Trends in het kort | Week 45

10-11-2020

  • trends we spotted this week

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. diverse veganistische ontwikkelingen. De producten van Willicrofts ‘This is Not Cheese’ zijn nu te koop bij Albert Heijn. Veganistische Mini BabyBel-kaas en Boursin komen in Amerika op de markt en er komt een nieuw duurzaamheidslabel voor visalternatieven: ‘friend of the Sea’.

Ook alle restaurants en pubs in het VK zijn sinds 5 november gesloten, Burger King tweette dat mensen de horeca kunnen helpen door zichzelf te blijven trakteren op smakelijke maaltijden, zelfs van McDonald’s. 😊 En we hebben één van de eerste lijstjes met voorspellingen voor 2021 gespot, tien voedseltrends volgens Whole Foods.

Onlangs geopend in The Connaught Hotel met een eigen ingang: The Connaught Patisserie. Afhalen of bezorgen van een afternoon tea! En een geweldige manier om hun nieuwe hotel in Auckland, Nieuw-Zeeland te introduceren bij de lokale bevolking door QT Hotels & Resorts. Hun speurtocht veroorzaakte een grote buzz!

In Nederland is besloten dat de Horecava volledig virtueel gaat maar we zien ook toekomstperspectief deze week vindt in Shanghai de Food and Hospitality China (FHC) plaats, een beurs voor professionals uit de Horecasector. Hierbij zijn zelfs enkele Nederlandse bedrijven aanwezig.

Cateringbedrijven De Barbecue Boer en De Buffetten Boer komen met een nieuw initiatief: Bezorgeendiner.nl. Een luxe diner als kerstpakket voor je werknemers. Ook de Nederlandse Hilton hotels gaan hotelkamers aanbieden als werkplek, onder het motto ‘Thuis wordt weer thuis’ als je gaat werken in een hotel.

Bird Brewery lanceert Specht Lekker, een Weizenbock van (8,0%) en de culinaire journalisten en zussen Famke & Floor van Praag komen met ‘Shortlist Amsterdam’, het kookboek met de beste groenterecepten van 11 Amsterdamse restaurants.

Hotelkamerveiling.nl verkoopt ruim 75% meer veilingen sinds de coronacrisis en McDonald’s heeft Rapper Jacin Trill een rap laten maken om hun crew te wijzen op het veilig samen werken.

Leuk deze week: de Bonheur Groep uit Tilburg en omgeving laat met de bekendmaking van hun routekaart tot eind december in een eigen ‘persconferentie’ zien waar de horeca goed in is: creativiteit!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Bezorgeendiner.nl | Luxe diner als kerstpakket voor werknemers

Bedrijven willen in dit coronajaar het kerstpakket persoonlijker en specialer maken. Daar spelen cateringbedrijven De Barbecue Boer en De Buffetten Boer op in met hun nieuwe initiatief Bezorgeendiner.nl. Bedrijven kunnen een cadeaucheque bestellen waarmee hun medewerkers een compleet verzorgd menu kunnen uitkiezen. De diners worden in luxe geschenkverpakkingen geleverd en zijn daarmee helemaal in de stijl van de feestdagen. Dick Kevelam, eigenaar van De Barbecue Boer en De Buffetten Boer: “Als je echt iets persoonlijks zoekt, dan is een diner met het hele gezin een goede keuze. Samen tijd besteden aan lekker eten, zo creëer je herinneringen. Door Bezorgeendiner.nl in te schakelen geef je als werkgever een blijk van waardering aan de werknemers en hun gezinnen in deze bijzondere tijd. Wanneer de werknemer de cadeaucheque ontvangt, kan hij of zij kiezen uit zes luxe menu’s, inclusief een vegetarisch menu en een kindermenu. De vier voorgerechten en vier toetjes maken de keuze reuze. Een gulle gift, dat juist nu meer dan duizend woorden zegt.”

Horecava Limited gaat volledig virtueel

Door de toenemende coronamaatregelen heeft de Horecava besloten om het nieuwe hybride event Horecava Limited helemaal virtueel te organiseren. Het virtuele concept is een mix van het uitwisselen van kennis en ervaringen met beleving en entertainment. Op Het Podium staan bijvoorbeeld actuele horecazaken in de schijnwerpers. Daarnaast zijn er Talkshows over onderwerpen als big data, voedselverspilling, hybride horeca en personeel. Paneldiscussies over nieuwe verdienmodellen bieden ideeën voor de toekomst. Professionals uit de wereld van eten, drinken en buitenshuis slapen hebben op uitnodiging gratis toegang tot het virtuele event. Anders bedraagt de ticketprijs € 55,-. De verkoop start 14 december.

Eerste Nederlandse bedrijven weer op internationale vakbeurs in China

Positief nieuws! Het voelt voor ons misschien als een ver-van-mijn-bed-show, maar in China hebben ze het al voor elkaar; het door laten gaan van een fysieke internationale vakbeurs met meer dan 100.000 bezoekers.

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was de uitvoerwaarde van Nederlandse goederen bijna 4 miljard euro lager dan in dezelfde maand in 2019. Dit betreft een afname van maar liefst 10%. Internationale vakbeurzen spelen een belangrijke factor in deze exportcijfers. Door de uitbraak van het corona virus vinden beurzen veelal digitaal plaats, maar in de week van 10 november gaan een aantal Nederlandse bedrijven zichzelf weer fysiek presenteren in China. Vanaf vandaag, dinsdag 10 november, tot en met donderdag 12 november vindt in Shanghai de Food and Hospitality China (FHC) plaats, een beurs voor professionals uit de Horeca sector. Een aantal Nederlandse bedrijven (Hellema, Daily Dairy Holland, Waterland Brewery, Seafarm, BioDrinks & Lise Foods) staan op deze beurs in Shanghai. Om export te stimuleren is het van belang om aanwezig te zijn op dit soort vakbeurzen, ook in tijden van het coronavirus. De Nederlandse Export Combinatie (NEC) maakt het mogelijk voor bedrijven om zichzelf te presenteren over de grens door middel van een Holland Paviljoen. Hierbij presenteren bedrijven zich als collectief namens Nederland.

‘Thuis wordt weer thuis’ als je gaat werken in een hotel

Hotels, waaronder alle Hilton hotels in Nederland, bieden hotelkamers aan als werkplek inclusief koffie en ontspanningsmogelijkheden. Op deze manier maakt de hotellerie met hun gastvrijheid van een nood een deugd. Plus het is weer heerlijk thuiskomen na een productieve dag werken. Verschillende Hilton hotels bieden hotelkamers aan als werkplek inclusief koffie en ontspanningsmogelijkheden. Zo proberen zij hun gastvrijheid alsnog te uiten in deze lastige tijden. Uiteraard blijft veiligheid van gasten en medewerkers de hoogste prioriteit. Met het wereldwijde programma ‘Hilton Cleanstay’ introduceert Hilton een nieuwe vorm voor hygiëne en desinfectie binnen de hotels. Beschikbare Hilton locaties: Den Haag, Rotterdam, Leiden, Amsterdam en Soestduinen.

Bird Brewery lanceert Specht Lekker | Een Weizenbock (8,0%)

Bird Brewery komt dit najaar met de nieuwe special Specht Lekker: een weizenbock met een goede mix van mouten die het bier een volle body geven, tegelijkertijd blijft het bier goed doordrinkbaar. “Een krachtig bier voor bij lekker warm haardvuur, dat is toch Specht Lekker!” De oprichters vertellen dat zij vanuit de brouwerij de spechten in het Diemersbos konden horen en zo op de naam zijn gekomen. Bird Brewery maakt de afgelopen jaren impact met hun prijswinnende bieren en door hun omgang met de natuur. De brouwerij plantte dankzij samenwerkingen ruim 60.000 bomen en doneerde 1,2 miljoen liter drinkwater.

Groenterecepten van de leukste restaurants van Amsterdam

Culinair journalisten en zussen Famke & Floor van Praag verzamelde voor dit kookboek de beste groente recepten van 11 Amsterdamse restaurants. Dit is het derde deel uit de serie ‘Shortlist Amsterdam’. De recepten verschillen “van makkelijk te maken comfortfood” tot “uitgebalanceerde kunstwerkjes waar je iedereen mee van tafel blaast”.

Hotelkamerveiling.nl verkoopt ruim 75% meer veilingen sinds de Coronacrisis

Toen de eerste lockdown half maart zijn intrede deed was er aanvankelijk sprake van een beperkte daling. Sinds mei, toen de eerste versoepelingen qua reizen en hotels werden aangekondigd, ziet Hotelkamerveiling.nl een gigantische toename van het aantal verkochte veilingen. “Het aantal nieuwe veilingwinnaars en hotelpartners nam een grote vlucht”, vertelt Matthijs Stekelenburg, oprichter en algemeen directeur. “Het bedrijf, gericht op hotels en vakanties, is al actief sinds de crisis in 2008, maar heeft zo’n plotselinge groei niet eerder meegemaakt.”

Rapper Jacin Trill inspireert McDonald’s crew om veilig samen te werken

McDonald’s heeft samen met rapper Jacin Trill een videoclip uitgebracht waarin de Big Check centraal staat. Hiermee inspireert de restaurantketen haar ruim twintigduizend medewerkers op leuke wijze, om de gezondheidscheck en veiligheidscheck te doen voor je de deur uitgaat naar werk. Jacin Trill daagt crewleden uit om thuis mee te doen met de Big Check door zelf een video te maken waarmee ze op zijn nieuwe track hun dance moves laten zien. Bekijk de video hieronder (tekst gaat onder de video verder).

Bonheur Groep maakt hun routekaart tot eind december bekend in een ‘persconferentie’

Waar de horeca goed in is, laat de Bonheur Groep met deze video zien: creativiteit! De Bonheur Horeca Groep heeft 10 locaties in Tilburg en omgeving en zij laten met hun routekaart zien waarmee ze tot eind december de winter door willen komen: met een kerst drive thru, soeperieur (afhaal verse soepen), de 1712 productenlijn en de Warandering (een culinaire wandeling). Ook de Bonheur Groep geeft aan dat dit de omzetverliezen niet goed maakt maar dat ze in ieder geval positief bezig zijn als team. Bekijk de video hieronder:

Willicroft’s ‘This is Not Cheese’ wordt gelanceerd in Nederland en België

Willicroft is de eerste Amsterdamse veganistische kaaswinkel en deze kazen komen ook bij Albert Heijn in het assortiment. De ‘kazen’ die worden verkocht onder de naam ‘This is Not Cheese’ worden voornamelijk gemaakt op basis van cashewnoten. Albert Heijn begint met het verkopen van de ‘This is Not Cheese Sauce’, ‘This is Not Grated Cheese’ (Italiaanse stijl), ‘This is Not Cream Cheese Classic’, en ‘This is Not Cream Cheese Dill’. Lees er meer over op de website van the Vegconomist, link in de titel.

Vegan Mini BabyBel-kaas, Boursin-zachte kaas en ‘La Vache qui rit ofwel de lachende koe’

Over veganistische kaas gesproken, we kwamen ook dit nieuws tegen: de Franse multinational Bel Group streeft ernaar om tegen volgend jaar veganistische Mini Babybel-kaas in Amerikaanse supermarkten te hebben! Ze maakten ook bekend dat er eind deze maand een plantaardige versie van Boursin zachte kaas beschikbaar zal zijn via Amazon Fresh. Meer op de website van Live Kindly, link in de titel. In dit artikel geven ze ook aan te werken aan een veganistische versie van hun bekende ‘La Vache qui rit’.

‘Friend of the Sea’- certificeringsprogramma voor plantaardige vis en zeevruchten

Aangezien de vraag naar veganistische vis aan het stijgen is, is er een nieuw duurzaam label ontworpen voor visalternatieven, ‘Friend of the Sea’. De te verwachten certificering wordt geleid door de ‘World Sustainability Organization (WSO) in samenwerking met het Good Food Institute’s (GFI) Sustainable Seafood Initiative. Het certificeren heeft als doel consumenten te helpen met hun aankoopbeslissingen. Meer hier over op de website van Food Ingredients First, link in de titel.

Burger King: ‘Order from McDonald’s’

Vorige week tweette Burger King UK iets waarvan niemand dacht dat ze dit ooit zouden doen. Ze riepen op om hun concurrentie in de (fast) food industrie te steunen. Omdat de horeca ook in het VK weer gesloten is sinds 5 november twitterde Burger King dat niet alleen zij, maar alle restaurants en hun personeel de steun van het publiek nodig hebben: “Dus, als je wilt helpen, blijf jezelf trakteren op smakelijke maaltijden via thuisbezorging, afhaalmaaltijden of drive-thru. Een Whopper krijgen is altijd het beste, maar een Big Mac bestellen is ook niet zo erg.”

Eén van de eerste lijstjes: 10 food trends voor 2021 door Whole Foods

Whole Foods Market’s presenteerde recent hun zesde jaarlijkse trendvoorspellingen, meer dan 50 Whole Foods-teamleden, variërend van lokale verzamelaars tot wereldwijde inkopers, werkten samen om te bepalen welke producten trendy zijn in 2021. Lastig om te bepalen met Covid-19 en alle veranderingen die we dit jaar hebben meegemaakt! Hier zijn de 10 koppen: Voedsel met voordelen – Basics met een twist – Koffie buiten het koffiekopje – Breakfast gets bougie – Babyvoeding wordt fancy – Kikkererwten worden mainstream – Upcycling is hier om te blijven – EVOO krijgt meer concurrentie – ‘Booch Goes Boozy’ – Beyond-Beef Jerkies. Kijk voor uitleg op de website van Eating Well, link in de titel.

The Connaught Patisserie

Recent geopend in The Connaught Hotel op Carlos Place in Mayfair, The Connaught Patisserie. Gelegen aan de zijkant van het hotel, met een eigen ingang aan Mount Street, compleet met grote zuilen en een roze vlag die trots wappert! In deze ruimte kun je dus nu de heerlijke Connaught-patisserie – één van de signature producten waarom het hotel bekend is – kopen of er ter plekke van genieten. Elke dag worden er heerlijke gebakjes en patisserie verkocht of – indien toegestaan in deze pandemie – geserveerd aan klanten in de intieme, rozekleurige omgeving van de winkel. Een andere manier om te genieten van de traditie van de ‘afternoon tea’ lekkernijen thuis! Je kunt het afhalen of laten bezorgen en het wordt prachtig verpakt! Wij denken dat de eigen ingang van hun patisserie  nog lang na de pandemie zal blijven.

Speurtocht naar gratis overnachtingen voor de opening van de nieuwe vestiging in Auckland van QT Hotel & Resorts

QT Hotel & Resorts bedacht een leuke manier om de opening van hun nieuwe vestiging in Auckland (Nieuw-Zeeland) onder de aandacht te brengen bij lokale bewoners. Omdat er momenteel geen toeristen zijn in Nieuw-Zeeland vanwege de pandemie, opende het hotel met een speurtocht, die een buzz onder de bevolking veroorzaakte! In vijf dagen tijd verstopte het hotel 150 sleutels in Auckland en creëerden een speurtocht door de hele stad, waarbij elke sleutel de vinder een gratis overnachting gaf in een van de 150 stijlvolle kamers van het hotel. De inwoners van Auckland moesten de website van QT Hotel & Resorts controleren op codes om lockboxes te openen met de sleutels. Leuke manier om inwoners van een stad bij je nieuwe hotel te betrekken. Meer op de website van Trendwatching, link in de titel.

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.