Trends in het kort | Week 47

26-11-2021

  • horeca trendsTrends in het kort - Trends we spotted

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. McDonald’s Duitsland dat herbruikbare verpakkingen test in 10 restaurants en het platform Foodsteps dat voedselbedrijven helpt bij het monitoren van hun CO2-uitstoot.

‘De mooiste slagerij ter wereld, Victor Churchill’ opende recent een nieuwe slagerij in Melbourne, bekijk de inspirerende foto’s in dit artikel. En Pizza Hut USA heeft hun nieuwe, limited edition kersteditie Hut Shop gelanceerd.

The Savoy in Londen heeft ’s werelds eerste ‘champagne bos’ onthuld, geweldige decoratie-inspiratie! En op Giving Tuesday (30 november) doneert KFC $ 1 voor elke KFC Chicken Sandwich die wordt verkocht aan Blessings in a Backpack.

 ‘Illegal Chips’ zijn verkrijgbaar in de USA, in de smaken paardenvlees, Casu Marzu en kogelvis. En een link naar alle winnaars van de McDonald’s-wedstrijd tegen zwerfvuil in Finland, met geweldige ideeën!

Belgen experimenteren meer met onbekende keukens sinds coronacrisis, een onderzoek van Takeaway.com. En sinds vorige week is het platform Local Heroes officieel geopend, Het e-commerce platform, waarmee het mogelijk is om boodschappen te bestellen bij de lokale ondernemer.

Aanstaande zaterdag 27 november, wordt er weer een online benefietquiz voor de horeca georganiseerd! En breng uw huisdier in feeststemming op 29 Hilton-locaties in het Verenigd Koninkrijk en Ierland met een driegangen hondenmenu. Onze kantoorhond Jimmy zou het menu geweldig vinden!

 

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

 

Zaterdag 27 november – Doe weer mee met de benefietquiz voor de horeca!

In maart 2020 ging de wekelijkse benefietquiz van De Andere Quiz van start. Samen met de pubquizspelers wisten zij in minder dan 15 maanden tijd € 814.669,- aan donaties te verzamelen voor de noodlijdende horeca. Er werden meer dan 50.000 donaties geregistreerd voor meer dan 2500 horecalocaties in Nederland. Alle inkomsten gaan naar de horeca, want deelnemers van de online pubquiz doneren rechtstreeks aan hun eigen stamkroeg of restaurant.

Aanstaande zaterdag is de benefietquiz er weer! De Andere Quiz roept iedereen op om weer een mooi bedrag over te maken aan zijn favoriete stamcafé. Doe weer mee en steun je favoriete terras, restaurant of kroeg. Sta weer klaar voor je favoriete café!

 

McDonald’s Duitsland test herbruikbare producten in 10 restaurants

Vanaf begin november krijgen McDonald’s gasten in geselecteerde testrestaurants in Duitsland de mogelijkheid om dranken en desserts in herbruikbare verpakkingen te bestellen. Zo test het bedrijf als grootste systeemcateraar van Duitsland zijn eigen herbruikbare statiegeldsysteem voordat eind 2022 de landelijke uitrol in alle restaurants plaatsvindt. Vanaf 2023 is een herbruikbare optie verplicht voor restaurateurs voor afhaalmaaltijden. Meer op de website van Food Service, link in de titel.

Platform Foodsteps helpt voedingsbedrijven hun CO2 uitstoot te monitoren

Het nauwkeurig bepalen van de carboon footprint van een product gedurende zijn levenscyclus is een belangrijke uitdaging voor bedrijven die hun bedrijfsvoering willen verduurzamen. Aangezien consumenten steeds meer behoefte hebben aan nauwkeurigere etikettering van producten, zal deze eis toenemen. Startup Foodsteps is opgericht om dit probleem op te lossen, met een platform waarmee bedrijven de carbon footprint van hun producten nauwkeurig kunnen labelen. Foodsteps is opgericht door de afgestudeerde Anya Doherty van de Universiteit van Cambridge.

“The most beautiful butcher shop in the world” in Melbourne

Een bijzondere slagerij, erg modern! We schreven al over de eerste opening ruim 10 jaar geleden maar daarvan zijn bij ons op de website de foto’s verwijderd. De foto’s in het artikel op The Coolhunter (link in de titel) laten zien wat wij bedoelen. Strak, diverse counters zoals een weelderige charcuterie balie en zelfs een kleine wijn- en cocktailbar. Zelfs Anthony Bourdain was onder de indruk van hun eerste slagerij en noemde deze de ““the most beautiful butcher shop in the world” tijdens het filmen in Melbourne.

Pizza Hut onthult nieuwe vakantie Hut Shop

Pizza Hut is begonnen met een limited-edition Pizza Hut Shop-collectie voor de feestdagen. De online winkel heeft alles wat feestelijke fans nodig hebben om hun boodschappenlijstje voor de feestdagen af ​​te strepen, van bijpassende pyjama’s voor het hele gezin en een authentieke Matchbox Pizza Hut-speelset voor de kinderen, tot wijn- en whiskyglazen die de klassieke rode beker uit de kindertijd naar een hoger niveau tillen. Tevens vind je hier KFC ornamenten en pakpapier. Deze shop is geïnspireerd op de favoriete vakantiecommercial van vorig jaar. Fans vroegen Pizza Hut om de pyama’s en ornamenten hieruit verkrijgbaar te maken en dat deden ze!

Pizza Hut Holiday Shop Collection

Pizza Hut Holiday Shop Collection

The Savoy London heeft ’s werelds eerste en betoverend ‘Champagne bos’ onthuld

The Savoy was al vroeg in de kerststemming dit jaar, halverwege november onthulde zij hun roze ”betoverd Champagne bos” in de beroemde Art deco entree. De prachtige en grootse decoratie is ontworpen om gasten in een magische, feestelijke stemming te brengen, met verschillende mogelijkheden om foto’s te klikken en om geklikt te worden natuurlijk! Het is gecreëerd in samenwerking met het Meredith Collective en wordt ook wel het eerste champagnebos ter wereld genoemd. Het primaire doel is om vreugde te creëren! Bekijk de foto hieronder en alle foto’s in het artikeltje op Luxury Launches, link in de titel.

The Savoy in London - festive installation

The Savoy in London – festive installation

Belgen experimenteren meer met onbekende keukens sinds coronacrisis

Een onderzoek van Takeaway.com in België, onder 1.000 Belgen uitgevoerd door iVox. In het kort zijn dit de uitkomsten: 38% van de Belgen zegt vaker takeaway te bestellen sinds de pandemie (bij jongeren zelfs +45%) en 60% kiest daarbij voor niet-traditionele keukens. 33% zegt meer te bestellen omdat er meer keuze is in gerechten en restaurants sinds de crisis, 22% specifiek om nieuwe keukens te ontdekken en gevarieerder te eten. 51% wil graag variaties op takeaway-gerechten ontdekken, zoals bijvoorbeeld hamburgers of pizza met verrassende ingrediënten. Niet enkel jongeren maar ook 55-plussers experimenteren meer: 19% noemt zijn eetstijl ‘experimenteel’ en 44% kiest wanneer mogelijk voor nieuwe, trendy restaurants. Ook gezonde takeaway zit in de lift: voor 52% gaat gezond eten perfect samen met online bestellen.

Takeaway.com ziet de populariteit dan ook boomen van restaurants die op vernieuwende concepten inspelen, zoals Frites Atelier (dat de meest gewaagde combinaties maakt met frietjes), Plant a Pizza (dat de allereerste 100% plantaardige en biologische pizza in België aanbiedt), Fitchen (dat ‘fast fit food’ aanbiedt) of 8Tea5 (voor trendy bubble tea).

Sinds vorige week is het platform Local Heroes officieel geopend

Het e-commerce platform, waarmee het mogelijk is om boodschappen te bestellen bij de lokale ondernemer, is vanaf nu beschikbaar op vier plekken in Amsterdam en via 23 click & collect locaties bij bakkers door heel Nederland. Wethouder Everhardt (Gemeente Amsterdam) en Bart Drenth (Voorzitter MKB-Amsterdam) gaven het digitale startschot vanaf de locatie bij station Amsterdam Lelylaan. De overige Amsterdamse Local Heroes locaties werden geopend door lokale ondernemers van de winkelgebieden Amsterdam Oost en Oud-West. Oprichter Maarten Coumans wil met zijn bedrijf Local Heroes de kleine lokale ondernemers helpen te overleven op een markt die beheerst wordt door grote (online) supermarktketens. Na een succesvolle proef op de Ten Katemarkt in Amsterdam Oud-West rolt Local Heroes landelijk uit.

Local Heroes

Local Heroes

KFC roept concurrenten op om de strijd om broodjes kip voor één dag te staken om een grotere vijand te bestrijden: honger

KFC roept alle concurrenten die kipsandwiches maken op om hun verschillen opzij te zetten in naam van de strijd tegen honger. Op Giving Tuesday (30 november) doneert KFC $1 voor elke verkochte KFC Chicken Sandwich* (inclusief KFC Chicken Sandwich maaltijden) aan ‘Blessings in a Backpack’ om weekendmaaltijden te verstrekken aan kinderen die anders honger zouden lijden. De organisatie is als ontvanger van de donatie gekozen door teamleden van het KFC-restaurant. Meer in hun persbericht op PRNewsWire, link in de titel.

* KFC doneert aan ‘Blessings in a Backpack’ $1,00 voor elke verkoop van de KFC Chicken Sandwich, inclusief KFC Chicken Sandwich maaltijden, op 30 november 2021, met een minimale gegarandeerde donatie van $250.000 en een maximale donatie van $300.000. Bekijk hier informatie over ‘Blessings in a Backpack’.

‘Illegale chips’ zijn er in smaken als paardenvlees en giftige blaasvis

Uitzonderlijke smaken voor chips! Josh Scherer, de Mythische Chef-kok van Good Mythical Morning, heeft altijd al een fascinatie gehad voor fugu. Hij ontwikkelde een lijn chips met fugu-smaak, samen met smaakwetenschappers van MSCHF.

“Ik heb altijd al willen weten hoe kogelvis (fugu) smaakt, maar vanwege het feit dat het je kan doden, is het meestal illegaal in de VS,” schreef Scherer op een recente Instagram-post waarin hij een lijn ‘Illegal Chips’ debuteerde die zeer exotische smaken bevatten. Hij heeft ook een traditionele Sardijnse schapenmelkse kaas die levende insectenlarven bevat (Casu Marzu of soms ‘madenkaas’ genoemd) en paardenvlees als smaken voor zijn ‘Illegal Chips’.

De winnaars van de anti-zwerfvuilwedstrijd van McDonald’s in Finland

Net zoals vuile afwas en rommel in je huis een onprettig gevoel kunnen geven, kan zwerfvuil onze gemeenschappen ook minder mooi maken. Maar hoe kunnen we beginnen met het aanpakken van een probleem dat zo wijdverbreid is? McDonald’s Finland wilde daar achter komen en lanceerde daarom de ‘Junk to Solution Competition’, waarbij leden van de gemeenschap werd gevraagd creatieve oplossingen te bedenken om hun stad op te ruimen. De winnaars: 1e plaats: Helden van het milieu: Hanna Qvist bedacht het winnende concept op basis van haar persoonlijke ervaring als moeder van drie kinderen. Haar idee is bedoeld om zwerfvuil aan te pakken door middel van onderwijs – een online cursus voor middelbare scholieren en studenten in het beroepsonderwijs die gebruik maakt van rede, emotie en een vleugje humor om jongere generaties aan te moedigen twee keer na te denken voordat ze afval achterlaten. Het is de bedoeling dat “Heroes of Education” begin 2022 wordt uitgevoerd. Bekijk de andere winnaars in de story op hun website, link in de titel.

Breng je hond in feeststemming bij 29 Hilton-locaties met een driegangenmenu  

Eigenaren van huisdieren kunnen ‘Santa Paws’ spelen en hun geliefde honden trakteren op een smakelijk stuk vlees en kerstmutspudding, met een mutt whisk(er)y om het allemaal weg te spoelen. In 29 Hilton-vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland kunnen honden zich van 3 tot 31 december tegoed doen aan een feestelijk driegangenmenu. Het menu is ontwikkeld in samenwerking met de veterinaire voedingsdeskundigen van DogFriendly en begint met feestelijke biefstukhapjes, gevolgd door een gebraden kalkoen, compleet met alles erop en eraan: ‘pugs’ in blankets en seizoensgroenten. Hongerige honden kunnen de maaltijd afronden met rundvlees brisket christ-mutt pudding en witte saus, weggespoeld met wat single mutt whisk(er)y.

Dog menu at @TasteofHilton

Dog menu at @TasteofHilton

 

Website: Horecatrends

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.