Trends in het kort | Week 30

29-7-2022

  • Trends we spotted afbeelding
  • Bij Jef on Texel, member of Relais & ChateauxBij Jef on Texel, member of Relais & Chateaux
  • New lacation CityID Dublin - credits ARC Architectural ConsultantsNew lacation CityID Dublin - credits ARC Architectural Consultants

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. een whisky gemaakt van groene krabben en speciale treinreizen worden steeds populairder, zo hebben we de Costa Verde Express gespot. Een treinreis van 6 dagen van het Baskenland in Spanje naar Cantabrië, Asturië en Galicië.

Ben, of ken jij een (sous-)chef? Wil jij geïnspireerd worden hoe jij op het hoogste niveau met plantaardig vlees aan de slag kan, onder begeleiding van gerenommeerde vakjury van chefs waaronder Ron Blaauw? Geef je dan nu op voor de eerste Redefine Meat Chef Battle.

Inspiratie gespot op Instagram, de leukste theesalon van Parijs, Long & Tea. Voor als je naar Parijs gaat en van zoete lekkernijen houdt! En de ‘Classic Root Beer Float’ van Afters Ice Cream, zou jij een biertje willen proeven met een bolletje ijs erin en slagroom erop?

Nieuws uit Londen: Barrafina opent hun vijfde locatie in Londen, Barrafina Borough Yards. Ze serveren authentieke regionale gerechten uit heel Spanje en ze hebben ook een locatie in Coal Drops Yard, Leuk om te eten voordat je de trein terug naar het vasteland neemt! En de ‘Emo’ make-over voor Wendy’s Logo op een nieuwe locatie in Camden is geweldig! Bekijk het in het artikel.

Saudi-Arabië is van plan een hyper-futuristische stad in de woestijn te bouwen die ze NEOM noemen. Zij onthulden een PR video van THE LINE onderdeel van het NEOM project. THE LINE city is slechts 200 meter breed, 170 kilometer lang en 500 meter boven de zeespiegel. We zijn benieuwd welke hotelketens we in deze stad gaan zien!

CITY ID zet Europese expansie voort met een overname in het hart van Dublin. En ‘Bij Jef Restaurant & Hotel’ op Texel, sinds 2017 lid van Relais & Chateaux, heeft 5 hotelsterren, het hoogste aantal sterren, toegekend gekregen. Ze zijn nu niet alleen het enige restaurant aan de Nederlandse Waddenzee met een Michelinster, maar ook het enige vijfsterrenhotel daar.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Vijf op een rij voor Bij Jef!

Bij Jef Restaurant & Hotel, sinds 2017 lid van Relais & Chateaux, het wereldwijde genootschap voor kleinschalige toprestaurants en tophotels, heeft alweer een indrukwekkende mijlpaal bereikt. Het uitsluitend uit suites bestaande boetiekhotel van het met een Michelinster bekroonde restaurant, kreeg van Hotelsterren het hoogste aantal sterren toegekend. Met deze internationale erkenning van formaat heeft Bij Jef Texel wederom een nieuwe troef in handen gekregen. Het eiland beschikt nu niet alleen over het enige restaurant op het Wad met een Michelinster, maar ook over het enige vijfsterrenhotel op de Nederlandse Wadden.

De beoordeling wordt uitgevoerd door Hotelsterren. Hotelsterren is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland en is lid van Hotelstars Union. De houder van de Europese Hotel Classificatie is Hotelstars Union en beschikt dus over alle officiële classificatie gegevens van logiesverstrekkers.

Redefine Meat Chef Battle

Ben, of ken jij een (sous-)chef? Wil jij geïnspireerd worden hoe jij op het hoogste niveau met plantaardig vlees aan de slag kan, onder begeleiding van gerenommeerde vakjury van chefs waaronder Ron Blaauw? Geef je dan nu op voor de eerste Redefine Meat Chef Battle. Deze vindt plaats op 29 augustus a.s. Link in de titel.

Loetje, ‘s Nederlands bekendste biefstukrestaurant, heeft vanaf juni een nieuw gerecht op het menu: Loetje’s Biefstuk Bali 0.0. De plantaardige biefstuk beschikbaar is inmiddels in 11 vestigingen van Loetje te bestellen. De komende maanden zullen ze in alle Loetje locaties op de kaart verschijnen.

Een whisky gemaakt van groene krabben

Groene krabben vormen een probleem voor kustecosystemen. Een distilleerderij in New Hampshire (USA) heeft een smakelijke oplossing. Tamworth Distilling heeft – in samenwerking met een team van de Universiteit van New Hampshire – Crab Trapper gecreëerd, een whisky met de smaak van groene krab. Meer details in het artikel in Food and Wine, link in de titel.

Long & Tee, een schattige theesalon in Parijs, met trompe-l’oeil desserts!

In het 9e arrondissement van Parijs kun je ‘Long & Tee’ vinden. Sinds 2019 is deze winkel gespecialiseerd in Chinese desserts, thee en gepersonaliseerde taarten en ze nodigen hun gasten uit voor een gastronomische pauze tijdens snacktime. In het hart van Long & Tee worden schoonheid en lekker één. Ter plekke kun je schattige dingen proeven, zoals creatieve trompe-l’oeil gebakjes. Trompe-l’oeil betekent letterlijk ‘bedrieg het oog’, wij zouden zeggen ‘gezichtsbedrog’. Bekijk de beelden van de mango mousse in de vorm van kaas met de beroemde Tom & Jerry in het artikel op Paris Secret, link in de titel. Als je van trompe-l’oeil desserts houdt, is dit een plek om te bezoeken als je in Parijs bent!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Paris Secret (@parissecret)

‘Emo’ makeover voor Wendy’s Logo op nieuwe locatie in Camden, Londen

Een speciale street art muurschildering voor de nieuwe Camden locatie voor een Wendy’s in Londen. Een ‘Emo’ makeover van het Wendy’s logo met de rode vlechtjes. Deze Wendy’s opende al op 28 juni, maar foto’s van Emo Wendy zijn de afgelopen dagen opgedoken als een social media meme.

Leuk idee voor een opening van een ketenrestaurant? Vinden wij van wel en het gaat viral!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wendy’s (@wendysuk)

Classic Root Beer Float van Afters Ice Cream

Wij hebben nog nooit een ice cream soda gezien met ijs en slagroom drijvend in root beer, jij wel? Wij vragen ons af of mensen die van een root beer genieten ook zo’n ice cream soda lekker zouden vinden?

Afters Ice Cream opende in 2014 in Fountain Valley, Californië en heeft nu meer dan vijfentwintig locaties in Zuid-Californië met verschillende extra geplande openingen in de nabije toekomst. Ze zijn gespecialiseerd in handgemaakt ijs en bekend om hun signature ‘Milky Bun’, een warme donut gevuld met ijs, bedacht door CEO, Scott Nghiem. En natuurlijk deze root beer float!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Afters Ice Cream (@aftersicecream)

Barrafina opent hun vijfde locatie in Londen | Barrafina Borough Yards

Vanaf dit weekend is de vijfde locatie van Barrafina in Londen geopend, Barrafina Borough Yards. De oorspronkelijke locatie is in Soho’s Dean Street, er zijn er twee in Covent Garden, Adelaide Street en Drury Lane, en een vierde in Coal Drops Yard, bij King’s Cross.

Elk restaurant heeft een open keuken, een prachtige marmeren bar waar gasten kunnen zitten en de chef-koks aan het werk kunnen zien, en stijlvolle rode leren krukken. De à la carte menu’s bestaan uit authentieke regionale gerechten uit heel Spanje en er is ook een dagelijks wisselend specials menu dat uniek is voor elk restaurant. De beknopte wijnkaart bevat de beste Spaanse sherry’s, cava’s en wijnen.

Ze hebben ook een locatie op Coal Drops Yard, een geweldige plek om te eten voordat je de trein terug neemt naar het vasteland!

Costa Verde Express | Treinreis vanuit het Baskenland naar Cantabrië, Asturië en Galicië

Costa Verde Express, accepteert boekingen voor 2023 voor twee spannende routes door wat bekend staat als Groen Spanje. Tijdens elk van de zesdaagse expedities komen de reizigers langs de diverse landschappen van Spanje, waaronder de bergen van het Nationaal Park Picos de Europa en de ruige, ongerepte kustlijn. De trein stopt in Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland. Meer details in het artikel op Robb Report, link in de titel. De Costa Verde Express is een merk van Nattivus.

Treinreizen worden steeds populairder, zelfs de dure reizen! Een paar weken geleden schreven we over de legendarische Orient Express. Bijna 140 jaar nadat de eerste luxe treinen van de Orient Express het reizen per spoor voorgoed veranderden, gaat de legende verder. Orient Express, reiskunstenaar sinds 1883, kondigt de terugkeer aan voor volgend jaar van zijn legendarische trein in een nieuwe en unieke formule.

CITY ID zet Europese expansie voort met acquisitie in het hart van Dublin

City ID, de snelgroeiende appartement hotelgroep uit Amsterdam, kondigt de acquisitie aan van een pand in Capel Street, Dublin. Deze aankoop is de nieuwste toevoeging aan het portfolio en maakt onderdeel uit van de wijdere groeistrategie in Europa. De acquisitie in het hart van Dublin volgt op de drie locaties in het centrum van Amsterdam en de nieuwste locatie in Victoria, Centraal Londen. Gezamenlijk met pensioenfonds APG en Aware Super, voert City ID de strategie van internationale groei uit. Het doel is om de komende vijf jaar meer dan €1 miljard te investeren om de internationale groei in grote Europese steden te versnellen.

City ID staat bekend om moderne full-service gastvrijheid en authentieke design appartementen waar zowel de internationale als lokale gasten in verbinding staan met het lokale leven. De aanwinst sluit perfect aan bij de visie: gebouwen creëren met een bijzondere en rijke geschiedenis, een hommage aan de omgeving en één worden met de buurt. Het appartement hotel is gelegen op de hoek van Capel Street en Little Strand Street en zal over 104 ruime appartementen beschikken met volledig uitgeruste keukens en woonruimtes, ideaal voor korte en lange verblijven.

THE LINE in Saoedi-Arabië | Hyper-futuristische stad

Saoedi-Arabië is van plan in de woestijn een hyper-futuristische stad te bouwen die het NEOM noemt. Hieronder kunt u een pr-video bekijken van THE LINE, een onderdeel van het NEOM-project.  De ontwerpen van THE LINE, een revolutie in stedenbouw die de mens op de eerste plaats zet en een ongekende stedelijke woonervaring biedt met behoud van de omringende natuur. Het oorspronkelijke idee en de visie van de stad die het concept van stedelijke ontwikkeling in de toekomst herdefinieert werd in januari vorig jaar bekendgemaakt.

De ontwerpen van THE LINE laten zien hoe stedelijke gemeenschappen er in de toekomst uit zullen zien in een omgeving die vrij is van wegen, auto’s en emissies. Het zal draaien op 100% hernieuwbare energie en prioriteit geven aan de gezondheid en het welzijn van mensen boven vervoer en infrastructuur zoals in traditionele steden. Het stelt de natuur boven ontwikkeling en zal bijdragen aan het behoud van 95% van het land van NEOM. THE LINE is slechts 200 meter breed, 170 kilometer lang en 500 meter boven zeeniveau. THE LINE zal uiteindelijk plaats bieden aan 9 miljoen inwoners en zal worden gebouwd op een oppervlakte van 34 vierkante kilometer, wat ongehoord is in vergelijking met andere steden van vergelijkbare capaciteit. Meer details in het persbericht, link in de titel. Interessante ontwikkeling, we zijn benieuwd welke hotelketens zich in deze stad zullen vestigen!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.