200.000 euro, één-op-één begeleiding van experts en toegang tot contacten in de voedingsindustrie. Sinds de lancering in november 2018 heeft de ProVeg Incubator samengewerkt met 40 startups uit 20 landen, waardoor meer dan € 9 miljoen is opgehaald en meer dan 40 producten zijn gelanceerd. Aanvragen worden geaccepteerd voor het vijfde cohort, dat in het najaar van 2020 zal starten. Bedrijven die werken aan plantaardige producten, gekweekte voedingsmiddelen en andere nieuwe technieken kunnen tot vrijdag 31 juli 2020 een aanvraag doen.

Albrecht Wolfmeyer, hoofd van de ProVeg-incubator: “We hebben een recordaantal aanmeldingen ontvangen om deel te nemen aan ons laatste cohort, waarmee we momenteel werken. Ik kijk er naar uit om te zien welke geweldige oplossingen bij de nieuwe aanvragen zitten. We zijn op zoek naar bedrijven die grote impact kunnen maken. Ze moeten op kunnen schalen en groeien. Ze worden daarbij ondersteund door een fantastisch team en werken zo samen met ProVeg aan de missie om de wereldwijde consumptie van dieren te verminderen.”

ProVeg Incubator-alumni zijn onder meer Better Nature Tempeh, Vly Foods, Mondarella, Greenwise, Mushlabs, Legendairy Foods, Plantcraft, Cellular Agriculture, Panvega en The nu+ company. Als onderdeel van ProVeg International, zet de ProVeg Incubator zich in voor de missie om de wereldwijde consumptie van dierlijke producten voor 2040 met 50% te verminderen.

Wat kan de ProVeg Incubator voor een startup betekenen?

Meet Jack maakt deel uit van het huidige (vierde) cohort bij de ProVeg Incubator. Meet Jack is een alternatief vleesbedrijf uit Nederland dat producten ontwikkelt die gemaakt zijn van jackfruit.

Kaline Van Halder, mede-oprichter van Meet Jack: “Jack ging de weg op in 2018. Toen Jack ProVeg ontmoette, accelereerde hij naar hogere snelheden. Met de beroemde broedmachine als navigator was Jacks reis minder hobbelig en veel leuker. Sterk aanbevolen!”

 

Website: ProVeg Incubator

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.