Trends in het kort | Week 48

5-12-2022

  • Trends we spottedTrends we spotted

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar een aantal inspirerende Instagrampost van collega-ondernemers zoals bijvoorbeeld de Dog Afternoon Tea bij het nhow hotel in Londen. En de Kerstman is vliegend over Montreux gespot!

Een Franse Hamburgé van de keten Big Fernand voor de kerstperiode. Klinkt wel erg lekker: Le Big Tartuffe. En hoe je een doorzichtige pompoentaart maakt, een reel van chef Grant Achatz van restaurant Alinea.   

The Colonel’s Arms is de eerste pub van KFC UK, voetballiefhebbers in Londen konden hier een aantal wedstrijden van het Engelse team bekijken en genieten van hun kip. En Rotterdam krijgt een echt koffie hotel. Man Met Bril Koffie opent dit hotel met branderij en terras in Crooswijk zomer 2023.

Bekijk het ‘bullet train delivery system’ van Sushi Way in Créteil, Parijs. Bijzondere sushi express! En McDonald’s in Ustron, Polen, heeft een gebreide make-over gekregen!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

nhow hotel Londen | Dog afternoon tea

In december kunnen honden in het nhow hotel in Londen genieten van een feestelijke afternoon tea! Ze kunnen genieten van een selectie van zelfgemaakte cupcakes met roomkaas glazuur, @poochandmutt kalkoen en cranberry traktaties, bevroren pindakaas hapjes en een puppuccino voor slechts £25, dat is inclusief een thee/koffie en een gehakttaartje voor de baas van de honden! We zouden onze kantoorvriendin Jimmy er ook graag mee naartoe nemen! Het is sowieso een erg Instagrammable hotel, check hun Instagram account maar eens. In de link in de titel hun website.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door nhow London (@nhowlondon)

Le Big Tartuffe

Big Fernand is een Franse ‘hamburgerketen’ met 61 restaurants, waarvan 6 in Parijs, 4 in Lyon, 1 in Luxemburg en zelfs een restaurant in Londen. Ze begonnen in 2012, achterin een plaatselijk restaurant, geurend naar kruiden en vers brood, creëerde een groep mannen de ‘Hamburgé’, de hamburger gemaakt met de rijkdom van het Franse terroir. Voor de feestdagen creëerden ze de ‘Le Tartuffe’, een ‘hamburgé’ gemaakt met Frans Limousin of Charolais rundvlees, Mont d’Or kaas (met rauwe melk), verse rucola sla en truffelsaus van Artisan de la Truffe. Bekijk hun Instagram post of de website, link in de titel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Big Fernand (@big_fernand)

KFC heeft zijn eerste pub gelanceerd | The Colonel’s Arms

KFC UK heeft zijn eerste pub gelanceerd in Londen, van 25 november tot 1 december konden liefhebbers voetbal kijken in The Colonel’s Arms. De allereerste pub met gratis kip, aan tafel geleverd door #KFCDelivery. De huisbaas is voetballegende Jimmy Bullard. Is dit inspiratie voor andere merken? Wij denken dat Nederlanders ook in de rij zouden staan om voetbal te kijken in zo’n soort bar! Bekijk de Instagram post hieronder of het artikel bij de Standard, link in de titel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KFC UK & Ireland (@kfc_uki)

McDonald’s in Ustron Polen heeft een make-over gekregen

McDonald’s in Ustroń, Polen, heeft nieuwe winterkleding gekregen. De McDonald’s vestiging in Polen besloot het winterseizoen op geheel eigen wijze te vieren. Het restaurant in Ustron werd aangekleed in gigantische gebreide winterkleding, compleet met knopen en gigantische bollen wol. De make-over duurde 28 dagen en werd gedaan door ongeveer 50 mensen. De reden voor de make-over is de terugkeer van de Lumberjack’s Sandwich op het menu van het restaurant. Meer in het artikel in de link in de titel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nugget (@nugget)

Sushi Way in Créteil Parijs, heeft een speciaal systeem om de sushi naar je tafel te brengen

Bekijk het ‘bullet train delivery system’ van Sushi Way in Créteil, Parijs, op onderstaande Instagram post van fotograaf Narek of kijk op hun eigen Instagram account in de titel. Ze hebben onlangs ook een restaurant geopend in het Forum des Halles.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Narek in Paris (@narekso)

‘Man Met bril Koffie’ opent koffie hotel

Man Met Bril Koffie is al ruim 12 jaar een gevestigde naam in Rotterdam. Volgend jaar zomer openen ze in Crooswijk een hotel met branderij, koffiebar, restaurant en een groot terras aan de Rotte. Het moet een plek worden waar de beste barista’s en branders uit de hele wereld samen komen om kennis uit te wisselen maar ook een toffe plek voor de buurt.

Ze hebben 127% van hun CrowdAboutNow funding opgehaald dus de plek gaat er zeker komen! Bekijk hun funding in de link in de titel of hun Instagram post. We kwamen hun post over het hotel te laat tegen anders hadden we er graag aandacht aan besteed. We wensen de eigenaar en het team veel succes met de verbouwing!

Een doorzichtige pompoentaart

We zijn altijd al grote fans geweest van chef Grant Achatz van restaurant Alinea in Chicago, we vonden bijvoorbeeld zijn ‘green apple ballon’ lekker en bijzonder maar ook alle andere speelse gerechten die we hebben geproefd tijdens ons diner bij hun in 2014. Nu spotten we deze doorzichtige pompoentaart op Instagram, bekijk hem in het onderstaande Instagram-account. De website van Alinea is te vinden in de link in de titel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CheFFrancisco (@culinary_talents)

De Kerstman is vliegend over Montreux gespot

Een reel die we gespot hebben bij de Cool Hunter, wij vinden het een heel leuk idee! Een productie van Montreux Noel. Entertainment, spanning en magie in Montreux op één van de mooiste kerstmarkten van Europa. Dit jaar heeft Montreux Noël de zak van de Kerstman gevuld met een heleboel leuke cadeautjes en is er een gratis wedstrijd en adventskalender voor iedereen boven de 18: 24 dagen, 24 verrassingen om te winnen en 3 hoofdprijzen in een laatste trekking. Bekijk hun Instagram account of hun website in de link in de titel.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Cool Hunter (@thecoolhunter_)

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.