Trends in het kort | Week 5

7-2-2023

  • LAGOS jewelry at STARR RestaurantsLAGOS jewelry at STARR Restaurants
  • White Castle becomes Love CastleWhite Castle becomes Love Castle
  • Valentijnsdessert bij THE DUCHESSValentijnsdessert bij THE DUCHESS
  • Valentijnsdag pizza bij Toni LocoValentijnsdag pizza bij Toni Loco
  • Valentijnsdag bij Roladin Bakery and CafeValentijnsdag bij Roladin Bakery and Cafe
  • Valentijnsdag bij IZAKAYA Asian Kitchen & barValentijnsdag bij IZAKAYA Asian Kitchen & bar
  • Skydeck Chigaco - Love on The LedgeSkydeck Chigaco - Love on The Ledge
  • Heart-shaped nuggets by TysonHeart-shaped nuggets by Tyson
  • Baked Alaska by MR PORTERBaked Alaska by MR PORTER

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over Valentijnsdag inspiratie! Zoals de Taylor Swift breakup bar in Chicago en wie serveert er hartvormige croissants voor Valentijnsdag? We spotten veel hartvormige pizza’s zoals bij Pizzarestaurant Toni Loco in Amsterdam en donuts zoals de Ispahan donut bij ROLADIN Bakery & Café.  

De ‘I Said Yes’ Valentine’s Day Contest bij Cracker Barrel beloont vijf gelukkige stellen die ‘de vraag stellen’ in hun bedrijf en een klassieke locatie om Valentijnsdag in Amsterdam te vieren: THE DUCHESS.

 Bij STARR restaurants, Le Coucou (NYC), The Love en Talula’s Garden (Philadelphia) krijgen gasten aan het eind van hun maaltijd een speciaal cadeau, een ketting en meer! Het inspireerde ons tot het idee om na het diner een slotje te geven dat de gasten bij de ingang van je romantische restaurant kunnen hangen. 

We hebben ook een speciaal Valentijnsdiner gespot bij fastfoodketen White Castle of zoals het op Valentijnsdag heet, Love Castle. Ze hebben zelfs Love Castle merchandise! En bij IZAKAYA Asian Kitchen & Bar kun je genieten van een speciale cocktail en een Valentijnsdag dessert.

Skydeck Chicago, het adembenemende observatiedek op de 103e verdieping van de Willis Tower, heeft zijn jaarlijkse Valentijnsdag social media wedstrijd ‘Love on The Ledge’ gelanceerd. En over hoogtes gesproken: bekijk de Valentijnsdeal bij MR PORTER in Amsterdam! Zij serveren rond Valentijnsdag een Baked Alaska.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Vierkante, ronde croissants | Waarom hebben we nog geen hartvormige croissant gespot?

In onze trends in het kort week 2 schreven we over de vierkante croissant van Le Deli Robuchon in Londen, in een andere publicatie spotten we de Royales, een ronde croissant van restaurant Fallow in Londen (check Instagram post hieronder). Deze week spotten we ook een geweldige samenwerking tussen Dominique Ansel Workshop en chef Eric Sze van restaurant 886. Restaurant 886 (de telefooncode van Taiwan) opende in 2018 en is een concept van Sze en Andy Chuang die hun Taiwanese opvoeding combineren met Amerikaanse modernisering. De team-up is gecentreerd rond een French-Style Shao Bing Pork Belly Sandwich (de sandwich lijkt op een andere vorm van croissant) en Peanut Mi Jiang Latte set geïnspireerd op een traditioneel Taiwanees ontbijt. Meer details in het artikel op Hype Beast en bekijk de embedded Instagram post hieronder.

Wie gaat er een hartvormige croissant serveren voor Valentijnsdag? (de tekst gaat verder onder de Instagram posts)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eric Sze 史官 🇹🇼 (@esze.e)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FALLOW (@fallowrestaurant)

THE DUCHESS | Chocolate Explosion & ‘Heart on Fire’ cocktail  

Een vast de meest romantische hotspots van Amsterdam is gegarandeerd THE DUCHESS. Met haar weldadig decor en een ambiance waarvan je gaat dromen, is dit de perfecte locatie om Valentijnsdag door te brengen. Hier wordt de welbekende Chocolate Explosion getransformeerd tot ‘Love Edition’, waarbij eetbare decoratie in thema tevoorschijn komt, nadat het stikstof wordt toegevoegd. Om het bezoek af te toppen bestel je de ‘Heart on Fire’ cocktail er bij. THE DUCHESS is op 14 februari geopend voor diner.

De ‘I Said ‘Yes’ at Cracker Barrel Valentine’s Day Contest’ beloont vijf gelukkige koppels die ‘de vraag stellen’

Cracker Barrel Old Country Store heeft dit jaar voor Valentijnsdag de ‘I Said ‘Yes’-campagne bedacht. Koppels die klaar zijn om te trouwen kunnen zich verloven bij een van deze iconische restaurants door de hele VS en een jaar lang gratis Cracker Barrel winnen.

De koppels die zich verloven in een Cracker Barrel Old Country Store kunnen hun video bij Cracker Barrel posten en hun eigen reden opgeven waarom zij dit speciale restaurant hebben gekozen om elkaar ten huwelijk te vragen. Plus, of je nu de vraag stelt of niet, kunnen gasten degene van wie ze houden natuurlijk ook verrassen met een bezoek aan een Cracker Barrel deze Valentijnsdag, zij ontvangen dan een gratis dessert om te delen. De campagne loopt van 10 tot en met 14 februari. Meer details in het artikel op prnewswire, link in de titel.

LAGOS en STARR Restaurants werken samen om de gasten deze Valentijnsdag te verrassen met de liefde van LAGOS

Gasten die gaan eten bij de STARR’s restaurants, Le Coucou (NYC), The Love en Talula’s Garden (Philadelphia), krijgen een speciaal cadeau aan het einde van hun maaltijd op 14 februari. Elk koppel krijgt een enveloppe met een coupon voor een gratis glas champagne, een gratis dessert, een mooie spreuk en een prachtige sterling zilveren en 18K gouden slotjes ketting van het merk LAGOS. Meer details over deze aanbieding in het persbericht, link in de titel.

Hierdoor kwamen wij op het idee om, veel goedkoper, je gasten aan het eind van hun Valentijnsdag maaltijd een slotje cadeau te doen dat ze bij de ingang van uw romantische restaurant kunnen ophangen. 

Een compleet avondje uit bij IZAKAYA Asian Kitchen & Bar

Naar IZAKAYA kun jij elk gezelschap meenemen en weet je dat het een bruisende avond zal worden. Om daar wat extra juice aan toe te voegen heeft het restaurant een cocktail en een dessert speciaal voor deze dag samengesteld, die je samen met je gezelschap kunt delen en die compleet in het Valentijns liefdes-thema wordt geserveerd.

Speciaal Valentijnsdagdiner bij White Castle | Love Castle

Op 14 februari van 16.00 tot 21.00 uur veranderen de deelnemende restaurants van White Castle hun eetzalen in verfijnde eetgelegenheden met zitplaatsen met gastvrouwen, bediening aan tafel en een decor met als thema, de liefde. Reserveren is verplicht! “Valentijnsdag is de dag waarop White Castle, Love Castle wordt, we kunnen niet wachten om dit in 2023 vieren”, aldus Jamie Richardson, vicepresident bij White Castle. Voor meer informatie zie hun persbericht, link in de titel. De fast food keten White Castle heeft zelfs hun eigen merchandise met een Love Castle thema!

Eten in de vorm van een hart

Zoals benoemd in de bovenstaande tekst over croissants: we zien in deze periode van het jaar veel hartvormige etenswaren. De pizza’s en donuts worden elk jaar gespot, maar dit jaar hebben we zelfs nuggets in de vorm van hartjes gespot. Bekijk het persbericht van Tyson, link in de titel.

Hier in Amsterdam kun je op de internationale dag van de liefde een hartvormige pizza eten bij pizzarestaurant Toni Loco! Je kunt deze Valentijnspizza met alles erop en eraan bestellen op het menu en hij kan ook bezorgd worden. Zelfs als verrassing! In Amsterdam kun je ook bij Bakery & Café ROLADIN de Ispahan Donut bestellen, geserveerd in de kleur en smaak van de liefde!

‘Love on The Ledge’ wedstrijd in Chicago

Skydeck Chicago, het adembenemende observatiedek op de 103e verdieping van de Willis Tower, heeft zijn jaarlijkse valentijnsdag-wedstrijd op sociale media gelanceerd, ‘Love on The Ledge’. Het speciale evenement geeft gedurfde koppels de kans om hun geloften te vernieuwen of om weer met elkaar te verbinden in een privé, romantische ceremonie op de glazen rand, 412 meter boven Chicago.

Om aan de wedstrijd deel te nemen, werden koppels uitgenodigd om tussen 4 en 25 januari 2023 een foto of video in te dienen waarin ze hun liefdesverhaal vertellen en waarom zij Love on The Ledge willen beleven (Via een formulier op Skydecks Facebook of Instagram). 27 januari 2023 werden vier koppels geselecteerd als winnaars van een privé-geloftevernieuwing of huwelijksceremonie op het hoogste observatiedek van het land, op 12 februari 2023, de zondag voor Valentijnsdag.

Wij vinden het een geweldig idee en inspirerend voor de hotels en restaurants die ook een speciale trouwplek hebben! Als je het goed aanpakt zal het ook de aandacht trekken voor jouw bedrijf als  trouwlocatie.

Romantiek op grote hoogte bij MR PORTER

Romantiek op grote hoogte in Amsterdam vind je bovenin bij het steakhouse MR PORTER. Op deze plek hoef je niet aan te komen met een originele date, aangezien de locatie het werk allemaal voor je doet. Met goed gezelschap, een mooi glas wijn en gerechten waar je geen genoeg van kunt krijgen, is het de perfecte setting voor 14 februari. Hier wordt hun liefdes variatie op een Baked Alaska geserveerd tussen 11 en 14 februari.

Taylor Swift breakup bar in Chicago open rondom Valentijnsdag

Het evenementenbedrijf Bucket Listers organiseert Bad Blood: een Break-Up Bar met Taylor-thema, een hommage aan Swifts nummer ‘Bad Blood’ uit 2014. De pop-up loopt van 27 januari tot 26 februari en zorgt ervoor dat iedereen een plek heeft om rond te hangen tijdens wat zij de ‘Anti Valentine’s Day Season’ noemen. Meer details in het artikel op Food & Wine, link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.