Trends in het kort | Week 49

9-12-2022

  • Kaaswinkel Bourgondisch Lifestyle BeverwijkKaaswinkel Bourgondisch Lifestyle Beverwijk
  • Masterclass Jonnie & Thérèse Boer via GrootmeestersMasterclass Jonnie & Thérèse Boer via Grootmeesters
  • KFC - the Sharemobile TourKFC - the Sharemobile Tour
  • Nobu Residences, Hotel & Restaurant opens in 2026 at Saadiyat Island in Abu DhabiNobu Residences, Hotel & Restaurant opens in 2026 at Saadiyat Island in Abu Dhabi
  • Raffles Doha & Fairmont Doha in QatarRaffles Doha & Fairmont Doha in Qatar
  • Sindalah Island, Saudi Arabia - credits NEOMSindalah Island, Saudi Arabia - credits NEOM
  • The Heathrow Festive ExpressThe Heathrow Festive Express
  • THERMOPRO - The Lighting One-Second Instant-Read Waterproof Meat ThermometerTHERMOPRO - The Lighting One-Second Instant-Read Waterproof Meat Thermometer

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over onder andere een masterclass van Jonnie en Thérèse Boer die je bijvoorbeeld cadeau kunt geven (of vragen) via Grootmeesters. En de Nederlandse kaaswinkel Bourgondisch Lifestyle Beverwijk gaat verder als franchisevestiging.

Sindalah wordt het eerste eiland in NEOM, Saoedi-Arabië. En in Qatar maakten de Raffles Doha & Fairmont Doha hun debuut. Ze zijn beide gevestigd in de Katara Towers.

ProVeg heeft een nieuwsbrief uitgebracht waarin zij het begin van een grote verandering op het gebied van plantaardige catering signaleren. Interessante nieuwsbrief voor wie op zoek is naar plantaardige alternatieven. En ThermoPro lanceert een nieuwe innovatieve vleesthermometer, The Lightning.

De Heathrow Express heeft onlangs de Festive Express gelanceerd met een emotionele advertentie! Die zien we momenteel veel! En KFC® lanceerde een Sharemobile Tour om deze feestdagen gefrituurde kip te delen met gezinnen in nood.

Nobu Hospitality en Aldar Properties kondigden een Nobu Residences, Hotel & Restaurant aan op Saadiyat Island in Abu Dhabi.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Een masterclass van Jonnie & Thérèse Boer als cadeau

Een masterclass van Jonnie & Thérèse Boer daarin leer je beter op je neus te vertrouwen of upgrade je je kookkunsten op jouw manier. Kijk die ene wijnpairing zo vaak terug als je wil, of experimenteer met nieuwe kruiden als berkenblad, hondsdraf of zandkool. Met de Grootmeesters giftcard geef je iemand waardevolle kennis cadeau. Met hun masterclass van dik drie uur kom je te weten hoe Jonnie en Thérèse Boer – de drijvende kracht achter het succesvolle, internationaal geroemde sterrenrestaurant De Librije (***) in Zwolle – aan de top blijven en hoe je zelf een betere kok, host(ess), sommerlier of manager wordt. Kijken kan in elk tempo; elke dag een aflevering, terugkijken totdat je het onder de knie hebt, of in één keer de hele masterclass bingen. Hoe vaker je kijkt, hoe beter je word.

Jonnie Boer – “Als jij een beter kok wilt worden, dan moet je investeren in jezelf. […] Dat wil niet zeggen dat je dan gelijk Japanse messen moet kopen van 500 euro. Daar word je geen betere kok van… Het is ook maar koken hè, je hoeft geen raket naar de maan te sturen.’’

In de titel vind je de link naar de Grootmeesters giftcard en bekijk de video hieronder voor meer informatie.

Over emotionele reclame video’s gesproken | Hier is er één van de Heathrow Express

De Heathrow Express – de snelste route tussen het centrum van Londen en de luchthaven van Heathrow – heeft onlangs de Festive Express gelanceerd. Tot 7 december konden degenen die het geluk hadden met deze trein te reizen, een nog vrolijker reis beleven omdat één van de wagons was omgetoverd tot een betoverend kersttafereel.

Van 5 tot en met woensdag 7 december stonden de kerstpostelven klaar om de passagiers te begroeten als ze aan boord stapten. Hier werden ze omringd door fonkelende lichtjes en het geluid van rinkelende sleebellen. Passagiers konden genieten in een magische koets versierd met kleurrijke kerstballen, volgepakt met pakjes en tot de nok toe gevuld met feestelijk vertier. Tijdens de reis konden gasten een brief aan de Kerstman schrijven, en gedurende de drie dagen waren er speciale traktaties zoals een Golden Ticket en een kans om een shopping tegoed te winnen. Sir Ranulph Fiennes, ’s werelds grootste Engelse ontdekkingsreiziger, was de eerste die met de Festive Express reisde en op zoek ging naar de geest van Kerstmis. Meer details in hun persbericht in de link in de titel of bekijk de video hieronder.

Plantaardige catering steeds vaker de standaard

We lezen al een paar jaar de nieuwsbrief van ProVeg. Interessant om te lezen voor diegene die op zoek zijn naar plantaardige alternatieven, link naar hun website in de titel. In hun laatste nieuwsbrief signaleert ProVeg het begin van een grote verandering op het gebied van plantaardige catering. Waar je eerder blij mocht zijn als er een broodje hummus op het buffet lag, stellen steeds meer cateraars én hun opdrachtgevers nu ambitieuze doelen, zoals een assortiment dat voor 80% plantaardig is (Compass Group)! Onderzoek van de WUR laat zien, dat een duurzamer en gezonder assortiment leidt tot grotere tevredenheid bij gasten in de horeca en zorg.

Ook zien ze steeds vaker dat plantaardige producten de standaard worden, zoals bij Appèl, die als eerste cateraar in Nederland gaat stoppen met de verkoop van dierlijke tonijn op alle 700 scholen en bedrijven waar zij eten serveren. In plaats daarvan gebruikt Appèl voortaan op alle broodjes, pizza’s en salades de plantaardige tonijn van ProVeg partner Seasogood.

Sindalah | Eerste eilandontwikkeling van NEOM in Saoedi-Arabië

Zijne Koninklijke Hoogheid Mohammed bin Salman, kroonprins, premier en voorzitter van de raad van bestuur van NEOM Company, heeft de ontwikkeling aangekondigd van Sindalah, de eerste luxe eilandbestemming in NEOM en één van de belangrijkste projecten ter ondersteuning van de nationale toeristische strategie van Saoedi-Arabië.

Sindalah wordt de belangrijkste toegangspoort tot de Rode Zee en biedt nautische ervaringen op maat. Verwacht wordt dat gasten hier vanaf begin 2024 kunnen genieten van de uitstekende faciliteiten en het exclusieve aanbod. Verwacht wordt dat de ontwikkeling 3.500 banen zal opleveren voor de toeristische sector en de horeca- en vrijetijdsdiensten. Veel meer details in hun persbericht, link in de titel. We schreven over het NEOM-project in onze trends in het kort van week 30, inclusief een youtube-video over THE LINE.

Kaaswinkel Bourgondisch Lifestyle Beverwijk verder als franchisevestiging

De kaas- en delicatessenwinkel Bourgondisch Lifestyle in Beverwijk krijgt een toekomst als franchisevestiging. Eigenaar René Koelman van Bourgondisch Lifestyle en groothandel Kaasfort Amsterdam heeft per 1 januari 2023 Corina en Mark van Kimmenaede aangetrokken als franchisenemers. Het (echt)paar runt tevens De Wijcker Kookclub in Beverwijk en restaurant Mr. & Mrs. in Haarlem.

Tot 2021 waren in het pand aan de Plantage 120 A in Beverwijk zowel de winkel als de kaasgroothandel en de kaasrijperij van Bourgondisch Lifestyle gevestigd. Nadat de groothandel en de rijperij in 2021 verhuisden naar fort Zuidwijkermeer in Assendelft en daar verder gingen onder de naam Kaasfort Amsterdam, ontstond meer ruimte en kreeg de winkel een restyling. De Bourgondisch Lifestyle-winkel in Amsterdam blijft in eigen beheer, mede omdat dit ook een servicepunt voor de Amsterdamse horeca is. Ze zijn ook in Haarlem en andere steden bezig met het verkennen van de mogelijkheden voor een franchisevestiging.

KFC® is in Amerika begonnen met een Sharemobile Tour om deze feestdagen gefrituurde kip te delen met gezinnen

In de geest van het geven met de feestdagen, is Kentucky Fried Chicken® op pad gegaan met hun partner ‘Blessings in a Backpack’ om gezinnen in nood te voeden met de KFC Sharemobile, een liefdadigheidstruck in kerstuitvoering. De KFC Sharemobile levert al vanaf 5 december heerlijke gezinsmaaltijden aan gezinnen in gemeenschappen die onlangs getroffen zijn door voedselonzekerheid of andere problemen die het voor gezinnen moeilijker maken om deze feestdagen eten op tafel te krijgen. Bekijk hun persbericht, link in de titel.

Nobu Hospitality en Aldar Properties gaan een Nobu Residences, Hotel & Restaurant op Saadiyat Island in Abu Dhabi bouwen

Nobu Hospitality, het snelst groeiende luxe lifestyle-merk, en Aldar Properties (PJSC), één van de toonaangevende vastgoedontwikkelaars en -beheerders in de VAE, kondigen plannen aan om het Nobu Hotel, Restaurant en Residences in Abu Dhabi te realiseren. Het Nobu Hotel opent in 2026 op Saadiyat Island en zal 165 luxueus ruime kamers en suites hebben, waaronder een schitterende Nobu Villa.  Zoals men kan verwachten van het legendarische culinaire merk, zal het hotel een bijzonder restaurantaanbod krijgen, waaronder een Nobu restaurant met een spectaculair uitzicht op de waterkant en het Guggenheim Abu Dhabi. Bekijk de video hieronder of hun persbericht, link in de titel.

Raffles Doha & Fairmont Doha geopend in hetzelfde gebouw in Qatar

De ultra-luxe Raffles Doha en luxe Fairmont Doha, Qatar – zijn op 22 november geopend, exclusief voor FIFA World Cup Qatar 2022™ gasten en de VIP-delegatie. De dual-branded vijf-sterren ketens, gehuisvest in de Katara Towers, hebben hun eerste gasten verwelkomd terwijl ze de historische FIFA World Cup Qatar 2022™ ondersteunen door het leveren van bijzondere ervaringen in beide hotels. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

ThermoPro lanceert een nieuwe innovatieve vleesthermometer | The Lightning

ThermoPro, de best beoordeelde betaalbare vleesthermometer op Amazon, heeft een nieuw product gelanceerd, de ThermoPro Lightning One-Second Instant-Read Waterproof Meat Thermometer. Bereik perfectie in een oogwenk met temperatuurmetingen in slechts één seconde, de snelste reactietijd op de markt. Met uiterste precisie dankzij een ingebouwde geavanceerde thermokoppelsonde, waardoor dit het ideale instrument is voor grillen, frituren, bakken, barbecueën en meer. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.