Trends in het kort | Week 45

14-11-2022

  • Trends we spotted
  • Bluu Seafood cultivated Fish Fingers - credits Wim JansenBluu Seafood - cultivated Fish Fingers - credits Wim Jansen
  • IZAKAYA kitchen & bar celebrates 10 years of high-end hospitalityIZAKAYA kitchen & bar celebrates 10 years of high-end hospitality
  • McDonald's Germany | Monopoly with Shirin DavidMcDonald's Germany | Monopoly with Shirin David

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. het mooiste kersthotel van Nederland, Restaurant & Hotel Hoog Holten. En IZAKAYA Asian Kitchen & Bar viert 10-jarig high-end hospitality!

Mooi voorbeeld van crossovers! De mochi muffins, mochi donuts en andere chewy desserts van de Aziatisch-Amerikaanse bakkerij, Third Culture Bakery. En Nieuws over gekweekte vis vanuit Israël van Forsea Foods en Duitsland van Bluu Seafood.

Overweldigend veel animo voor investeringsronde fast casual keten SLA en je kunt nog investeren! De eerste ‘Maaltijdbezorger van het Jaar’ is gekozen; Anthony Monte van SushiPoint. Een verkiezing georganiseerd door de NLVVM.

Een interessante blog over o.a. Retailtainment, FunFairCity, meld de komst van een nieuw multi-activiteitencomplex: Brussels Indoor Games Center. En McDonald’s Duitsland en Shirin David laten het prijzen sneeuwen met Monopoly tot 4 januari! Dus als je door Duitsland rijdt richting de wintersport…

We schreven afgelopen zomer al over het ‘Golden Girls Kitchen’ pop-up restaurant in Californië en nu komt deze naar New York City.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Het mooiste kersthotel van Nederland | Restaurant & Hotel Hoog Holten

Op Instagram zagen we dat het Restaurant & Hotel Hoog Holten zichzelf het mooiste kersthotel van Nederland noemt, wat vind jij? Prachtig toch of zijn er nog mooiere kersthotels? Bekijk hun kerstarrangementen in de link in de titel en hieronder krijg je een goede impressie!

Mochi muffins en meer mochi | Third Culture Bakery

Mooi voorbeeld van crossovers! De mochi muffins, mochi donuts en andere chewy desserts van de Aziatisch-Amerikaanse bakkerij, Third Culture Bakery. We kwamen ze tegen in een artikel op Food Beast met een interessante video over de eigenaren van de Third Culture Bakery, Sam Butarbutar en Wenter Shyu en hun rol in de LGBTQ+ gemeenschap in San Francisco. Ze hebben 3 winkels en cafés in The Bay Area en een vierde opent binnenkort. Ze verzenden de mochi muffins door heel Amerika en ze zien er lekker uit!

Overweldigend veel animo voor investeringsronde fast casual keten SLA

Het snelgroeiende fast casual concept SLA breidt landelijk uit en startte in samenwerking met Broccoli een sharefunding campagne om samen met klanten, collega’s, leveranciers en investeerders de onvermijdelijke transitie naar plant-focused eten te versnellen. Na 72 uur werd al meer dan 1 miljoen euro aan aandelen gereserveerd.

SLA is een snelgroeiende scale-up opgericht in 2013, met inmiddels 13 eigen vestigingen gecentreerd rondom de Randstad. Samen met meer dan 15 kleinschalige partners en boeren die elk unieke, hoofdzakelijk biologische ingrediënten of dranken leveren, biedt SLA onweerstaanbaar lekkere gerechten waarin groenten de hoofdrol spelen, zodat echt goed en lekker eten voor iedereen toegankelijk is. Het bedrijf verdubbelde afgelopen twee jaar naar een omzet van 6 miljoen euro.

7 november startte de sharefunding campagne (link in de titel) en werd het voor iedereen mogelijk om aandelen te reserveren. De interesse is groot; na 72 uur werd al meer dan 1 miljoen euro aan aandelen gereserveerd. De doelstelling is daarom verhoogd naar 1,5 miljoen euro. Met het extra groeikapitaal kan SLA de komende jaren investeren in nieuwe franchisevestigingen, het optimaliseren van de centrale keuken en het versterken van het team.

IZAKAYA Asian Kitchen & Bar viert 10-jarig high-end hospitality

Sinds 2012 behoort IZAKAYA Asian Kitchen & Bar tot een van Amsterdams meest populaire en culinaire hotspots. Het instituut van de Japanse gastronomie is in de afgelopen 10 jaar uitgegroeid in binnen- en buitenland en is te vinden in Nederland, Duitsland (München 2017) en Spanje (Ibiza 2017). IZAKAYA is gevestigd in de bruisende Pijp en introduceerden 10 jaar geleden hun ‘kitchen & bar’, een concept van een Japanse keuken met Zuid-Amerikaanse invloeden. Wij feliciteren het team achter IZAKAYA en The Entourage Group, verantwoordelijk voor het concept. Bekijk hun menu in de link in de titel.

Retailtainment | Brussels Indoor Games Center

Vlakbij het Westland Shopping Center in Anderlecht wordt een nieuw multi-activiteitencomplex geopend: Brussels Indoor Games Center. Hier kun je gaan genieten van een battle arena met virtual reality, augmented reality karting, een Prison Island ervaring, lasergames en natuurlijk klassieke vrijetijdsactiviteiten zoals bowling, arcade, karaoke, een kinderspeelplaats en natuurlijk een restaurant. We hebben over dit multi-activiteitencomplex gelezen in het Franse artikel l’actu Octobre op FunFairCity, link in de titel. Een interessante blog om te volgen als je geïnteresseerd bent in Retailtainment.

Anthony Monte van SushiPoint verkozen tot ‘Maaltijdbezorger van het Jaar’

5 November werd de winnaar van de landelijke verkiezing ‘Maaltijdbezorger van het Jaar’ bekendgemaakt. Dankzij het behalen van de meeste stemmen mag Anthony Monte zich de Maaltijdbezorger van het jaar 2022 noemen. “Ik werk al een paar jaar als maaltijdbezorger bij SushiPoint. Begonnen op de fiets en toen door naar scooter en auto. Ik houd van de vrijheid van het werk, lekker op de weg, mensen blij maken met onze sushi én zorgen dat alles op tijd aankomt. Deze prijs is een mooie waardering voor het werk. Ik wil dan ook iedereen bedanken die op mij heeft gestemd en uiteraard mijn werkgever!” aldus Anthony.

De NLVVM (De Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers) vond het hoog tijd was voor een grootschalige blijk van waardering en startte op de ‘Dag van de Maaltijdbezorger’ (afgelopen 22 september) de verkiezing van ‘Maaltijdbezorger van het Jaar’. Nederland gaf gehoor aan de oproep en heeft massaal gestemd op zijn/haar favoriete bezorger. Anthony heeft een splinternieuwe elektrische fatbike én een geheel verzorgde VIP-dag gekregen.

McDonald’s Duitsland en Shirin David laten het prijzen sneeuwen met Monopoly

Leuk bericht voor wintersportliefhebbers die deze kerstperiode naar de skigebieden in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië afreizen en via Duitsland reizen. Als je een stop maakt bij een McDonald’s kun je hun Monopoly spel spelen, dit jaar digitaal! Dus, trek de sticker eraf, voer de code in en win een prijs! Bekijk het persbericht in de link in de titel of de video hieronder, je kunt dit Monopoly spelen via de app en tot 4 januari.

McDonald’s Duitsland viert de comeback van haar populaire Monopoly competitie onder het motto ‘Let It Snow’! Nadat fans het twee jaar zonder de actie moesten doen, komt er dit jaar tal van verrassingen, vernieuwingen en superlatieven. Want dit jaar wordt Monopoly niet alleen digitaler, maar krijgt het ook steun van beroemdheden. Shirin David, die dit jaar de testimonial van de campagne is, zal de wow-factor naar een hoger niveau tillen met twee grote spots. Zij zal haar eigen vertolking van de kerstklassieker ‘Let It Snow’ zingen in de Monopoly commercial, zal één of twee bijzonder gelukkige winnaars verrassen als ‘geluksfee’ en heeft een speciale editie van haar nummer 1 en met goud bekroonde hit ‘Lieben Wir’ opgenomen voor alle rapliefhebbers.

‘Golden Girls Kitchen’ pop-up restaurant komt naar New York City

Het lijkt erop dat mensen nog steeds trek hebben in nostalgische televisie: In juli lanceerde The Golden Girls Kitchen in Los Angeles. Nu is die pop-up gepland voor New York City. The Golden Girls Kitchen opent op woensdag 16 november in Skorpios in Midtown Manhattan (5 E 54th St.). Dus als je een fan was, en toevallig deze kerstperiode naar New York gaat, dan weet je waar je moet zijn. Er komen ook pop-ups in San Francisco, Miami en in het voorjaar van 2023 in Chicago. Meer details in het artikel op Food & Wine, link in de titel.

Nieuws over kweekvis vanuit Israël en Duitsland | Forsea Foods & Bluu Seafood

Organoïde groei komt uit de ontwikkelingsbiologie en is een driedimensionaal groeipatroon dat de natuurlijke ontwikkeling van vissen nabootst. De Israëlische foodtech startup Forsea Foods heeft de techniek gepatenteerd als een manier om zeevruchten op industriële schaal te kweken. In plaats van te proberen de vraag van de consument te verminderen, besloot het bedrijf zich te richten op het voldoen aan of overtreffen van die vraag via duurzame kweekmethoden. Meer details in het artikel op Springwise, link in de titel of bezoek de website van Forsea Foods.

Onlangs hebben we ook Bluu Seafood gespot, een Duits bedrijf dat kweekvis creëert. In augustus kondigde het bedrijf aan dat het klaar was om zijn eerste gekweekte visproducten te presenteren. Het is de eerste producent van kweekvis in Europa. Bluu Seafood gaat het wettelijke goedkeuringsproces in Azië, de VS, het VK en de EU in. Ze produceren visballetjes en vissticks.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.