Trends in het kort | Week 47

28-11-2022

 • De Beren WK CampaignDe Beren WK Campaign
 • Sinterklaas at IZAKAYASinterklaas at IZAKAYA
 • Sinterklaas at Mr PorterSinterklaas at Mr Porter
 • Sinterklaas at The ButcherSinterklaas at The Butcher
 • Sinterklaas at The Duchess & MOMOSinterklaas at The Duchess & MOMO
 • Sinterklaas at Toni LocoSinterklaas at Toni Loco
 • Sinterklaas at ROLADINSinterklaas at ROLADIN
 • Floating on cloud 9 in a Ferris Whlee; in ViennaFloating on cloud 9 in a Ferris Whlee; in Vienna
 • Floating on cloud 9 in a Ferris Whlee; in ViennaFloating on cloud 9 in a Ferris Wheel in Vienna
 • Floating on cloud 9 in a Ferris Whlee; in ViennaFloating on cloud 9 in a Ferris Wheel in Vienna

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. een culinaire sinterklaas bij de restaurants van The Entourage group en herbruikbare plastic bakjes bij de McDonald’s in Frankrijk. En ook over D.C.’s eerste kant-en-klare Espresso Martini die gelanceerd werd en op diezelfde dag direct uitverkocht was.

Over de Gourmet Market Central Station in Tilburg en verder opent Jaeger-LeCoultre een pop-up café in Manhattan. En afgelopen weekend kon je een bijzonder ritje in het reuzenrad in Wenen maken.  En een link naar een artikeltje over de introductie van Apartments by Marriott BonvoyTM hierin kondigde Marriott International, Inc. haar uitbreiding naar accommodaties in appartementstijl aan.

Een link naar een artikeltje over het onlangs ontwikkelde intelligente ordermanagementsysteem TouchKitchen en De Beren lanceert ‘Proef de Spanning’ WK campagne en Brewdog scoort een eigen doelpunt met ‘anti-sponsoring’ advertenties voor WK Qatar.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Culinaire Sinterklaas 

“Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan”.  Dit jaar is Sinterklaas ook bij de restaurants van THE ENTOURAGE GROUP langs geweest en heeft hij wat lekkers voor elke locatie klaar gemaakt.

Bijvoorbeeld een culinaire brunch bij IZAKAYA Asian kitchen & Bar, of ga langs bij Mr Porter voor een Sunday Sinterklaas Roast, met gerechten zoals Pork Belly en Yorkshire Pudding. Bij MOMO kan je terecht voor een lekkere speculaas cocktail of een dessert in Sinterklaas Thema. Als je een echte zoetekauw bent kan je terecht bij De Duchess voor een Afternoon Tea voor Sinterklaas en als je meer zin hebt in een burger dan ben je bij The Butcher aan het goede adres, ze hebben met sinterklaas zelfs een hamburger als dessert. Liever een Pizza? Dan hebben ze bij Toni Loco voor na de pizza een dessert in italiaans jasje bedacht. Voor tijdens het shoppen kan je naar ROLADIN, voor drie donuts, geserveerd met een detail van Sinterklaas zoals een meiter, cadeautjes of een wortel. Reserveren kan via hun websites.

Herbruikbare plastic bakjes bij McDonald’s in Frankrijk 

Als je naar Frankrijk naar de McDonalds gaat, en binnen je bestelling opeet, dan krijg je voortaan herbruikbare plastic bakjes voor je friet, ook de salades, burgers, sausjes en andere producten worden voortaan geserveerd in afwasbare bakjes. Dit is een initiatief van McDonald’s Frankrijk naar aanleiding van de anti-afval wet die sinds kort van kracht is in Frankrijk, deze wet houdt in dat per 1 januari fastfoodrestaurants herbruikbaar servies moeten gebruiken voor bestellingen die in het restaurant genuttigd worden. Wij vinden het een goed idee, en het ziet er ook nog eens leuk uit! We zijn dan ook erg benieuwd of we zit in Nederland in de toekomst ook gaan zien.

D.C.’s eerste kant-en-klare Espresso Martini gelanceerd en uitverkocht op dezelfde dag

Blossom Beverages, een drankenproducent uit Washington DC, heeft afgelopen zaterdag zijn eerste product gelanceerd in Union Market District. Blossom: een boozy en buzzy espresso martini in blik, de eerste ready-to-drink espresso martini in het District. Het paradepaardje van het bedrijf werd uitgebracht tijdens een pop-up event met DJ’s, proeverijen, exclusieve merchandise en meer dan 8.000 blikjes Blossom Espresso Martini. Hoewel het evenement was aangekondigd als een tweedaags feest, was alle voorraad al op de eerste dag uitverkocht. De komst van Blossom is opmerkelijk omdat het aangeeft dat ’s werelds meest trendy cocktail zijn weg vindt buiten de bars en in de glazen en blikjes van consumenten in D.C. en straks in de rest van de Verenigde Staten verkocht zal worden. In Nederland hebben we Williams Premium Canned Cocktails. Meer informatie in het persbericht in de link in de titel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BLOSSOM (@blossombeverages)

Gourmet Market Central Station in Tilburg  

Gourmet Martket Central Station in Tilburg is het kleine zusje van Down Town Gourmet Market in Eindhoven en is de perfecte tussenstop in het centrum van Tilburg, pal naast het station in de bruisende Spoorzone. Je vindt hier meer dan 250 verschillende gerechten bereid in één van de vijftien verschillende keukens.

Gourmet Market Central Station vind je In het centrum van Tilburg. Naast het treinstation staat de foodhal met maar liefst 15 wereldkeukens onder één dak. Met 500 zitplaatsen binnen en nog eens 300+ zitplaatsen buiten is Gourmet Market Central Station dé plek voor lunch, diner of borrel. Meer informatie over de keukens vind je op hun website, link in de titel.

In de zevende hemel in Wenen | Emma transformeert een gigantische cabine in een reuzenrad in een slaapkamer 

Afgelopen weekend kon je zweven zoals in de zevende hemel, met een gratis ritje in Emma’s speciale slaapcabine in een reuzenrad in Wenen. Het reuzenrad in het Weense Prater werd in 1897 geopend ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de troonsbestijging van keizer Franz Josef I. Het is daarmee het oudste nog functionerende reuzenrad ter wereld. In de liefdevol ingerichte cabine van Emma – The Sleep Company, kunnen passagiers genieten van een uitzicht op Wenen vanuit een bed, onder een baldakijn van sprookjesachtige lichtjes, wattenwolken en dromenvangers. Met de ‘Cloud Nine’ ervaring brengt Emma het idee van dromen in pluizige wolken tot leven – en alle bezoekers zijn welkom om het zelf te ervaren. Origineel idee! Meer informatie in het artikel in de link in de titel.

Jaeger-LeCoultre opent een pop-up café in Manhattan 

Innovatie en heruitvinding gaan hand in hand bij Jaeger-LeCoultre. Het tijdelijke pop-up café van het Huis, ‘Reverso 1931’, heeft de klok teruggedraaid. In het gloednieuwe pop-up café op 729 Madison Avenue, midden in Manhattan, kunnen gasten zichzelf trakteren op pracht en praal uit de jaren 1920 en 1930, levendigheid en prikkelende doses Art Deco design. Het café is ingericht in art-decostijl ter ere van de opwindende, 90 jarige van het beroemde Reverso horloge. De speciaal gemaakte zoetigheden en drankjes van de Franse patissier Nina Métayer brengen de ingrediënten van La Vallée du Joux tot leven. Bezoek de website of klik op de link in de titel voor meer informatie. Dit is een concept dat we in Nederland niet vaak zien, waarbij merken pop-up restaurants openen.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nina Métayer (@ninametayer)

Marriott Bonvoy appartementen

Met de introductie van Apartments by Marriott BonvoyTM kondigde Marriott International, Inc. haar uitbreiding aan met accommodaties in appartement-stijl. Het bedrijf speelt in op de toenemende vraag van groepen vrienden en gezinnen die op zoek zijn naar grotere kamers, deze wordt mede gestimuleerd door het combineren van zaken- en vakantiereizen, en van jongere reizigers die een groter aanbod aan overnachtingsmogelijkheden willen.

Met Marriott Executive Apartments, een merk voor appartementen in Azië, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika, maakt Marriott gebruik van 26 jaar ervaring. Het bedrijf verwacht dat de lancering van Apartments by Marriott Bonvoy de groei van de portefeuille wereldwijd zal stimuleren en Marriott gasten in de Verenigde Staten en Canada gaan als eerste kennis maken met dit concept. Meer informatie is te vinden op hun website, link in de titel.

ICR Touch – een nieuw order management system 

Dankzij het onlangs ontwikkelde intelligente ordermanagementsysteem TouchKitchen hoeven restauranthouders zich niet meer druk te maken of hun gasten een maaltijd mist. Alle horecagelegenheden die met eten te maken hebben, moeten over een digitaal ordermanagementsysteem of een keukendisplaysysteem beschikken om ervoor te zorgen dat ze aan de eisen van hun klanten voldoen door een vlotte, snelle service te bieden. Voor de quick service restaurant (QSR) branche is dit erg belangrijk.

TouchKitchen is een gebruiksvriendelijk, volledig digitaal keukenbeheersysteem waarmee koks bestellingen kunnen bekijken, categoriseren, sorteren en samenvatten, terwijl ze ook bereidingstijden kunnen instellen om te garanderen dat elke maaltijd op tijd de keuken verlaat. De flexibiliteit van deze browsergebaseerde software is groot en biedt horecabedrijven een betrouwbare, effectieve oplossing die met hen mee kan schalen. Meer informatie vind je op hun website.

De Beren lanceert ‘Proef de Spanning’ WK campagne

De Beren geeft aandacht aan het WK met hun nieuwe WK campagne ‘Proef de Spanning’. Een campagne met een focus op een groot landelijk bereik, zowel online -als offline. Om deze doelstelling te ondersteunen, zijn dj Paul Elstak en voetbalicoon John de Wolf aangetrokken als ambassadeurs voor deze campagne. Zo heeft dj Paul Elstak een track gemaakt speciaal voor De Beren, die terugkomt in de tv-commercial. John de Wolf wordt het gezicht van deze campagne en is te zien in de uitingen. Marketingmanager Marjolein Mens over de campagne: “Na 8 jaar wachten, kijkt iedereen reikhalzend uit naar deze bijzondere editie van het WK. Wat is er nu leuker dan samen met vrienden en familie naar het Nederlands elftal kijken? Voetbal brengt ons samen, net zoals lekker eten dat doet. Deze verbinding is een rode draad bij alle De Beren restaurants en bezorgrestaurants en willen we met onze WK campagne benadrukken.”

Brewdog scoort een eigen doelpunt met ‘anti-sponsoring’ advertenties voor WK Qatar

“Eerst Rusland, dan Qatar. Kan niet wachten op Noord-Korea” luidt de nieuwe poster van Brewdog. “Trotse anti-sponsor van de World F* Cup.” Er was aanvankelijk veel gejuich voor deze directe kritiek op het WK in de woestijn. Maar de beschuldigingen werden luider toen bekend werd dat Brewdog de WK-wedstrijden toch zou uitzenden in zijn eigen pubs: twee sets regels?

James Watt van Brewdog merkte bij de aankondiging van de postercampagne op Linkedin op: “Naar mijn mening is het altijd beter een standpunt in te nemen dan niets te zeggen, zelfs als dat betekent dat je misschien door een minderheid belachelijk wordt gemaakt.” “We zullen eeuwig wachten en impliciet dingen steunen die gewoon verkeerd zijn in de wereld als we alleen bereid zijn ethische meningen te accepteren van bedrijven of personen die geen belangenconflicten hebben.” Meer informatie in de link in de titel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BrewDog (@brewdogofficial)

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.