Trends in het kort | Week 46

15-11-2019

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere een link naar een artikel over het nieuwe Nhow Amsterdam waar ze een Nhow Crew Fest organiseerden. Het hotel gaat in het eerste kwartaal 2020 open. Daarnaast opent STAN&CO in Den Haag op 6 december en worden de drie vestigingen van Grand Café Het Postkantoor in het noordoosten overgenomen door De Beren Restaurants.

Wij vragen of je het proeft dat dit bijzondere biertje van het Engelse Northern Monk € 1.200,= kost! En heb jij al eens groene kaviaar geproefd? 

De Alibaba Group en Accor bundelen hun krachten om een reeks digitale applicaties en loyaliteitprogramma’s te ontwikkelen om de gasten- en reizigerservaringen in de komende vijf jaar te verbeteren. En het in Barcelona gevestigde Glovo, een online food delivery platform, heeft het grootste food delivery platform van Polen heeft gekocht, Pizza portal.

Ook Heineken komt met een composteerbaar alternatief voor de plastic six-pack blikken en een link naar het rapport ‘Restaurant Industry 2030’, waarin de National Restaurant Association samen met American Express en Nestlé Professional onderzocht, wat de belangrijkste indicatoren zijn die de toekomst van de industrie vormgeven.

In Seoul is een winkel gevestigd met luxe kamers, een spa en een dakterras. Het lijkt wel een Stylenanda Pink Hotel! Voor inspiratie voor de kerstversiering, kijk eens op de websites van Eataly NYC Flatiron dat Serra Alpina heeft geopend en de kerstboom in het Londense warenhuis Liberty is fuchsia!

De nieuwe click & collection-service ‘Pickup’ van Deliveroo is live voor 700+ eetgelegenheden in 13 Britse steden en komt ook snel naar Nederland. Ga jij jouw bestellingen ophalen? En heb jij de Rebel Whopper van Burger King al geproefd?

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Blend 32 Kitchen & Bar in de Hilton op de Antwerpse Groenplaats

Op de iconische Antwerpse Groenplaats opent de hotelketen Hilton binnenkort de deuren van hun eigen restaurant Blend 32 Kitchen & Bar. De bar gaat hierbij een prominente rol spelen, met verfijnde bar foods met Japanse invloeden en een sterke cocktailkaart. Daarnaast kan je in het restaurant ook nog steeds terecht voor enkele van hun heerlijke klassiekers. Met lokale producten van de allerbeste kwaliteit mikt Blend 32 Kitchen & Bar op een nieuwe beleving waarbij verfijning voorop staat.

NHOW Amsterdam verwelkomt belangrijke eerste gasten

In het eerste kwartaal van 2020 opent Nhow Amsterdam RAI haar deuren. Dit spraakmakende hotel is gelegen naast RAI Amsterdam en beschikt over 650 kamers en is daarmee het grootste nieuwbouw hotel in de Benelux. Dit vraagt om hospitality toptalenten die een essentiële bijdrage leveren aan het verblijft van de gasten. Om het juiste personeel te vinden met de gastvrije Nhow attitude, opende Nhow Amsterdam RAI op 11 november 2019 speciaal haar deuren voor een rondleiding als onderdeel van het Nhow Crew Fest.

Grand café Het Postkantoor overgenomen door De Beren restaurants

De Beren restaurants neemt de drie vestigingen van Grand Café Het Postkantoor in Drenthe over. De Rotterdamse horecaformule strijkt daarmee voor het eerst neer in het noordoosten van het land. Op vrijdag 8 november tekenden Ad Schaap, CEO De Beren restaurants, en voormalig eigenaar Albert Jan Vos officieel het koopcontract. Hiermee is de overname van de vestigingen in Meppel, Hoogeveen en Emmen een feit. Naar verwachting vindt de verbouwing van de vestigingen in Meppel en Hoogeveen aan het begin van 2020 plaats. Emmen laat nog even op zich wachten, deze locatie staat voor maart 2020 op de planning. De exacte datum van oplevering is nog niet bekend.

Rebel Whopper | De vegetarische hamburger van Burger King 

De Vegetarische Slager, de producent van vleesvervangers die in handen is van Unilever, levert vanaf afgelopen dinsdag vegetarische hamburgers aan Burger King, meldt persbureau Bloomberg. De hamburgergigant gebruikt deze voor de vleesvrije burger Rebel Whopper, die wordt aangeboden in ruim 2500 restaurants in 25 Europese landen.

STAN&CO Den Haag opent bijna haar deuren aan het Buitenhof

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien van een enorme glazen pui wat resulteert in een fantastisch uitzicht. Op 6 december 2019 opent STAN&CO Den Haag officieel haar deuren. In het voorjaar wordt de zaak uitgebreid met een terras.

Is dit het duurste biertje ter wereld?

Speciaal bieren, ze zijn de laatste jaren flink in aanzien gestegen. Men lijkt steeds vaker een bijzonder biertje te verkiezen boven het standaard goudgeel uit de tap en dat zorgt ervoor dat brouwerijen als paddenstoelen uit de grond schieten. Toch is de markt inmiddels zo verzadigd dat brouwers naarstig op zoek zijn naar bijzondere aspecten die het bier anders maken dan de concurrentie. Northern Monk doet dit door gebruik te maken van een bijzonder brouwproces, op het hoogste punt van het Verenigd Koninkrijk. Lees meer over dit biertje van € 1.200,= op de website van Pure Luxe.

Groene kaviaar | De zee druiven

Deze kleine groene mini druifjes zijn een soort zeewier dat vooral populair is in Okinawa, Japan. Aan salades, rijst, soep of gewoon puur met een dipsausje, kunnen deze groene druifjes een heerlijke zilte smaak toevoegen, en het veroorzaakt een ongelofelijke textuur in je mond.

Accor en Alibaba Group bundelen krachten

Accor en Alibaba Group, ’s werelds grootste detailhandel, hebben onlangs (7 november) een strategische samenwerking aangekondigd. De grootse reden voor deze samenwerking is om een reeks digitale applicaties en loyaliteitprogramma’s te ontwikkelen om de gasten- en reizigerservaringen in de komende vijf jaar te verbeteren. De aankondiging werd gedaan tijdens een speciale ceremonie in Beijing tijdens de China International Import Expo 2019. Accor was één van de delegaties van Franse bedrijven die president Emmanuel Macron vergezelden tijden een staatsbezoek aan China.

Glovo uit Barcelona word geïntroduceerd in Polen

Het in Barcelona gevestigde Glovo, één van ’s werelds snelst groeiende spelers op het online food delivery platform, heeft recent aangekondigd dat zij het grootste food delivery platform van Polen heeft gekocht, Pizza portal. Amrest Holding SE, de toonaangevende exploitant van meerdere merken van franchiserestaurants in Europa, ondertekende de overeenkomst met Glovo.

Hoe zien onze restaurants eruit in 2030?

De omzet van de restaurantindustrie zal naar verwachting aan het einde van het volgende decennium 1,2 biljoen dollar bedragen, volgens het rapport “Restaurantindustrie 2030: bruikbare inzichten voor de toekomst”, dat afgelopen dinsdag werd gepubliceerd door de National Restaurant Association. Het rapport “Restaurant Industry 2030”, gepubliceerd door de association in samenwerking met American Express en Nestlé Professional, onderzocht de belangrijkste indicatoren die de toekomst van de industrie vormgeven. De bevindingen zijn gebaseerd op input van experts uit de restaurantsector, futuristen en overheidsstatistieken. Voor meer informatie moet je op de website van Nation’s Restaurant News zijn.

Composteerbaar alternatief voor de plastic six-pack blikken van Heineken

Heineken sluit zich aan bij een flink aantal grote bierbedrijven door te stoppen met de plastic 6-pack ringen. Heineken UK elimineert plastics ringen en plastic krimpfolie uit de volledige lijn van al hun bier en cider dat wordt verkocht in multi-pack blikjes waaronder ook Forster’s en Kronenbourg. Zo verwijderen zij jaarlijks 517 ton plastic uit de toeleveringsketen wat overeenkomt met ongeveer 94 miljoen plastic zakken per jaar.

Met luxe kamers, een spa en een dakterras lijkt deze winkel wel op een hotel 

Stylenanda’s winkel in Seoul verkoopt make-up, kleding en accessoires in een ruimte van vijf verdiepingen. Deze winkel is geïnspireerd op de hotel- en gastvrijheidservaring van The Pink Hotel. Deze enorme winkel in Myeondong een wijk in Seoul is geobsedeerd door gastvrijheid. De winkel van het lifestyle-merk is een must-see in Seoul en heeft, zoals een hotel, onder andere een zwembad en een wasruimte. Bekijk het artikel op de website van PSFK.

Deliveroo lanceert online maaltijd bestelservice die je moet afhalen

Het bedrijf Deliveroo gaat een ophaaloptie aan te bieden. Het ‘Pickup’ is een nieuw innovatief idee dat als voordelen heeft geen bezorgkosten en niet hoeven te wachten op je lunch. De nieuwe click & collection-service is live voor 700+ eetgelegenheden in 13 Britse steden. Deliveroo zegt dat het verwacht dat de ophaalservice snel zal groeien, volgens de verwachting zullen meer dan 10.000 restaurants het binnen de komende 12 maanden gaan aanbieden in de 200 Britse steden en dorpen waar Deliveroo momenteel actief is. Deliveroo zegt dat het dit jaar de ‘Pickup’ optie ook gaat lanceren in Hong Kong, Australië, Nederland, België en Spanje. Meer info op de website van Techcrunch.

Eataly NYC Flatiron opent Serra Alpina | Een rooftop restaurant met een winterthema

Serra Birreria is een seizoensgebonden restaurant op de 14e  verdieping van Eataly NYC Flatiron. Serra betekent ‘kas’ in het Italiaans en deze ruimte verandert met de seizoenen en biedt altijd een leuke en sfeervolle avond, met steeds wisselende thema’s en een rustiek menu van het Italiaanse platteland. Bekijk de inspirerende afbeeldingen onder de informatie op hun website.

De ‘hangende’ kerstboom in Liberty ziet er prachtig uit in fuchsia

Langzaam komen we weer in de Kerstsfeer! Stijlbewust hotels en winkel maken van het optuigen van de kerstboom een spannende en feestelijke wapenwedloop, vooral in Londen. De vroege mededinger voor de kroon van 2019, is echter het chique warenhuis Liberty. Dit omdat ze zojuist een kleurrijke, drijvende boom onthuld. Bekijk de inspirerende boom op de website van SecretLondon.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.