Taco Tuesdays | Bij Club Mexicana en The Spread Eagle in Londen

26-6-2018

  • Taco TuesdaysTaco Tuesdays at Club Mexicana
  • Taco TuesdaysAnna Jones of Blog Anna Jones And Meriel Armitage of Club Mexicana and The Spread Eagle
  • Taco TuesdaysNeil Rankin of Temper And Matteo Aloe of Radio Alice

Deze maand organiseert Meriel Armitage van Club Mexicana en The Spread Eagle, de eerste 100% veganistische pub in Hackney, een reeks van eenmalige Taco Tuesdays om de zomer te vieren. Een line-up van culinaire vrienden van Meriel uit de Londense foodscene zullen aan deze maandelijkse Taco Tuesdays meedoen. Inclusief vegetarische chef en bestseller Author Anna Jones, chef Neil Rankin of Temper, en de experts in organisch zuurdesem pizza van Radio Alice. Zij staan die avonden aan de pas om hun eigen veganistische draai aan de traditionele Mexicaanse taco te geven, terwijl The Spread Eagle’s Sherri Lee Eastabrook de kenmerkende cocktails van de pub prepareert. We hebben al eerder dit soort initiatieven rondom één product gespot in Londen, zoals bijvoorbeeld rondom het pitabrood en Kulcha. Geweldige initiatieven tot samenwerken, bekijk de inspiratie!

Taco Tuesdays | In juni Meriel Armitage met Anna Jones

Elke maand opent The Spread Eagle zijn deuren speciaal op een dinsdagavond voor taco-liefhebbers om te genieten van drie 100% veganistische gerechten – een voorgerecht, drie verschillende handgemaakte maïstaco’s en een dessert – voor £ 25. De eerste gast is Anna Jones op 26 juni, zij heeft samen met Meriel een menu gemaakt dat haar liefde en expertise over alles wat plantaardig is viert. Gasten beginnen met een knapperige avocado-tostada, gevolgd door haar draai aan taco’s: Annato geglazuurde aubergine met aioli mexicana; Gepocheerde champignons met Mexicaanse mosterdmayo; en zomerasperges met zoete aardappel salsa. Om het geheel af te ronden, serveert Anna een salade van seizoensfruit met geklopte kokosroom met vlierbloesems en limoen.

Taco Tuesdays | In juli Meriel Armitage met de biologische zuurdesempizza-experts van Radio Alice

De volgende Taco Tuesday op 23 juli, geeft Matteo Aloe van Radio Alice de taco een Italiaans tintje met een kleurrijke Marinara Tostada, geïnspireerd op de beroemdste veganistische pizza van Italië, met verse groene, rode en gele tomaten. Vervolgens krijg je een trio van pizzataco’s: één met groene erwten, zwarte olijven en gekarameliseerde rode ui; een taco in Calabrese stijl met gekonfijte tomaat, witte bonen, uien van Tropea en saffraan-mayo; en één met aubergine en gerookte Scamorza, een gerookte veganistische kaas.

Taco Tuesdays | In augustus Meriel Armitage met chef Neil Rankin van Temper

‘Last but not least’ zal chef Neil Rankin in augustus zijn aandacht richten op veganistisch vlees, waarbij hij zijn liefde voor koken boven vuur gebruikt om een ​​BBQ-geïnspireerd menu te creëren met zijn kenmerkende gewaagde smaken en kookstijl.

Veganistische cocktails om de hete smaken mee te blussen

Sherri, de formidabele bartender van The Spread Eagle, staat klaar om de hete smaken te blussen met enkele van de meest geliefde cocktails van East End-boozers, waaronder een veganistische Tequila Sour die aquafaba gebruikt in plaats van eiwit, en de Michelada, een klassiek Mexicaans drankje en hybride van Bloody-Mary en Pacifico met een kick van verse limoen.

Meriel over Taco Tuesdays: ‘We hebben zoveel goede vrienden uit de branche gemaakt sinds we met onze eigen zaak zijn begonnen, dus het is een feest om een ​​aantal van hen in onze keuken uit te nodigen. En het kan niet op een betere manier dan om de ‘Taco’ te vieren, het is één van de belangrijkste ingredienten van de Mexicaanse keuken dat op zoveel verschillende manieren kan worden geïnterpreteerd. We kijken er echt naar uit om te zien wat iedereen verzint en een paar biertjes in de keuken te openen om op de nederige taco te toasten! Zoals met alles wat we in de pub doen, zal dit heel leuk worden! We willen op deze Taco Tuesdays een echt taco-feest creëren, waar je lekker kunt eten, veel kunt drinken en plezier kunt maken.”

Inspiratie

In een blog van onze collega Marjolein van Spronsen schrijft zij onder andere over deze voorbeelden; bij restaurant Jamavar (een Indisch restaurant met een Michelin ster), nodigde chef Samyukta een viertal collega chefs uit om hun signature versie van een Kulcha, een klassiek gevuld brood uit India, te maken. Bij Berber & Q Shawarma Bar hebben de eigenaren vier hippe chefs uitgenodigd om een pita broodje, ‘the humble but mighty pita’, te creëren dat een week op het menu van de Shawarma Bar komt te staan. Zij organiseren elk jaar in januari een Pita Party!

Website: Club Mexicana

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.