Trends in het kort | Week 45

9-11-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere een link naar een artikeltje over Halo Burger, dat binnenkort opent in Londen en daar de bekende vegan Beyond Burger gaat verkopen en meer vegetarisch nieuws: in Londen kun je nu een ‘fast track vegan chef course’ volgen. Daarnaast heeft ook Brussel binnenkort een ‘The Avocado Show’- restaurant.  In Leiden krijgen wij (ons bedrijf staat in Leiden) bijzondere Winter Wonder Weken met onder andere het Bärr Winterfestijn. De Amerikaanse chef David Chang heeft in New York een nieuw restaurant geopend: Bāng Bar. En heb jij al eens Arepa’s gegeten? Nee, ga deze dan snel proeven in Amsterdam of Groningen!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Arepa’s zijn nu ook in Amsterdam de nieuwe taco’s

Een leuk artikel in het Parool van Mara Grimm over van alles en nog wat op het gebied van trends in de horeca en onder andere ook over Arepa’s. Hierin geeft ze aan in verschillende steden in Europa al arepa’s te hebben geproefd en dat zondag 4 november in De Pijp, op de Eerste Sweelinckstraat 20 de Amsterdam Arepas Bar is geopend. De komende 4 maanden kun je deze warme broodjes hier proeven! Alhoewel wij ook in Amsterdam nog nooit een Arepa hadden gezien, hadden we al wel vernomen van Groningers dat zij hun arepa’s altijd kopen bij Las Sabrozas op de markt. Leuk om meer over de achtergrond van de arepa te lezen en ook wij hebben ze jaren geleden geproefd in New York, zalig! Dus op naar de Arepas Bar in Amsterdam of langs Las Sabrozas in Groningen!

Leidse Winter Wonder Weken dit jaar met vijf nieuwe evenementen

De Winter Wonder Weken in Leiden krijgen er dit jaar vijf nieuwe evenementen bij. De Winter Wonder Weken worden gehouden van 24 november tot 6 januari en beginnen op 24 november met de Geluksroute en de intocht van Sinterklaas. De nieuwe evenementen zijn onder andere een Santarun, op 21 december en een kerstcircus, dat bezocht kan worden van 21 december tot 30 december. Verder is er van 7 december tot 6 januari het Bärr Winterfestijn op het Stadhuisplein. Dit is een Scandinavisch concept dat voor het eerst in Nederland te zien is. Bärr is een pop-up restaurant in vikingtenten, dat draait om knapperend houtvuur, berenvellen en verschillende gerechten.

Halo burger opent in december in Londen

Halo burger opent in december in POP Brixton in Londen. Zij creëerden een veganistische hamburgertent rond de al beroemde, Beyond Burger. We schreven eerder over de Beyond Burger, maar in het kort is het de hamburger die helemaal is gemaakt van planten die eruit ziet, bakt, smaakt en bloedt – zoals een verse hamburger. Het team van Halo heeft meer dan 18 maanden gewerkt aan het ontwikkelen van “een geheime smaakmaker” om de Beyond Burger eigen te maken en dat is gelukt volgens meerdere proeverijen in zowel Californië als Londen. Beyond Burger is sinds deze zomer ook in Nederland te koop.

The Avocado Show opent in Brussel!

Tegen het einde van de maand kun je in Brussel ook genieten van de avocado-gerechten van The Avocado Show. Dit restaurant bevindt zich nu nog alleen in Amsterdam aan de Daniel Stalpertstraat 61 HS en je hebt natuurlijk de ‘The Avocado Show Boutique’ aan de Willemsparkweg 152-H. Het eerste restaurant van The Avocado Show buiten Amsterdam bevindt zich dus in Brussel aan de Boulevard Anspach nummer 66!

The Vegan Chef Institute | Fast-track vegan chef-kok cursus

Een snelle veganistische cursus om alle vaardigheden te leren die je nodig hebt om een professionele vegan chef te worden. Het Vegan Chef Institute biedt cursussen om je binnen 12 weken klaar te stomen tot chef op  professionele niveau. Ze doen dit met praktische lessen in hun keuken over onderwerpen als: recepten maken – een frisse kijk op oude klassiekers of compleet nieuwe combinaties om je te onderscheiden van de rest. Recepten schalen – zodat je voor een menigte kunt koken. Hoe recepten aan te passen – gerechten veganiseren en/of ze aanpassen aan allergieën. Specialistische ingrediënten gebruiken – je vaardigheden naar een hoger niveau tillen met ongewoon voedsel. En nog veel meer onderwerpen, bekijk hun website voor meer informatie.

Bāng Bar van David Chang is in het Time Warner Center in New York geopend

Het restaurantimperium van David Chang heeft er weer een restaurant bij in het Time Warner Center: Bāng Bar, een afhaalontbijt en lunchlocatie waar je met name Koreaanse wraps gevuld met spit-geroosterd vlees kunt eten. Bāng Bar is gevestigd op de derde verdieping van het winkelcentrum in Columbus Circle, in dit centrum bevinden zich ook de luxe eetgelegenheden van Thomas Keller’s Per Se en het duurste restaurant van het land, sushibar Masa. Lees meer op de website van New York Eater.

Draadloze kristallen LED lampen

Bekijk de draadloze kristal-LED-lampen op de website van The Coolhunter! Deze draadloze lampen van massief glas worden met de  hand gemaakt in Japan. Elk van de drie modellen creëert een ander gevoel en reflecteert licht op een andere manier en heeft drie helderheidsniveaus. Een ander voordeel ten opzichte van kaarsen of kleine lampen, is dat deze perfect functioneren op terrassen, terrassen, balkons en buitentafels.

Convention Bureau Event Park Amsterdam

Afgelopen woensdag is het Convention Bureau Event Park Amsterdam officieel gelanceerd in restaurant Bij Qunis in Lijnden. Wethouder Adam Elzakalai, van Economische Zaken en Citymarketing, heeft de eerste symbolische plaquette overhandigd aan Floris Licht, een van de initiatiefnemers en voorzitter van het Convention Bureau. Het bureau is opgericht om gemeente Haarlemmermeer als unieke regio voor de planning en organisatie van (inter)nationale meetings, incentives, congressen, beurzen en andere evenementen te promoten. Bij de start telt het platform al 27 aangesloten partners. Convention Bureau Event Park Amsterdam heeft als doel de mogelijkheden voor congressen en events in Haarlemmermeer helder in kaart te brengen middels strategische samenwerkingen die geëtaleerd en te boeken zijn via een online platform. Het Convention Bureau is onafhankelijk adviseur en helpt prospects bij hun zoektocht naar één of meerdere geschikte in Haarlemmermeer gevestigde hotels, meeting locaties en/of leveranciers en ondersteunt zo gewenst ook bij de eerste fase van planning en organisatie van een congres of evenement. De organisatie zal actief beurzen en evenementen bezoeken en organiseren om daarmee haar doelgroep ook persoonlijk in het hart te raken en te triggeren congressen en events in de toekomst in Haarlemmermeer onder te brengen.

Uber Eats en hun weg naar dominantie op de bezorgmarkt in Amerika

De voedsel bezorg tak van Uber, Uber Eats, wordt nu door Morgan Stanley en Goldman Sachs gewaardeerd op $ 20 miljard, en alhoewel het pas slechts drie jaar bestaat gaat men er vanuit dat het eerder winstgevend zal zijn dan de ride-sharing-service (die wordt geschat op een waarde van $ 120 miljard). Hoewel het nog steeds in de schaduw staat van concurrent GrubHub in Amerika, is Uber Eats de snelst groeiende app voor het bezorgen van eten: aan het einde van het jaar kun je in 70 procent van de Verenigde Staten via hun eten bestellen. Ze richten hun uitbreiding vooral op kleinere steden en voorsteden. Interessant artikel op de website van Eater over Uber Eats maar ook over virtuele restaurants.

Chefs World Summit 2018 in Monaco

In Monaco bevindt zich eind van deze maand het centrum van de internationale gastronomie, want de derde editie van de Chefs World Summit vindt hier van 25 tot 27 november 2018 plaats. Het internationaal wereldcongres van chef-koks voor haute cuisine wordt georganiseerd door Catherine Decuyper met als  beschermheer Prins Albert II van Monaco. Chef-kok Mauro Colagreco van het tweesterrenrestaurant Mirazur in Menton is dit jaar de gastheer. Bekijk de line-up van chef-koks en het programma op de website van Fine Dining Lovers.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.