Trends in het kort | Week 47

22-11-2019

  • trends we spotted this week

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over de nominaties voor de Horecava Innovation Awards 2020 en Café Sijf is winnaar Café top 100 van Misset Horeca!

Kerstmis inspiratie uit Londen, met een ‘over the top’ versiering van het restaurant 34 Mayfair en een prachtige buitenversiering in Narnia-stijl voor restaurant Ivy Chelsea Garden. En om in de kerstsfeer te blijven, de ‘Elf’-suite van Club Wyndham in New York.

Een bijzonder smakelijk artikeltje op Eater over de revival van smørrebrød in Denemarken en Jamie Oliver gaat een nieuw concept lanceren: Jamie Oliver Kitchen.

Een bijzonder en bijzonder duur ‘The Feeling Pretty’-arrangement van het Four Seasons hotel in Beverly Hills. Gewoon een weekendje de film ‘Pretty Woman’ beleven inclusief het shoppen!

Coca-Cola introduceert de innovatieve KeelClip verpakking en in Beaune (Frankrijk) wordt het nieuwe wijncentrum ‘Cité des Vins et des Climats’ gebouwd, dit moet in 2021 klaar zijn.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Nominaties Horecava Innovation Award 2020

Volledig herbruikbare kopjes van koffiedrap, diervriendelijke ganzenlever, een oven die het product herkent dat erin gaat, gasten die zelf hun bestelling plaatsen middels spraaksturing, of met hun eigen smartphone, na scannen van een QR code. Het is slechts een selectie uit de genomineerde innovaties voor Horecava Innovation Award 2020; dé jaarprijs voor de beste innovaties in de Nederlandse foodservice branche. Een onafhankelijke jury selecteerde uit ruim 170 inzendingen in vier categorieën, zestien kanshebbers op de titel. Bekijk de kanshebbers op de link in de titel en alle genomineerden en de jury worden bijgestaan door Het Octrooicentrum Nederland (overheidsinstelling).

Café Sijf winnaar Café top 100 van Misset Horeca | Een café met een ziel

Het Rotterdamse Café Sijf is verkozen tot winnaar van de Café Top 100. De karakteristieke verborgen parel midden in het centrum van Rotterdam wist de vak- én hoofdjury van Misset Horeca te overtuigen met een onovertroffen indruk. De vakjury was niet alleen te spreken over de moderne bedrijfsvoering, de warme gastvrijheid en de no-nonsense-mentaliteit; ook de ouderwetse uitstraling van het café maakte indruk. ”Hell’s Kitchen Horeca Groep eigenaar Herman Hell en zijn team weten het ongepolijste concept, de Rotterdamse mentaliteit, de uitgedachte menukaart en gastvrijheid als geen ander café neer te zetten. Sijf gaat niet met z’n tijd mee, de tijd gaat met Sijf mee”, aldus de vakjury van Misset Horeca.

Coca-Cola introduceert de innovatieve KeelClip verpakking

Coca-Cola introduceert de KeelClip, een kleine kartonnen verpakking voor multipacks blik. Bij de KeelClip is de bestaande plastic krimpfolie vervangen door karton. Dit bespaart Coca-Cola jaarlijks 350.000 kilo nieuw plastic. De nieuwste verpakking is 100 procent recyclebaar en heeft het FSC-keurmerk. Dit is een keurmerk voor  karton van ‘verantwoorde herkomst’. Lees meer in het artikeltje op EVMI in de link in de titel.

Nieuw wijncentrum in Beaune | ‘Cité des Vins et des Climats’

Het gebouw, genaamd ‘Cité des Vins et des Climats’, komt te staan in een 10 hectare groot park in de stad Beaune in de Bourgogne. Het pand telt vier etages voor educatie, seminars, proeverijen, kantoren, een bar en een dakterras. De bouw begint volgend jaar en moet klaar zijn voor de jaarlijkse wijnveiling van de Hospices de Beaune in 2021.

Wow! ‘Christmas over the top’ bij restaurant 34 Mayfair in Londen

Restaurant 34 Mayfair in Londen heeft onlangs hun spectaculaire kerstversiering onthuld! Deze feestelijke make-over wordt ‘Miracle at 34’ genoemd. Terecht want het restaurant is versierd met  14.000 decoraties, waaronder 8.400 glinsterende kerstballen die elke centimeter van de muren en plafonds bedekken. Bekijk de afbeeldingen op SecretLondon in de link in de titel! Het is nog geen Rolf’s German Restaurant in New York, maar het lijkt er erg op!

Trouwens op de website van SecretLondon staan ook de foto’s van de buitengevel van het restaurant Ivy Chelsea Garden. Dit is getransformeerd in een magisch wonderland met Narnia-thema.

Club Wyndham | ‘Elf’-ins pired suite

Om in de kerst sfeer te blijven: bekijk de foto’s van de op de film ‘Elf’ geïnspireerde suite van Club Wyndham. Vanaf begin december biedt Club Wyndham gasten de mogelijkheid om te verblijven in deze speciale suite in hun locatie Midtown New York City. De suite is geïnspireerd op de populaire kerstfilm ‘Elf’ en voorzien van alle denkbare decoratie. Bekijk de foto’s op Trendhunter.

De modernste versie van Smørrebrød

De Denen eten al generaties lang Smørrebrød oftewel roggesandwiches, wij kwamen op de website Eater tegen dat een aantal chefs in Denemarken bezig zijn dit product in een nieuw jasje te steken. De ‘open’ sandwich, traditioneel opgebouwd uit Deens roggebrood, met daarop mayonaise en gegarneerd met producten zoals haring, een gekookt eitje met garnalen of rosbief met gebakken ui en mierikswortel was jarenlang erg populair. Een groepje jonge chefs heeft smørrebrød nieuw leven ingeblazen met nieuwe creaties en producten. Kijk naar een aantal creaties op de website van Eater, ziet er lekker uit!

Jamie Oliver komt met een nieuw restaurant concept | Jamie Oliver Kitchen

Op Bali en in Bangkok opent deze maand een nieuw ‘all day dining concept’ van Jamie Oliver, Jamie Oliver Kitchen. Het concept wordt wereldwijd uitgerold en gaat gerechten serveren met een toegankelijke prijs, die zijn geïnspireerd op Jamie Oliver’s reizen over de hele wereld. Van ’s ochtends een stukje gebak bij het kopje koffie tot een digestief na het diner. Gezien de internationale locaties van de restaurants zullen de chefs het menu aanpassen aan de lokale smaken en kooktechnieken. Het interieur zal overal hetzelfde zijn ‘ontspannen en eigentijds’, met in elke locatie een open keuken en een bar. Meer op de website van The Drinks Business.

Het ‘The Feeling Pretty’ arrangement van het Four Seasons Hotel in Beverly Hills

Je kunt nu de fantasie van de ‘Pretty Woman’ film beleven op dezelfde plek waar de film zich afspeelde, het Four Seasons hotel in Beverly Hills. Het weekendarrangement voor twee is inclusief een verblijf in de ‘Pretty Woman Suite’, ook wel bekend als de Presidential Suite, met een mega bubbelbad. In de weekendervaring is natuurlijk ook het shoppen op de iconische Rodeo Drive inbegrepen, persoonlijk winkeladvies bij luxe boetieks, een reis naar Valentino en een tour door de privékluis van Harry Winston met bij deze twee winkels $ 50.000 shoptegoed. En natuurlijk wordt je rondgereden in een Rolls Royce met chauffeur. Het weekend kost maar liefst $ 300.000,=. Het Feeling Pretty-arrangement is beschikbaar vanaf 1 januari 2020.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.