Trends in het kort | Week 5

1-2-2019

  • Trends in het kortTrends in het kort

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over hondenrestaurant Bentley dat vandaag, 1 februari opent in Antwerpen en over de ‘Belgian Wafel Falafel’ snackbar in Tel Aviv. Binnenkort opent ‘Moeke Ede’, dit moet de nieuwe huiskamer van Ede worden en leuk nieuws voor foodies, je hoeft om van de kookstijl van Eleven Madison Park te genieten niet meer naar New York. Zij openen Davies & Brook in het Claridge’s Hotel in Londen. En ook een link naar artikeltjes over de Stixfresh stickers die er voor zorgen dat fruit langer vers blijft en KFC in de UK heeft een actie met ‘gravy candles’ (kaarsen op basis van jus). Verder links naar de meest Instagrammable kapel van in ieder geval Las Vegas en Howard Schulz, de voormalige CEO van Starbucks, overweegt zich als onafhankelijke kandidaat te melden voor het presidentschap van Amerika. Ferran Adrià heropent El Bulli: niet als restaurant, maar als kenniscentrum elBulli 1846 en het American Hotel wordt het Hard Rock Hotel Amsterdam American. Als laatste een duurzaam initiatief waarbij zelfs multinationals meedoen aan een circulair melkboerconcept ‘Loop’.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Hondenrestaurant opent 1 februari op de Groenplaats in Antwerpen

Het hondenrestaurant Bentley is gevestigd op de eerste verdieping van het Grand Bazar shoppingcenter aan de Groenplaats. Vanaf vandaag kun je er met je hond terecht voor een maaltijd, hondenwijn- of bier, gadgets of je kunt je hond in het speelhoekje laten spelen.

‘Belgian Wafel Falafal’ in Tel Aviv

Een artikeltje over de Belgische Wafel falafels van Tali Shem Tov en haar man Almog. Deze twee openden een paar weken geleden de ‘Belgian Wafel Falafel’, een snackbar in Rishon LeZion, een buitenwijk van Tel Aviv. Voor zeven euro krijg je hier een wafel die gemaakt is van kikkererwten, open wordt gesneden als een pitabrood en gevuld wordt met groenten en tahini.

Moeke wordt de nieuwe huiskamer van Ede

Binnenkort sluiten de deuren van restaurant Het Oude Politiebureau in Ede. Vervolgens ondergaat het pand aan de Breelaan een complete metamorfose en opent begin zomer Moeke Ede haar deuren.

Met het afscheid van ‘’HOP’’ zoals het in de volksmond wordt genoemd komt een eind aan een culinair tijdperk. Het restaurant, voorheen onder leiding van Edwin van den Oever, voert met trots al jaren een Bib-Gourmand van Michelin en zal op dit gebied een culinair gat achterlaten. In de wereld van de gastronomie op dit niveau is de afgelopen jaren veel veranderd. Dit is voor Laurens Meyer, die Het Oude Politiebureau begin 2018 overnam, de voornaamste reden voor de verandering naar Moeke Ede. ‘’Moeke wordt de nieuwe huiskamer van Ede; een grand-café waar iedereen, op ieder moment van de dag welkom is voor de koffie, lunch, diner of een goed gesprek. De drempel wordt verlaagd maar de kwaliteit in gastvrijheid, sfeer en gerechten blijft behouden’’.

Eigenaren Eleven Madison Park openen Davies & Brook in het Claridge’s Hotel in Londen

Begin januari schreven we al in onze ‘trends in het kort’ dat de wereldberoemde restaurateurs Daniel Humm en Will Guidara waarschijnlijk naar Londen zouden gaan. Nu is het officieel: hun eerste restaurant in Londen gaat open in het iconische Mayfair hotel, Claridge’s. De koks van Eleven Madison Park in New York openen Davies en Brook in de zomer van 2019, dit ter vervanging van restaurant Fera, dat eind 2018 werd gesloten.

Gravy candles | Kaarsen op basis van jus

We hebben een aantal uitzonderlijke merchandising gezien van fastfood-restaurants, in 2012 zagen we de parfum van Pizza Hut en nu biedt Kentucky Fried Chicken gasten 230 limited edition juskaarsen aan voor in hun eigen huis. De actie is alleen in het Verenigd Koninkrijk! Om een van deze exclusieve kaarsen te bemachtigen, moet je meedoen aan een prijstrekking van KFC UK! Je moet wel een echte fan van KFC zijn om in deze geur te gaan zitten!

Stixfresh stickers | Verlengen de tijd dat fruit vers blijft

De Stixfresh-sticker werkt door aan de buitenkant van de vrucht te worden aangebracht en helpt een laagje rondom het product te leggen waardoor het fruit ongeveer 50% langer vers zal blijven. Dit betekent dat de sticker er toe kan bijdragen dat vers fruit tot 14 dagen langer houdbaar en eetbaar blijft en zo ook voedselverspilling door zowel bedrijven als consumenten kan voorkomen.

Is dit de meest Instagrammable kapel ter wereld?

Alsof Instagram-vriendelijke hotels niet genoeg waren! Bij het Palms Casino Resort in Las Vegas heeft vast een nieuwe hype te pakken. Althans dat is wat beeldend kunstenaar Joshua Vides voor ogen had toen hij een nieuwe kunstinstallatie voor het luxehotel maakte. Hij creëerde een kleurloze Instagrammable kapel in het hotel, gebaseerd op Vegas’s meest beroemde trouwlocatie, A Little White Wedding Chapel. De opening is op 18 januari en stellentjes kunnen kiezen uit vier verschillende soorten pakketten. Bekijk de bijzonder kapel op de foto’s in de link!

Howard Schultz, voormalig CEO van Starbucks, voor president? 

We schreven er al over in onze ‘trends in het kort’ in juni 2018 maar toen verwezen we nog naar een artikeltje waarin hij aangaf te overwegen zich als kandidaat aan te melden voor de Democratische Partij. Nu heeft de voormalig voorzitter en CEO van Starbucks Howard Schultz, die volgende week een boekentournee lanceert, laten weten serieus overwegen om zich in 2020 onafhankelijk van partijen kandidaat te stellen om president te worden.

Multinationals zetten in op circulair melkboerconcept ‘Loop’

Interessant artikel op de website van EVMI.nl. Winkelen, ontvangen, genieten, ophalen, reinigen, navullen en hergebruiken. Dat is het mantra van het nieuwe initiatief ‘Loop’, waar multinationals als Nestlé, Unilever, Mondelez, en Danone zich al bij hebben aangesloten. Basis is dat consumenten verpakkingen in bruikleen krijgen die ze terugsturen wanneer het product op is.

Loop is een initiatief van TerraCycle dat in samenwerking met UPS producten aan huis gaat leveren. Anders dan bij traditionele e-commerce organisaties worden de lege product-verpakkingen gratis opgehaald in de meegeleverde ‘tote bag’. Het concept doet sterk denken aan de 20e-eeuwse melkboer, die flessen melk aan huis bracht en lege flessen weer ophaalde. Alle producten die verkocht worden via Loop zitten in duurzame, recyclebare of hervulbare verpakkingen. De verpakkingen moeten zo’n honderd keer opnieuw gebruikt kunnen worden. Ook defecte verpakkingen worden geaccepteerd, want deze worden dan door TerraCycle gerecycled.

Bocuse d’or finale, foto’s van alle gerechten

Op de website van Fine Dining Lovers mooie foto’s van dag één van Bocuse d’Or 2019. Op de eerste dag lieten de landenteams ongelooflijke creaties zien. Je kunt duidelijk zien dat chefs hun hart en ziel in deze wedstrijd steken en waaraan maanden hard werken, bedenken, oefenen en oefenen vooraf zijn gegaan! Bekijk in de link de prachtige gerechten en mooie foto’s. Het lijkt bijna niet meer zo belangrijk wie wint, zo’n wedstrijd is een aaneenschakeling van inspiratie! De wedstrijd is uiteindelijk gewonnen door het team uit Denemarken.

Ferran Adrià heropent El Bulli: niet als restaurant, maar als kenniscentrum elBulli 1846

Chef-kok Ferran Adrià van restaurant El Bulli gaat de deuren van zijn restaurant – dat jarenlang werd uitgeroepen tot beste van de wereld – heropenen. Niet als restaurant, maar als plek waar hij zijn kennis kan delen. Het nieuwe project van Adrià gaat elBulli 1846 heten. ‘Ik wil al mijn kennis delen met de nieuwe generatie koks, maar omdat niet iedereen toegang heeft tot een opleiding, verspreiden we de informatie op deze manier’.

American Hotel wordt Hard Rock Hotel Amsterdam American

Met een aanwezigheid in meer dan 76 landen, kondigt Hard Rock International de uitbreiding van haar hotelportfolio aan, met de opening van Hard Rock Hotel Amsterdam American. Het huidige American Hotel aan het Leidseplein, gevestigd in één van de beroemdste jugendstil gebouwen van de stad, biedt vanaf april 2020 als eerste hotel in Nederland de kenmerkende Hard Rock-sfeer. Het hotel blijft ook de thuisbasis van Café Americain waar de wereldberoemde leestafel – de oudste van Amsterdam – zijn rentree zal maken. Het Hard Rock hotel krijgt 173 kamers en suites, de interieurs werden onlangs al gerenoveerd. Dit najaar wordt ook de lobby in originele staat teruggebracht. Alle vintage decoratieve elementen blijven intact, van glas-in-loodramen tot levendige schilderijen op de binnenmuren, die ook zullen worden versierd met kenmerkende Hard Rock-memorabilia.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.