Trends in het kort | Week 7

17-2-2020

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over het Japan Light Festival in Rotterdam, de ‘Gracefully aging bonbon’ van Patisserie de Rouw en een ‘vleespleister’ waardoor je minder vlees gaat eten!

In Londen kun je genieten van een ‘Fondue Pizza’, een samenwerking tussen de Cheese Bar en Pizza Pilgrims en voedselverpakkingsmateriaal gemaakt van schaaldieren.

Café Jack and Beyond in Londen serveert ‘bottomless Cake and Prosecco’ weer een nieuwe vorm van ‘onbeperkt eten en drinken’. En in Amerika hebben we een nieuw waterbesparend ontdooisysteem, genaamd Boss Defrost, gespot.

Ook een artikeltje over hoe het Coronavirus de omzet van Amerikaans Chinese restaurants raakt en inspiratie voor Valentijnsdag 2021!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

 

Japan Light Festival Rotterdam| Sushi, sake en verlichte kersenbloesems

Een Light & Food Festival in het teken van ‘Japan’. Op 30 en 31 mei kunnen liefhebbers van Japan genieten van sushi, ramen, het Japanse theehuis, Japanse kersenbloesem en Japanse live acts met LED en kunstwerken hiervan, tijdens het Japan Light Festival in Rotterdam. Er schijnt zelfs een arcadehal met Japanse spelletjes te komen en natuurlijk karaoke. De locatie is op de Maassilo Rotterdam.

‘Gracefully-aging-bonbon’ Charming Chocolate door Patisserie de Rouw & The Skin Institute

Patisserie de Rouw en The Skin Institute in Vught hebben een bonbon ontwikkeld met een huidverbeterend ingrediënt die past in een meer gezonde leefstijl. De eerste ‘gracefully-aging-bonbon’ Charming Chocolate werd onlangs door presentatrice en actrice Leontine Borsato in ontvangst genomen. De bonbon, die geen suiker en lactose bevat, is zowel bij De Rouw als bij schoonheidssalon The Skin Institute verkrijgbaar. Patissier Arthur de Rouw: “Deze bonbon past in onze lijn van ontwikkeling van nieuwe producten en het inspelen op de veranderende markt, zoals de vraag naar veganistische producten en het gebruik van minder suiker en zout. Zo hebben we vorig jaar confitures met minder suiker uitgebracht en zijn we nu serieus bezig met innovaties die geen dierlijke bestanddelen bevatten en die minder zout bevatten.”

Vegetarisch voedingsbedrijf ontwikkelt nicotine-achtige ‘vleespleister’ om het verlangen naar vlees te bedwingen

Strong Roots, een Iers vegetarisch diepvriesvoedingsmerk, werkte samen met een professor uit Oxford om een pleister te ontwikkelen – vergelijkbaar met een nicotinepleister – die naar verluidt kan helpen bij het bedwingen van verlangen naar bacon. In tegenstelling tot een nicotinepleister, die nicotine via transdermale middelen afgeeft, geeft de Strong Roots ‘vleespleister’ gewoon de geur van bacon af nadat deze door de drager is gekrast.

Cheese bar fondue pizza | Samenwerking tussen de Cheese Bar & Pizza Pilgrims

De Napolitaanse pizzeria-groep, Pizza Pilgrims, is een samenwerking aangegaan met The Cheese Bar, de Britse kampioen van Britse kaas, om een combinatie van pizza en kaasfondue te maken. De fondue wordt gemaakt door zoete, nootachtige Cornish Gouda met de aardse Cotswold harde kaas samen te smelten. Daarnaast wordt er nog een zachte Italiaanse mozzarella in de oven bij gesmolten met een scheutje witte wijn en een beetje knoflook. Dit in combinatie met het elastische deeg van de basis van een Pizza Pilgrims, en dan heb je een fonduepizza! Deze wordt gegarneerd met prosciutto, met in balsamico-ingemaakte ui en cornichons! De bedoeling is dat je het pizzadeeg in stukjes scheurt en door de fondue haalt.

Voedselafval omzetten in plastic-vrije verpakkingen| Internationaal project om uit schaaldieren verpakkingen te maken

Een internationaal samenwerkingsproject, de Celtic Crustacean Collaboration, werkt aan de ontwikkeling van een nieuw plasticvrij voedselverpakkingsmateriaal gemaakt van schaaldieren. Het onderzoek wordt geleid door CuanTec Limited in samenwerking met de Scottish Association of Marine Science (SAMS), de Ireland’s Versatile Packaging en het Northern Irish Kilkeel Seafoods.

In 2011 hebben we biologisch afbreekbare golfballen gespot die werden gemaakt van kreeftschalen! Speciaal ontworpen voor het golfen op cruiseschepen. De Universiteit van Maine, in samenwerking met The Lobster Institute, professor David Neivandt van UMaine Biological and Chemical Engineering en student Alex Caddell van Winterport, Maine, heeft deze golfbal ontwikkeld. Meer hierover in dit artikeltje. 

Café Jack and Beyond in Londen | Serveert ‘bottomless Cake and Prosecco’

Dit buurtcafé in West-Londen biedt mensen de kans om zoveel mogelijk cake te eten als ze kunnen en hierbij onbeperkt glazen prosecco te drinken binnen anderhalf uur! Na alle ‘bottomless’ brunches die we vooral in New York en Londen de laatste jaren hebben gespot is dit een nieuwe uitdaging in eten en drinken!

Boss Defrost

Een nieuw waterbesparend ontdooisysteem, genaamd Boss Defrost, biedt een duurzamere oplossing. Urenlang koud water uit de kraan laten lopen om diepvriesproducten te ontdooien is een gewoonte in restaurantkeukens in Amerika. Dit door de voedselveiligheidsregels die zijn opgesteld door de Amerikaanse Food and Drug Administration en worden gehandhaafd door lokale afdelingen. Het concept van Boss Defrost is eenvoudig: wanneer het wordt aangesloten op een stopcontact en in een container of een gootsteen met water wordt geplaatst, recirculeert het apparaat het water rondom het afgesloten voedsel. Het gebruikt ongeveer tien liter water per keer, een enorme verbetering ten opzichte van de huidige methode.

Het effect van het Coronavirus op Amerikaans Chinese restaurants

Een artikel in Eater over hoe het Coronavirus de business van Amerikaans Chinese restaurants raakt. The Times meldt dat de drie belangrijkste Chinatowns van NYC – in Manhattan, Queens en Brooklyn – de afgelopen twee weken 50 tot 70 procent omzet hebben verloren. Steve Ip, eigenaar van Yin Ji Chang Fen, vertelde de Times dat hij massa’s internationale studenten verwachtte die in New York gevestigde familie zouden bezoeken tijdens het Chinese Nieuwjaar: dit is helaas niet zo en de omzet bij Yin Ji Chang Fen is gehalveerd . Tot 10 februari waren er 12 bevestigde gevallen van het nieuwe coronavirus (2019-nCoV) in de VS. Interessant artikel over de impact van het virus op de Chinese restaurants.

Inspiratie voor Valentijnsdag 2021 | Bij Yard Sale Pizza kon je een ‘Apology Pizza’ bestellen op zaterdag 15 februari

Bij Yard Sale Pizza kon je een ‘Apology Pizza’ bestellen op 15 februari voor als je bijvoorbeeld  Valentijnsdag was vergeten! Of als je niet het juiste cadeau had gekocht! Het team van Yard Sale heeft de zaterdag na Valentijnsdag hartvormige ‘Apology Pizza’s’ geleverd om het vertrouwen in de liefde te herstellen. Bij Chopstix in Londen kom je zelfs anoniem ‘Noodz’ naar je Valentijn’s crush sturen!

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.