Trends in het kort | Week 6

18-2-2021

  • trends we spotted this week

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. een botervloot als kooi van Faraday waarin je 6 telefoons kunt opbergen. Iets voor op horecatafels na de lockdown? Je zou toch zeggen dat we elkaar dan digitaal genoeg gesproken hebben! En een Charcuterieboeket!

Er komt een M&M®-beleveniswinkel in het Walt Disney World Florida en een leuke samenwerking:  Philadelphia Down North Pizza laat lokale chefs uit de stad hun culinaire ‘limited offer’-pizza creëren.

Op het gebied van duurzaamheid hebben we slachtafvalproducten gespot die omgezet worden in bio plastic verpakkingen en real-time digitale labels die bedorven voedsel moeten aangeven en zo  verspilling verminderen. En Hotelschool The Hague, initiatiefnemer van de Sustainable Hospitality Challenge is de samenwerking met Bench, een toonaangevende evenementenorganisator in de gastvrijheidsbranche, aangegaan.

Vanaf 16 maart kunnen kinderen op Netflix naar een show kijken van Michelle Obama, haar ‘Waffles + Mochi’ moet kinderen inspireren om gezond te eten. En in Duitsland kunnen scholen extra klaslokalen creëren in de vergaderzalen van de Best Western Hotel Group.

Zouden er meer robots in de gastvrijheidsindustrie worden ingezet na de coronacrisis? We hebben er in ieder geval weer 1 gespot: Robot ‘Jeeves’ in het Radisson Blu hotel in Zürich. Twee van de grootste fastfoodketens van Amerika, McDonald’s en Burger King, hebben nieuwe loyaliteitsprogramma’s aangekondigd. Interessant om te lezen!  

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Stolp | Een botervloot die signalen blokkeert voor betere telefoongewoonten

Stolp heeft de vorm van -en is vernoemd naar- een traditionele botervloot en biedt ruimte voor maximaal zes telefoons. Het is een kooi van Faraday, dus het blokkeert alle signalen, waardoor je op een gemakkelijke manier de afleiding van meldingen kunt tegengaan. Zoals JUCE – het Belgische bedrijf achter Stolp – het verwoordt: iets meer conversatie, iets minder meldingen. Stolp haalde in het laatste kwartaal van 2020 het benodigde startkapitaal op via Crowdfunding en wordt nu voor 49,95 euro verkocht. Iets voor op horecatafels na de lockdown? Je zou toch zeggen dat we elkaar dan digitaal genoeg gesproken hebben!

Nieuwe M&M®-winkel in Walt Disney World Florida

Mars Wrigley -’s werelds grootste snoepfabrikant beroemd door o.a. het iconische merk M&M’S- vierde vorige week de opening van M&M’S shop in Disney Springs in Walt Disney World Resort, Florida. De nieuwe ervaringswinkel, mét de kleurrijke en kenmerkende M&M’S ‘Wall of Chocolate’, levensgrote M&M’S-Karakters én de mogelijkheid voor gasten om hun eigen custom made M&M’S te creëren, zal waarschijnlijk bij zowel M&M- als Disney-fans (letterlijk) in de smaak vallen.

Een charcuterieboeket gevuld met vlees en kaas

In Nederland hebben we dit soort boeketten nog niet gespot, maar wat zien ze er leuk uit! In het artikel op de website van Delish (link in de titel) staat een mooie foto van een boeket met charcuterie en kaas. Men spreekt ook over een ‘jarcuterie’, dat is niets anders dan charcuterie en kaas in een potje. Maar het ziet er geweldig en verrukkelijk uit! In het artikel een ‘how to-instructie’. Wij vinden het een leuke manier om charcuterie te serveren!

Een pizzeria in Philadelphia laat culinaire chefs uit de stad een pizza creëren

Wij houden van samenwerkingen! We hebben al eerder geschreven over voorbeelden van chef-koks die worden uitgenodigd om een speciale taco, burger of andere ‘special dish’ te creëren. De oprichter van Philadelphia Down North Pizza, chef-kok én activist Kurt Evans, heeft “A Match Made In Philly” gelanceerd. In deze serie van menu’s wordt samengewerkt met enkele culinaire sterren uit Philadelphia, hun pizza’s wordt in beperkte oplage uitgebracht. De serie begon op de juiste manier tijdens Nationale Pizzadag, met de ‘James Beard Award’-genomineerde Marc Vetri, tevens winnaar van de Beste Chef-Kok uit de Mid-Atlantische Oceaan. Vetri’s pizza bestond uit ragout van runderbouillon, gerookte scamorza (Italiaanse kaas) en geraspte mierikswortel. Andere samenwerkingen met chef-koks zijn onder meer met Omar Tate (Honeysuckle Projects), Chad Williams (Friday, Saturday, Sunday), Stephanie Willis (Everybody Eats), Mike Solomonov (CookNSolo) en velen anderen.

Slachtafvalproducten omgezet in bio plastic verpakkingen

Een interessante ontwikkeling gespot op de website van Springwise, de link staat in de titel. Dit biologisch afbreekbare plastic geeft de versheid van het ingepakte voedsel aan, waardoor er geen houdbaarheidsdata meer nodig zijn. De onafhankelijke IJslandse ontwerper Valdís Steinarsdóttir richt zich op het creëren van nieuwe objecten en vormen door organisch materiaal te recyclen. Haar nieuwste project maakt van slachtafval twee verschillende items. Bio plastic Skin-voedselverpakkingen die worden gemaakt van afgedankte dierenhuiden en Just Bones-kommen en vazen die worden gemaakt van gemalen dierenbotten.

Real-time digitale labels zouden bedorven voedsel moeten detecteren en verspilling verminderen

Technologiebedrijf Innoscentia werkt samen met Ynvisible Interactive om vervaldatum-etiketten te produceren die real-time de voedselkwaliteit monitoren om verspilling te verminderen en consumenten te waarschuwen voor bedorven voedsel. Het partnerschap bevindt zich in de prototypefase, waarbij de bedrijven werken aan het aanpassen van de sensoren voor grootschalige productie en printen. Deze nieuwe samenwerking past de digitale sensoren van Innoscentia toe op verpakkingen, die vervolgens de versheid van voedsel registreren en de resultaten weergeven met behulp van Ynvisible-labels. Een interessant artikel op de website van Food Dive, link staat in de titel.

Michelle Obama’s ‘Waffles + Mochi’ | Een culinaire show voor kinderen op Netflix 

De voormalig First Lady speelt in 10 afleveringen de rol van een vriendelijke supermarkteigenaresse, die met een aantal poppen voedsel-geïnspireerde avonturen beleeft. De show zal uit 10 afleveringen bestaan die ieder 20 minuten duren en is gemaakt om gezond eten te stimuleren. Bekijk de aankondiging hier:

Robot ‘Jeeves’ is onderdeel van de digitalisatie van het Radisson Blu hotel in Zürich 

Robot ‘Jeeves’ van technologiebedrijf Robotise uit München wordt gebruikt in het Radisson Blu hotel op het vliegveld van Zürich. De robot brengt dranken, snacks, gerechten zoals burgers, pizza en salades en ook andere producten contactloos naar de kamer en ondersteunt zo de dagelijkse gang van zaken in het hotel. Meer op de website van ahgz hoteldesign (in het Duits), link in de titel.

Best Western Hotel Group creëerde klaslokalen in hun vergaderzalen 

Wij hadden dit idee nog niet eerder gezien maar de Best Western Hotel Group biedt hun conferentie- en seminarzalen aan als klaslokalen. Dit onder het motto “Wij maken school!”. “Wij willen scholen ondersteunen met dit aanbod en de gespannen situaties op scholen helpen te verlichten”, zegt Marina Christensen, hoofd van verkoop bij BWH. Op veel scholen in Duitsland is momenteel slechts beperkt onderwijs of onderwijs op afstand mogelijk.

‘Als gij loyaliteit zweert aan Burger King of McDonald’s dan zult gij beloond worden’

Twee van de grootste fastfoodketens van Amerika, McDonald’s en Burger King, hebben nieuwe loyaliteitsprogramma’s aangekondigd om klanten te motiveren tot herhaalaankopen en om te profiteren van het groeiende aantal digitale bestellingen tijdens de pandemie. Burger King test “Royalty Perks” in Los Angeles, Long Island, Miami, New Jersey en New York City. Het programma geeft gebruikers 10 ‘kronen’ voor elke uitgegeven dollar, die vervolgens kunnen worden gebruikt om gratis menu-items te krijgen. McDonald’s test een Amerikaans loyaliteitsprogramma in Nevada en Arizona, met plannen om dit volgend jaar landelijk te lanceren. Gebruikers verdienen punten en worden ook met hun naam aangesproken bij de drive-thru. Medewerkers van McDonald’s kunnen loyaliteitspunten verdienen door trainingen te volgen die verband houden met het loyaliteitsprogramma. Zowel het loyaliteitsprogramma voor gasten als voor medewerkers zal het gebruik van de McDonald’s-app aanmoedigen.

Internationale studenten challenge | Sustainable Hospitality Challenge

De samenwerking met Bench, een toonaangevende evenementenorganisator in de gastvrijheidsbranche, en de Sustainable Hospitality Alliance zet de toon voor de toekomst van de Sustainable Hospitality Challenge (SHC). SHC daagt studenten uit om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die voor een verandering in de gastvrijheidsbranche gaan zorgen en zo bij dragen aan een duurzamere wereld.

De Sustainable Hospitality Challenge (SHC) is een initiatief van Hotelschool The Hague en is gericht op de ontwikkeling van duurzame oplossingen in de gastvrijheidsbranche. De studentenuitdaging werd zes jaar geleden gelanceerd als de ‘Genio Worldwide Innovation Summit’ en heeft duurzaamheid als het terugkerend thema omarmd. SHC kaart de urgentie van de klimaatcrisis en de directe impact hiervan op reizen en toerisme aan. Op dit moment werken meer dan 60 studenten van 30 internationale hotelscholen samen aan innovatieve oplossingen die de wereld in positieve zin kunnen veranderen. De studenten worden uitgedaagd duurzame oplossingen te ontwikkelen rondom de thema’s: ‘Future Brand’, ‘Future Real Estate’ en ‘Hospitality of Tomorrow’. De ideeën worden vervolgens gepresenteerd aan prominente CEO’s en andere executives uit de gastvrijheidsbranche.

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.