Trends in het kort | Week 49

8-12-2020

  • trends we spotted this week

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. een wijnmuur die werkt op kunstmatige intelligentie en met gezichtsherkenningsbeveiliging en ‘Pringles Passport’ speelt in op heimwee naar reizen..

Afgelopen oktober konden mensen dineren aan boord van ’s werelds grootste passagiersvliegtuig, een A380 op Changi Airport. Zou dat je heimwee naar reizen een beetje verminderen? En KFC introduceerde in China autonome rollende pods van waaruit ze hun nuggets verkopen, volledig contactloos.

KRO-NCRV en Resto VanHarte organiseren samen het Grootste Online Kerstdiner van Nederland. Je kunt je aanmelden tot 16 december. En ook een leuke video om de samenwerking tussen het Prins Mauritshuis uit Blokzijl en ’t Voorhuys in Emmeloord aan te kondigen!

Bij Pizza Hut in de VS kan je momenteel genieten van een plantaardige worst op je pizza, Beyond Italian Sausage, en Pancheros Mexican Grill introduceerde hun ’12 Days Pancheros’ Holiday-promoties. Inspiratie voor restaurants met afhalen of bezorgen!

Een paar maanden geleden hebben we het MyPanera Coffee-abonnement gespot in de V.S. en nu heeft een Europees merk, Espresso House ook een soort abonnement voor koffie gelanceerd. Inspiratie voor andere koffiecorners? Vooral handig als er veel mensen op je locatie werken.

Duurzaamheid: IKEA kondigde hun plan aan om in 2025 50% van hun voedselmenu plantaardig te maken en we op Schiphol hebben ze een nieuw duurzaam ontwerp voor de stoelen, genaamd Blink. Interessant artikeltje en inspiratie voor andere evenementenlocaties.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Een wijnopslag in een muur die werkt op kunstmatige intelligentie 

Gespot op Springwise (link in de titel). Door middel van AI (Artificial Intelligence) technologie werkt de ‘wijn muur’ als een intelligente machine die serveertips geeft zoals een sommelier en de eigenaar helpt bij het organiseren en onderhouden van de wijncollectie. Een snelle 8-assige robotarm is geprogrammeerd om minimale druk uit te oefenen om de fles te beschermen die hij herkent, laadt, scant en afgeeft. Drie camera’s volgen de beweging van de arm vanaf het moment dat de fles wordt geselecteerd tot de uitgifte, wat in totaal 15 seconden duurt. Een product van Calvary Robotics.

Pringles Passport probeert in te spelen op de nostalgie van het reizen

De Pringles Passport-variëteiten, die voor het eerst in Japan werden gespot, zijn ontworpen om de nostalgie van de consument naar reizen aan te wakkeren. De collectie werd voor het eerst gelanceerd in Japan afgelopen september en na het succes stelt het bedrijf zijn Pringles Passport-smaken beschikbaar in Azië in landen als Taiwan, Thailand, de Filippijnen, Singapore en Maleisië. Ze creëerden onder andere de ‘Fish and Chips’-smaak uit Londen en uit New York de ‘Cheeseburger’-smaak. Zouden wij in Europa gaan voor dit soort varianten? Uiteindelijk snakken wij ook naar het moment dat we weer mogen reizen! Inspiratie voor afhalen en bezorgen van eten met als thema een reisbestemming of samenwerken met een reisbureau? Meer op de website van Trendhunter, link in de titel.

Huys & Huis Pre Christmas dinner op 18 december

Gespot op Facebook, de samenwerking tussen het Prins Mauritshuis uit Blokzijl en ’t Voorhuys in Emmeloord! Op 18 december kunnen gasten genieten van een uitgebreid 6-gangen verrassingsdiner en daarna lekker slapen in ’t Voorhuys. Het Mauritshuis is begin 2019 heropend na een grondige verbouwing en bij ’t Voorhuys zijn afgelopen zomer alle hotelkamers verbouwd. Leuk initiatief dus om samen extra omzet te creëren. Ze hebben er ook een video (gemaakt door @trisannahofmanmedia) over online gezet: (tekst gaat onder de video verder!

KFC China | Autonoom rollende ‘kip nuggets’-pods

KFC China heeft in Shanghai autonome robots ingezet voor de verkoop van hun ‘nuggets’. De machines die eruitzien als minibusjes met zijruiten waardoor je de verpakking van de kip nuggets ziet liggen, worden van alles genoemd, van rollende automaten tot autonome restaurants op wielen. Duidelijk is dat Kentucky Fried Chicken op deze wijze volledig contactloos kan werken. Afbeeldingen en meer op de website van CNET, link in de titel.

IKEA wil 50% van hun maaltijden plantaardig te maken voor 2025 

IKEA heeft recent aangekondigd dat het van plan is om voor 2025 50% van zijn restaurantmaaltijden plantaardig te maken, als onderdeel van een nieuwe reeks duurzaamheidsdoelstellingen. IKEA is ook van plan om 80% van zijn verpakte maaltijden om te zetten in plantaardig voedsel om de 680 miljoen klanten duurzamere opties te bieden. Dit plan is gebaseerd op wetenschappelijke rapporten en consumentenonderzoeken, waaronder een recente GlobeScan-studie waaruit bleek dat 75% van de consumenten in 27 landen duurzamere keuzes wil maken, maar niet weet hoe. Meer op VegNews, link in de titel.

Restaurant A380 op Changi Airport | Dineren aan boord van het grootste passagiersvliegtuig

Alhoewel deze aanbieding al voorbij is, kan het idee van Singapore Airlines een inspiratiebron zijn voor vele andere luchtvaartmaatschappijen. Waarom zou een vliegtuig van KLM waarin zij gerechten serveren van Nederlandse chefs niet veel mensen bereiken! Alleen al omdat zoveel mensen weer eens het gevoel van ‘op vakantie gaan’ willen ervaren… In oktober ontving een A380 superjumbo van Singapore Airlines gasten voor het diner. Gasten konden genieten van de kenmerkende internationale gerechten van Singapore Airlines in de cabineklasse naar keuze. Een uniek restaurant, meer hierover op hun website, link in de titel.

Blink | Nieuw duurzaam ontwerp voor zitgedeeltes op Schiphol

De Nederlandse ontwerper Richard Hutten werkte samen met Lensvelt om 27.000 nieuwe stoelen te maken voor de luchthaven Schiphol in Amsterdam, waarbij gebruik wordt gemaakt van de bestaande middelen van het gebouw. Het ontwerp heet Blink en staat op de shortlist voor de Dezeen Awards. Het ziet eruit als de standaard stoelen op een luchthaven, rijen ergonomisch gebogen stoelen die zijn bevestigd aan een horizontale steunbalk. Wat er anders is: het ontwerp stoot bij de productie 95% minder koolstof uit dan vergelijkbare producten. De ontwerper volgde circulaire ontwerpprincipes, waarbij alle materialen waaruit de stoelen bestaan, gerecycled, recyclebaar of biologisch afbreekbaar zijn. Interessant artikeltje op de website van Dezeen over deze inspirerende manier om stoelen te produceren voor grote locaties! Link in de titel.

Espresso House lanceert een soort koffie abonnement

In vijf landen lanceert het koffiebar-merk van Zweedse oorsprong een vast tarief. Voor een maandelijks bedrag krijgen gasten elk uur een filterkoffie of een kopje biologische thee. Het abonnement wordt afgesloten in de Espresso House app. We zagen dit een paar maanden geleden ook in de VS bij Panera waar gasten een MyPanera Coffee-abonnement konden kopen, ze kregen onbeperkte koffie voor een vaste prijs, wat neer kwam op iets minder dan 30 dollarcent per dag voor elk formaat en elke smaak koffie: licht gebrand, donker gebrand, hazelnoot, cafeïnevrij, ijskoffie of hete thee. Espresso House lanceert een soortgelijk systeem in Duitsland en Scandinavië. Voor € 14,90 euro kunnen gasten in heel Duitsland een maand lang elk uur een filterkoffie of één van de biologische theesoorten bestellen in de 21 Espresso House-locaties. Inspiratie voor andere koffiecornerketens? Meer op de website van Food Service, link in de titel.

 

Beyond Italian Sausage | Pizza Hut zet plantaardige vleesvervanger op menu in de Verenigde Staten

De ontwikkelingen op het gebied van plantaardige alternatieven voor vlees volgen zich in rap tempo op: recent hebben we bij KFC vleesvrije producten gespot en natuurlijk de aankondiging van de McPlant van McDonald’s. De Amerikaanse pizzaketen Pizza Hut zet nu een plantaardige worst op haar menu via een intensieve samenwerking met Beyond Meat.

Beyond Italian Sausage wordt geïntroduceerd op twee Original Pan Pizza-opties, uiteindelijk zal het item op elke pizza beschikbaar zal zijn. De Beyond Italian Sausage zal volgens Pizza Hut ‘voor een beperkte tijd zolang de voorraad strekt’ beschikbaar zijn, maar de plantaardige worst zou ook net als Burger King’s ‘Impossible Whoppers’ een permanente comeback kunnen maken.

KRO-NCRV en Resto VanHarte organiseren samen een groots Online Kerstdiner

KRO-NCRV en Resto VanHarte organiseren samen het Grootste Online Kerstdiner van Nederland. Joris Linssen, Anita Witzier, Edson da Graça en Ramon Brugman ontvangen leuke gasten en vertellen over hun favoriete kerstdiner. Samen maken zij er ondanks deze bizarre tijd één groot kerstfeest van. Geïnteresseerden kunnen zich tot uiterlijk 16 december opgeven via de website, (link in de titel) waarna het driegangendiner op 23 december opgehaald worden bij een Resto VanHarte locatie in de buurt, zoals Amsterdam, Ede of Maastricht. Alle deelnemende locaties staan vermeld op de website. Bij het bestellen kun je doorgeven waar je het diner wilt ophalen. Verdere informatie hierover ontvang je per mail.

De jaarlijkse lancering van Pancheros’ kerstkalender | 12 Days of Pancheros

Inspiratie van de link naar dit artikeltje op Fast Casual (link in de titel): waarom geen bijzondere deals in de dagen naar kerstmis? Elke dag een lekkernij bij een bestelling? Of een bijzonder gerecht? Of een echt kerstkoekje bij de take away koffie? Of korting zoals Pancheros doet?

De Amerikaanse franchise Pancheros Mexican Grill, met bijna 70 locaties in Amerika,lanceert voor de tweede keer de jaarlijkse vakantiepromotie “12 Days of Pancheros ” van 7 tot 18 december. De campagne zal dagelijkse deals bevatten voor leden van het loyaliteitsprogramma en fans via de Pancheros-app en sociale mediaplatforms. Vanaf 7 december kunnen fans afstemmen op de Pancheros sociale mediaplatforms en de app om te profiteren van de dagelijkse promoties, kijk op Pancheros’ website voor de volledige promotiedetails.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.